Tuesday, February 3, 2009

Η Νέα Τάξη, ο Μέρντοχ και τα "παπαγαλάκια"

Μόνο ο πόλεμος μπορεί να βγάλει την καπιταλιστική Νέα Τάξη από την κρίση!
Δεν το ισχυρίζεται αυτό κάποιος τυχαίος που η γνώμη του δεν έχει σημασία αλλά ο μεγαλοεπιχειρηματίας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ. Και, βέβαια, δεν το είπε μεταξύ... τυρού και αχλαδίου, για να εντυπωσιάσει τους συνδαιτημόνες του σε κάποια ταβέρνα. Αυτή ήταν η τοποθέτησή του, ως...
συμπροεδρεύοντος, στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο περιώνυμο Νταβός της Ελβετίας.

VENDETTA







Όπως μετάδωσε το REUTERS και αναμετέδωσαν ουσιαστικά μόνο ορισμένα μπλογκ «Σε αποτυχία οδηγούνται τα μεγάλα κρατικά πακέτα κινήτρων σύμφωνα με τον πρόεδρο της News Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος αντλεί τα επιχειρήματά του από τη Μεγάλη Ύφεση, τότε που μόνο ο παγκόσμιος πόλεμος κατόρθωσε να βγάλει την αμερικανική οικονομία από κρίση».

Προφανώς είπε και άλλα. Αλλά οι δημοσιογραφάρες δεν έκριναν σκόπιμο να τα μεταδώσουν. Άλλωστε και αυτά τα λίγα μεταδόθηκαν μόνο από μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δημοσιογράφους των «κανονικών» ΜΜΕ. Λες και δεν έχουν σημασία. Λες και δεν θα διαμορφώσουν πολιτική, δια των ΜΜΕ που ελέγχει ο όμιλος Μέρντοχ και των σχέσεων διαπλοκής που έχει με τους ηγέτες του «δυτικού κόσμου».

Ως τυπικοί... γραμματείς των... λογιστών που κυβερνούν την Ευρώπη κράτησαν μόνο το πρώτο συμπέρασμα του αφεντικού! Όπως ανέφεραν: «ο μεγιστάνας του κλάδου εκδόσεων διαμήνυσε στους αρμόδιους να μην σπεύδουν σε λύσεις-πυροτεχνήματα για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Αλλά ρε καρντάσια, το άλλο είναι το σημαντικότερο από τα όσα είπε ο Μέρντοχ. Η σαφής κατεύθυνση που έδωσε στις δυνάμεις της Νέας Τάξης για να προχωρήσουν ανοιχτά στον 4ο παγκόσμιο πόλεμο, επειδή δεν πρέπει να προσπερνάμε τον 3ο, που κρύφτηκε πίσω από την ετικέτα του «Ψυχρού».

Ακόμα και αν ο Μέρντοχ τα έχει παίξει, αν ξεκούτιανε και δεν ξέρει τι λέει, η είδηση που λένε και οι «ειδικοί» εδώ βρίσκεται. Όφειλαν οι χρυσοπληρωμένες καθεστωτικές πένες να γράψουν έστω κάτι σαν «ξεκούτιανε ο Μέρντοχ και θέλει πόλεμο» και όχι να προσπαθήσουν να θάψουν την ομιλία του.

Γιατί την έθαψαν κανονικότατα! Ενδεικτικός ο τρόπος που... μπαλαμούτιασε την είδηση η οικονομική εφημερίδα «Κέρδος»: «Εκκληση για συνεργασία απηύθυναν χθες από το Νταβός οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Κίνας. Οπως είπαν, η διεθνής κρίση απαιτεί συνεργασία μεταξύ των χωρών και όχι απομόνωση. Πάντως, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, κ. Ρούπερτ Μέρντοχ τάχθηκε κατά των τεράστιων ποσών που διαθέτουν οι κυβερνήσεις για τόνωση της οικονομίας».

Και ακόμη ενδεικτικότερος ο τρόπος που την «εξαφάνισε» η... προοδευτική «Ελευθεροτυπία»: «Μη χάσουμε από τα μάτια αυτό που δημιουργεί πλούτο. Είναι οι ανοιχτές αγορές, είναι ο καπιταλισμός, δηλώνει ο γνωστός μεγιστάνας των μίντια, το αφεντικό της News Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ».

Απλά ( τα πράγματα για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ του καθεστωτισμού. Πρέπει να γίνει πόλεμος για να σωθεί η Νέα Τάξη, είπε ο Μέρντοχ. Και αυτοί... ενημερώνουν και... προετοιμάζουν τους πολίτες λέγοντας ότι τάχτηκε «υπέρ παγκόσμιας συνεργασίας» ο ένας και απλώς «υπέρ αγορών» ο άλλος.

Άφεριμ! Ως νεοταξικοί, κουκιά τρώνε - κουκιά μαρτυράνε.

Εμείς πάντως -που αντιπαλεύουμε τα νεοταξικά Τάγματα και τους πάτρωνές τους- οφείλουμε και να αποκαλύπτουμε τις αλήθειες που κρύβουν και να τις συζητάμε και να χαράζουμε πολιτικές που θα επιτρέπουν σε όλο και περισσότερους πολίτες να αντιστέκονται.

Αν οι χρυσές λίρες ήταν το παν, δεν θα είχε υπάρξει Εθνική Αντίσταση.

Αν τα δολάρια ήταν το παν, δεν θα είχαν υπάρξει οι κινητοποιήσεις για το Κυπριακό, τον «Ανένδοτο», το «1-1-4», η αντιδικτατορική αντίσταση και οι μεταπολιτευτικοί αγώνες.

Αν τα ευρώ ήταν το παν, θα «μιλούσαν» μόνο οι ΜΚΟ και οι καθεστωτικές γραφίδες.
ΡΕΣΑΛΤΟ


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails