Thursday, January 22, 2009

ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑRAD

Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει σε πολλές πόλεις όπως στο Arad.





Το Arad (עֲרָד στα εβραϊκά), είναι μια μικρή πόλη, 25.000 κατοίκων, στο Ισραήλ, κοντά στην πόλη Βηρσαβεέ, περίπου δύο ώρες από την Ιερουσαλήμ.

Απο Κόκκινο Ουρανό






Έχει ένα ποικίλο πληθυσμό: ορισμένοι είναι γηγενείς-Ισραηλίτες (Sabras), κάποιοι είναι αμερικανο-Εβραίοι που έχουν μεταναστεύσει από τις ΗΠΑ, κάποιοι είναι Εβραίοι μετανάστες από την Ρωσία, ενώ άλλοι είναι άραβες βεδουίνοι που είναι πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Μεταξύ των Εβραίων, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι, κάποιοι δε είναι υπερ-Ορθόδοξοι Hasidim Ιουδαίοι, και περίπου εκατό είναι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, που πιστεύουν στον Yeshua (Ιησούς) του Μεσσία.


Οι Lura & Eddie Beckford (φωτο) Μεσσιανικοί Εβραίοι έχουν ανοίξει στην πόλη του Arad και κοντά στο εμπορικό κέντρο, μία αίθουσα που χρησιμοποιείται ως "σκακιστικός όμιλος", αλλά στον ίδιον χώρο, επίσης προσφέρεται γεύμα σε όσους έχουν ανάγκη, υπάρχει βεστιάριο με ρούχα για τον καθένα, ειδικός χώρος που μπορούν οι ηλικιωμένοι Εβραίοι από τις χώρες της π. Σοβιετικής Ένωσης, να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, σκάκι καθώς και βιβλιοθήκη με βιβλία και Καινές Διαθήκες.

Οι υπερ-Ορθόδοξοι Ιουδαίοι που βλέπουν τον χώρο αυτόν σαν "κέντρο χριστιανικού προσηλυτισμόυ" τελευταία έχουν αγριέψει. Οι απειλές, οι βρισιές και οι κατάρες εναντίον των ανθρώπων που συναθροίζονται εκεί, είναι καθημερινό φαινόμενο.


Πολλές φορές δεν διστάζουν να βιαιοπραγούν και να φτύνουν σε όποιον πλησιάσει το κτήριο.

"Υπάρχει ένα στενό δρομάκι που έχουμε να διανύσουμε, μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο του κτηρίου που το χρησιμοποιούμε και ως συνάθροιση για προσευχή και μελέτη της Κ.Διαθήκης», λέει ο Yakim Figueros, ένας Μεσσιανικός πάστορας στο Αράντ.


«Πάντοτε δύο από τους ανθρώπους αυτούς, στέφονται αριστερά και δεξιά και διαβάζουν κατάρες ενάντια σε όποιον βαδίζει στο πεζοδρόμιο, του στυλ: «Να μείνουν ορφανά τα παιδιά σου!» ή «η σύζυγός να μείνει χήρα! »και ούτω καθεξής . «Ξέρετε δεν είναι ωραίο για τον απλό κόσμο να εισέρχεται στην αίθουσα μέσα από αυτό το σκηνικό» λέει ο Figueros.

H Rebecca, (φωτο) που τώρα ανήκει στους Μεσσιανικούς, μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια φανατικών υπερορθόδοξων Ιουδαίων. Η ίδια λέει: "Μας δίδασκαν να μισούμε του Χριστιανούς!"

Οι "Μεσσιανικοί" καταγγέλουν ότι οι Αστυνομικοί όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά πολλές φορές συνεργάζονται μαζί τους!





Τον Αύγουστο του 2005 η αίθουσα ΚΑΗΚΕ...



(Φωτογραφίες μετά από την πυρπόληση της αίθουσας και από τις εκδηλώσεις... αντιπάθειας των Ιουδαίων κατά των Μεσσιανικών, στην πόλη του Arad)

Δείτε το βίντεο για τα γεγονότα στο Arad: http://www.youtube.com/watch?v=zqMDi9V9qNU

Πάντως οι Ιουδαίοι ισχυρίζονται ότι ο Eddie Beckford, δεν είναι Εβραίος, αλλά μαύρος αμερικάνος, πρώην καθολικός και πρώην μέλος της άγριας συμμορίας με το όνομα «King’s Men», στο Χάρλεμ της Ν. Υόρκης. Συνεχίζει δε να είναι βίαιος, καθώς τον έχουν βιντεοσκοπήσει να ξυλοφορτώνει φανατικούς Ιουδαίους...




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails