Wednesday, January 21, 2009

Ο Ηράκλειος, οι εβραίοι και η απορία των αρχαιολόγων του Ισραήλ

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 264 χρυσά νομίσματα του 7ου μ. Χ. αιώνα στην διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ.














Τα χρυσά νομίσματα 24 καρατίων φέρουν την μορφή του Αυτοκράτορα Ηρακλείου. Ο θησαυρός ανακαλύφθηκε σε μία κρύπτη σ’ έναν τοίχο. Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν διαλευκάνει ακόμη τον λόγο που ο κάτοχος του θησαυρού δεν επέστρεψε ποτέ για να τον ανακτήσει. Η ανακάλυψη έγινε κατά τις ανασκαφές στην «Πόλη του Δαυΐδ», μια αρχαία τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ, στο ανατολικό τμήμα της κατεχόμενης από το Ισραήλ πόλης.»
Την απορία τους αυτή θα την λύσουμε εμείς! Ιδού ο λόγος για τον οποίο δεν ήταν δυνατόν να πάνε να πάρουν πίσω τον θησαυρό τους οι κάτοχοί του:
«Ηράκλειος: Γράφει επί του θέματος η μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός, τόμος ΙΒ’, σελίς 370: «Τω 614 παμπληθείς Πέρσαι εισέβαλον εις Παλαιστήνην και βοηθούμενοι υπό των Εβραίων, εξεπόρθησαν την Ιερουσαλήμ, έσφαξαν χιλιάδας των κατοίκων της και απήγαγον εις αιχμαλωσίαν τους λοιπούς μετά του Πατριάρχου Ζαχαρίου, μετ’ αυτού δε και τον Τίμιον Σταυρόν, όν θέσαντες εντός κιβωτίου έφερον εις Περσίαν. Κατά την φοβεράν ταύτην επιδρομήν οι Εβραίοι ηγόραζαν παρά των Περσών αντί ευτελεστάτου τιμήματος τους Χριστιανούς αιχμαλώτους και είτα έσφαζον αυτούς. Εις 90.000 αναβιβάζονται οι Χριστιανοί φονευθέντες τότε εις μόνην την Αγίαν Πόλιν…». Δέκα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το 629μ.Χ. ο Ηράκλειος έμελλε να εκδικηθεί. Ετιμώρησε σκληρά τους Ιουδαίους, απέλασε όλους από την Ιερουσαλήμ και ταυτόχρονα απαγόρευσε, επί ποινή θανάτου, σε αυτούς να πλησιάζουν στην πόλη σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων.»

Απο Χρυσή Αυγή.



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails