Tuesday, January 27, 2009

O Κάστρο πρόδωσε τον Τσε Γκεβάρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ προδόθηκε από τον Φιντέλ Κάστρο έπειτα από εντολή της Σοβιετικής Ένωσης.

Απο Vendeta






Αυτό ισχυρίζεται ένας πρώην σύντροφος του μυθικού επαναστάτη και τελευταίος μάρτυρας της πορείας στη ζούγκλα της Βολιβίας που οδήγησε στη σύλληψη του Γκεβάρα στις 8 Οκτωβρίου του 1967 και στην εκτέλεσή του............... την επομένη. Ο Νταριέλ Αλαρκόν Ραμίρεζ, «Μπενίνιο» την εποχή της κουβανέζικης επανάστασης, ζει από το 1996 στο Παρίσι. Από το καθεστώς του Κάστρο έχει καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της προδοσίας. Γι΄ αυτόν ο Τσε Γκεβάρα ήταν ένας σύντροφος και αδερφός που τον έμαθε γραφή και ανάγνωση. Όπως λέει στην «Corriere della Sera», το αντάρτικο στη Βολιβία ήταν μια «θανάσιμη παγίδα», την οποία είχαν στήσει ο Φιντέλ Κάστρο και η Σοβιετική Ενωση. «Θέλαμε να εξάγουμε την επανάσταση. Μας εγκατέλειψαν στη ζούγκλα. Ο Τσε πήγε να συναντήσει τον θάνατο ξέροντας ότι τον είχαν προδώσει. Στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ήμασταν μερικά μέτρα από το σχολείο που τον κρατούσε φυλακισμένο ο βολιβιανός στρατός. Είχαμε σκορπιστεί. Αλλιώς θα είχαμε προσπαθήσει να τον απελευθερώσουμε», διηγείται.

Η εντολή της Μόσχας


Μετά την επανάσταση στην Κούβα, ο «Μπενίνιο» έγινε αρχηγός της αστυνομίας. Στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής στα στρατόπεδα εκπαίδευσης των ανταρτών που στέλνονταν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να υποστηρίξουν τα τοπικά επαναστατικά κινήματα. Τον Οκτώβριο του 1967 ταξίδεψε με τον Γκεβάρα στη Βολιβία. «Πολύ σύντομα καταλάβαμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βολιβίας δεν μας στήριζε, πιθανώς έπειτα από οδηγίες της Μόσχας. Ο Τσε δεν ήταν πια ο εαυτός του.

Έμοιαζε απελπισμένος και μελαγχολικός. Μας άφησε ελεύθερους να επιλέξουμε αν θα συνεχίζαμε μαζί του ή θα φεύγαμε. Μείναμε δεκαεπτά, περικυκλωμένοι από 3.000 στρατιώτες». Και ο λόγος της προδοσίας;

«Οι Σοβιετικοί θεωρούσαν τον Γκεβάρα ένα επικίνδυνο πρόσωπο για τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους. Ο Φιντέλ ενέδωσε, αφού η επιβίωση της Κούβας εξαρτιόταν από τη Μόσχα. Και ξεφορτώθηκε τον σύντροφό του».







No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails