Saturday, May 12, 2007

Ένα κομμάτι ψωμί θέλουν και αυτοί.Τίποτα παραπάνω!

Αυτό το άρθρο σας το δίνουμε όπως είναι απο την ιστοσελίδα της εφημερίδας τα Νέα.
Τώρα τα σχόλια δικά κάντε τα μόνοι σας.Απλά πρέπει να πούμε οτι μας περνάνε για βλάκες και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι της θολοκουλτούρας.Μας πήραν δε στο ψιλό και οι αλβανοί και μας πουλάνε και image!!!!!



Μεγιστάνες με το ελληνικό όνειρο


Ήρθαν πάμπτωχοι από την Αλβανία και γύρισαν πετυχημένοι επιχειρηματίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

«Η διασκέδαση εδώ είναι το καλό φαγητό και το καλό κρασί. Όμως, μου λείπει η νυχτερινή ζωή που υπάρχει στην Ελλάδα και με την πρώτη ευκαιρία παίρνω το αεροπλάνο για την Αθήνα», λέει ο κ. Θοδωρής Τσάμης, που δηλώνει φίλαθλος του Παναθηναϊκού

«Ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά. Δεν είχα τη δυνατότητα να αγοράσω βασικά πράγματα και στενοχωριόμουν. Όμως, η Αθήνα με μάγεψε. Έβλεπα έναν άλλο πλανήτη και αντιλήφθηκα ότι αν αγωνιστώ θα τα καταφέρω», θυμάται ο 25χρονος Βορειοηπειρώτης Θοδωρής Τσάμης.

Ήρθε πάμπτωχος στη Ελλάδα το ΄90 από το χωριό Βάλιστα του Αργυροκάστρου, μόλις άνοιξαν τα σύνορα, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σήμερα είναι ιδιοκτήτης χαρτοβιομηχανίας στα Τίρανα.
Εντυπωσιασμένος από τη ζωή στην Ελλάδα άρχισε να δουλεύει από τα χρόνια του δημοτικού σχολείου. Έφευγε από το σπίτι το πρωί με την τσάντα, αλλά αντί για το σχολείο, πήγαινε στη δουλειά χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του. Δούλεψε πωλητής σε λαϊκές αγορές, σερβιτόρος, ακόμα και εργάτης σε οικοδομές για να συγκεντρώσει χρήματα. Με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιάννη, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις εκτυπώσεις. Αγόρασαν στην αρχή μια μικρή μηχανή, στη συνέχεια μια μεγαλύτερη. Το 1998 επέστρεψε στην Αλβανία και διαπίστωσε ότι η χώρα όπου γεννήθηκε βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης, με πολλές ευκαιρίες για δουλειές. Αντιλήφθηκε ότι στην αγορά δεν υπήρχαν προϊόντα συσκευασίας και με το κομπόδεμα που είχε συγκεντρώσει στην Ελλάδα άνοιξε στη Βάλιτσα μια μικρή εκτυπωτική μονάδα. Σιγά σιγά άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του παράγοντας διάφορα μεγέθη κιβωτίων συσκευασίας. Ιταλοί φασονατζήδες και Έλληνες εξαγωγείς προϊόντων διατροφής εμπιστεύτηκαν τη βιοτεχνία του και το 2005 ο νεαρός Θοδωρής έστησε μια οργανωμένη επιχείρηση, σε κτίριο 5.000 τ.μ., παραγωγής προϊόντων συσκευασίας στα Τίρανα. Σήμερα έφθασε σε σημείο να είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας του είδους στην Αλβανία.

Η Dynamic Ρack παράγει από κουτιά για φάρμακα μέχρι χαρτοκιβώτια για συσκευασίες μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών, ενώ πριν από έναν χρόνο μπήκε και στον χώρο της διαφήμισης μέσω της εταιρείας Forza Μedia System, που ασχολείται με τοποθετήσεις διαφημιστικών πάνελ σε κεντρικά σημεία, σε στάσεις και σε αστικά λεωφορεία. Επίσης, κατέχει το 40% των μετοχών πολυεθνικής εταιρείας εμφύτευσης μαλλιών με παράρτημα στα Τίρανα.

Η έδρα των επιχειρήσεών του βρίσκεται στην περιοχή Μπλοκ των Τιράνων, την πιο ακριβή της αλβανικής πρωτεύουσας, στην οποία επί εποχής Εμβέρ Χότζα διέμεναν αξιωματικοί του κόμματος και υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι. Το κτίριο με τα γραφεία των επιχειρήσεών του βρίσκεται δίπλα στην εγκαταλειμμένη βίλα όπου διέμενε ο κομμουνιστής ηγέτης

Περιζήτητος γαμπρός...

Είναι λάτρης της ταχύτητας και των ακριβών αυτοκινήτων, ασχολείται με την πυγμαχία και οι φίλοι του λένε ότι είναι από τους πιο περιζήτητους... γαμπρούς στα Τίρανα, αλλά αρνείται να σχολιάσει αυτό το θέμα. Στα Τίρανα ορισμένοι άνθρωποι έχουν πολλά χρήματα, αλλά δεν ξέρουν πού να τα ξοδέψουν, και ο 25χρονος επιχειρηματίας, παρά το νεαρόν της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται να καυχηθεί ή να επιδείξει ότι είναι πλούσιος. «Η διασκέδαση εδώ είναι το καλό φαγητό και το καλό κρασί. Όμως, μου λείπει η νυχτερινή ζωή που υπάρχει στην Ελλάδα και με την πρώτη ευκαιρία παίρνω το αεροπλάνο για την Αθήνα», λέει ο Θοδωρής, που δηλώνει φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Στη Θεσσαλονίκη πέρασε τα καλύτερά του χρόνια

▅ Αν και μόλις 30 ετών, ο κ. Δημήτρης Τσάκας, από τους Αγίους Σαράντα, έχει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα διανομής τροφίμων

Ο 30ΧΡΟΝΟΣ Δημήτρης Τσάκας, από τους Αγίους Σαράντα, δραστηριοποιείται στον τομέα διανομής τροφίμων. Κάνει πλέον παρέα με νεαρούς Έλληνες και Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες.
Συγκαταλέγεται στους επιχειρηματίες της Αλβανίας με σπουδές και εξειδίκευση στο αντικείμενο. Εγκαταστάθηκε στις αρχές του ΄90 στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του, όπου τελείωσε το σχολείο, έκανε οικονομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Πορτογαλία.
Άρχισε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ως στέλεχος εξαγωγών στην Ελλάδα σε μεγάλη εταιρεία παρασκευής απορρυπαντικών. Εγκαταστάθηκε στα Τίρανα και η εταιρεία του συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διανομής στη γειτονική χώρα. Η σκέψη του βρίσκεται στη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου- όπως λέει- πέρασε τα καλύτερά του χρόνια.
Στα Τίρανα κυκλοφορεί με μια πανάκριβη αυτόματη Μερτσέντες, ενώ αρκετές ώρες της ημέρας τις περνάει στην πισίνα και στο γυμναστήριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Σέρατον» των Τιράνων.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails