Tuesday, May 13, 2008


ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΣ ΕΛΒΕΤΟΣ... ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ! Αδιάψευστοι μάρτυρες της εθνοκάθαρσης των μογγόλων στους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου είναι οι αριθμοί. Και τους αριθμούς είδε ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρός, πραγματοποιώντας επαφές και συγκεντρώνοντας στοιχεία επιτόπου για την έκθεση που πρόκειται να υποβάλει ως εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Ελβετός απεσταλμένος του Συμβουλίου της Ευρώπης επισκέφτηκε τις παλιές ανοιχτές φυλακές που είχαν ανεγείρει οι Τούρκοι το 1965 στην περιοχή του Σχοινοδίου, οι τρόφιμοι των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για την τρομοκράτηση της ελληνικής καταγωγής κατοίκων, ενω αρκετοί απο αυτούς έμειναν και ως μόνιμοι κάτοικοι στο νησί. Οι Ίμβριοι εξέθεσαν με στοιχεία τις διώξεις που υπέστησαν, με την κατάργηση της ελληνικής εκπαίδευσης, τη δήμευση ή την απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, την αφαίρεση της υπηκοότητας, την κατάργηση των κληρονομικών δικαιωμάτων σε πολλούς κλπ. Στην ενδιάμεση έκθεση του σοσιαλιστή βουλευτή κ. Γκρός, ο οποίος θεωρείται ένα απο τα πιο έμπειρα μέλη της PACE συμμετέχοντας σ’ αυτήν απο το 1995 και είναι γνωστός για την ανεξαρτησία της γνώμης του και την αντικειμενικότητα του, αναφέρεται αναλυτικά στα όσα οδήγησαν στην εκδίωξη των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου. «Οι αριθμοί-όπως τονίζει- μιλούν απο μόνοι τους: το 1960, 5.487 ελληνικής καταγωγής και 289 τουρκικής καταγωγής ζούσαν στην Ίμβρο. Το 1970 οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 2571 και 4020. Το 1985,472 και 7138. Και το 1990, 300 και 7200». Σε οτι αφορά τη σημερινή τουρκική πολιτική επισημαίνει ότι ανακατατάσσει τους πρώην κατοίκους σε... τουρίστες, που κάποτε αναγκάστηκαν να φύγουν!!!

Είδηση απο την εφημερίδα «Στόχος» της 2 Μαϊου 2008.

2 comments:

Anonymous said...

to oti yparxei propaganda k malista se megalo pososto to viwnoume kathimerina. to thema einai ti mporoume na kanoume wste na pataxoume olo auton to kapitalismo, katanalwtismo, diafthora, ekmetaleusi twn antrwpinwn dikaiematwn k symperifora olwn autwn les k apeuthinontai se adaeis, hlithious, tyflous k koufous. to prwto pou mou erxete sto myalo einai na kleisw tin tv. ti allo mporoume na kanoume na sykwthoume apo auton to rimadokanape kai na valoume ena litharaki wste na slontapsoun oloi autoi?

keraunoforos said...

Είναι γεγονός πως οι διώξεις εναντίον των Ελλήνων της Ιμβρου και της Τενέδου εντάσσονται στο σύνολο των ενεργειών της τουρκίας με τις οποίες καταπατά τη συνθήκη της Λωζάνης. Η συνθήκη αυτή υποτίθεται πως προστάτευε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, Ιμβρου και Τενέδου διαφυλάσοντας τα ανθρώπινα διακαιώματά τους. Η τουρκία καταπάτησε συστηματικά την συνθήκη, το 1953 εναντίον των Ελλήνων της Πόλης και μερικά χρόνια αργότερα εναντίον των Ελλήνων της Ιμβρου και Τενέδου όπως παρουσιάζετε. Αντιθετως Η Ελλάδα διασφάλισε τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων υπηκόων της στην Δυτική θράκη, ακριβώς όπως πρόσταζε η συνθήκη. Αυτό το γεγονός θα μπορούσε να μας αποδείξει πως με "ρεαλιστική πολιτική" δεν επιλύονται τα γεωπολιτικά προβλήματα αλλά οξύνται.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails