Wednesday, February 11, 2009

Επιθέσεις σε Συναγωγές στη Βενεζουέλα-Ανησυχία για αύξηση του αντισημιτισμού

Στην Βενεζουέλα 11 άτομα θέτονται υπο κράτηση για τις επιθέσεις σε Συναγωγές

Η επίθεση του Ιανουαρίου αύξησε τις ανησυχίες για τον αυξανόμενο αντισημιτισμού

Καράκας Βενεζουέλα - Οι αρχές συνέλαβαν 11 άτομα, εκ των οποίων 7 αξιωματικοί της αστυνομίας, ως ύποπτους για την επίθεση σε μια Συναγωγή στο Καράκας, που αύξησε τις ανησυχίες για την αύξηση του αντισημιτισμού στην Βενεζουέλα, λένε ανώτεροι αξιωματούχοι.

Είδηση απο το http://www.msnbc.msn.com - 8 Φεβρουαρίου 2009











Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα είπε οτι ένας πράκτορας της ομοσπονδιακά ελεγχόμενης εξεταστικής αστυνομίας και ένας απο τους φρουρούς ασφαλείας της Συναγωγής είναι μέσα στους 11 ύποπτους που συνελήφθησαν κατα τη διάρκεια των επιδρομών του Σαββατοκύριακου.

Ο Ελίας Φαράς, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Ένωσης Βενεζουέλας, επιδοκίμασε τις αρχές της Βενεζουέλας για την γρήγορη ανταπόκριση τους.

«Ευχαριστούμε τις αρχές για το γρήγορο εντοπισμό των υπόπτων», είπε ο Elias Farache σε μια τηλεφωνική συνέντευξη του. «Ευχαριστούμε επίσης όλους εκείνους που έδειξαν την αλληλεγγύη τους σε εμάς».

Στις 30 Ιανουαρίου, περίπου 15 άνθρωποι εξουδετέρωσαν τους φρουρούς ασφαλείας στην Tiferet Israel Synagogue βεβηλώνοντας θρησκευτικά αντικείμενα και έγραψαν με σπρέϋ στους τοίχους «Έξω οι Εβραίοι». Οι επιτιθέμενοι έκλεψαν μια βάση δεδομένων απο κομπιούτερ με ονόματα και διευθύνσεις.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε στους αντιπροσώπους της Εβραϊκής κοινότητας της Βενεζουέλας που αριθμεί 15000 μέλη, οτι αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Αλλά οι Εβραίοι ηγέτες στην Βενεζουέλα και οι Διεθνείς παρατηρητές(σ.Α:ποιοί είναι άραγε αυτοί; Γιατί δεν μας λένε τα ονόματά τους;) λένε οτι η σκληρή κριτική του σοσιαλιστή προέδρου κατά της Ισραηλινής κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων μίσους. Οι Εβραίοι της Βενεζουέλας(μα πως βρέθηκαν οι εκλεκτοί εκει κάτω;;; Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις Εβραϊκές διεισδύσεις στην Λατινική Αμερική http://antipliroforisi.blogspot.com/2007/11/blog-post_3472.html) εξέφρασαν την ανησυχία τους όταν ο Τσάβες αρχικά υποστήριξε οτι η επίθεση στην Συναγωγή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι Εβραίοι δεν είχαν χαρακτηρίσει την Κυβέρνησή του ως αντισημιτική.

Στο παρελθόν, η ενθουσιώδης υποστήριξη του Τσάβες υπέρ του Ιράν και των άλλων εχθρών του Ισραήλ έχει να κάνει ελάχιστα με την απειλή της συνύπαρξης των Εβραίων στη Βενεζουέλα, η οποία στην πλειοψηφία της είναι Ρωμαιοκαθολική.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails