Saturday, May 2, 2009

Γιατί τα ΜΜΕ αποκρύπτουν τον ιδιοκτήτη του ουκρανικού πλοίου που απήχθη

Απο "Καθρέπτης της παγκόσμιας σκηνής"

Εδώ και αρκετούς μήνες ακούμε για ένα ουκρανικό πλοίο με ρωσικά τανκς που απήχθη από πειρατές ανοιχτά της Σομαλίας.Τα ΜΜΕ έχουν γράψει και μεταδώσει σχεδόν όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πλοίο αυτό, εκτός από τον ιδιοκτήτη του και τον προορισμό του! Και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό! Το πλοίο ναι μεν είναι εγγραμμένο σε ουκρανική πλοιοκτήτρια εταιρία, αλλά κάτοχος είναι ένας ισραηλινός! Ο ιδιοκτήτης ονομάζεται Vadim Alperin και είναι υπήκοος Ισραήλ!









Ενάντια στην εντύπωση που έχουν δώσει τα ΜΜΕ, το πλοίο δεν φέρει την ουκρανική σημαία, αλλά είναι δηλωμένο στην Μπελίσε (Belize).Όλες αυτές τις πληροφορίες τις αποκρύπτουν ευλαβικά τα ΜΜΕ.Ο λόγος έχει να κάνει με το φορτίο και τον προορισμό του.Το εμπόρευμα, σύμφωνα με τους πειρατές που απήχθησαν το πλοίο τον περασμένο Οκτώβρη, προοριζόταν να "σβηστεί" στο λιμάνι της Mombasa (Κένυα).Τα τανκς ανήκουν όμως στο Σουδάν, όπου εις την συνέχεια θα μεταφερόταν.

Μετά την απαγωγή του πλοίου και τις δηλώσεις των πειρατών τα σουδανικά ΜΜΕ έγραψαν και για τον πραγματικό προορισμό των όπλων: είναι η επαναστατική οργάνωση "Justice and Equality Movement" (JEM)! Γνωρίζοντας όλα αυτά γίνεται πια κατανοητό γιατί τα ΜΜΕ αποσιωπούσαν τις πληροφορίες αυτές, που ευλαβικά μας παρουσιάζουν σε άλλες περιπτώσεις! Το Ισραήλ υποστηρίζει με όπλα επαναστάτες στο Σουδάν.Ως γνωστόν, στην επαρχία Darfur της χώρας αυτής έχουν πραγματοποιηθεί ολόκληρες γενοκτονίες τα προηγούμενα χρόνια! Τώρα μαθαίνουμε ποιος κρύβεται από πίσω και φέρει ευθύνη εξοπλίζοντας ένα μέρος του πληθυσμού με σύγχρονα πολεμικά εφόδια.

Το συμπέρασμα από αυτή την αποκάλυψη έχει δύο διαστάσεις.Από την μια είναι για άλλη μια φορά η απόδειξη της επιλεκτικής πληροφόρησης των ΜΜΕ που προωθούν ή αποκρύπτουν πληροφορίες ανάλογα με τα συμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων ή χωρών.Στην περίπτωση του κυπριακού πλοίου που έχει αγκυροβολήσει εδώ και μερικές ημέρες στα ανοιχτά της Λεμεσού, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, τα ΜΜΕ φροντίζουν να φωτίζουν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τον κάτοχο και τον προορισμό του εμπορεύματος.Μάλιστα παραπληροφορούν κιόλας σε πολλές περιπτώσεις υποστηρίζοντας ότι υπάρχει οπλισμός ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις!

Η άλλη διάσταση έχει να κάνει με την υποκρισία της "δύσης" και ιδίως των αγγλοσαξόνων και σιωνιστών.Κατηγορούν συνέχεια το Ιράν ότι προμηθεύει την Hisbollah και την Hamas με όπλα ενώ οι ίδιοι τους κάνουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα! Μιλάνε για λαθραία εμπορία όπλων προς τους Παλαιστινίους και Λιβανέζους, ενώ οι ίδιοι τους εξοπλίζουν διάφορες ομάδες ατόμων σε όλο τον κόσμο και συνεισφέρουν σε δολοφονίες και γενοκτονίες! Αλλά δεν είναι μόνο η κρυφή υποστήριξη επαναστατικών ομάδων όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.Όλες οι μεγάλες χώρες του κόσμου πουλάνε όπλα, ακόμη και σε χώρες που δεν είναι δημοκρατικές, διότι το εμπόριο όπλων αποτελεί την πιο κερδοφόρα μπίζνες! Τα περί "δημοκρατίας", "αξιών", "ελευθερίας" κλπ. δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Στην "δύση" πρέπει να είσαι "political correct", που σημαίνει ότι τις βρώμικες δουλειές πρέπει να τις αποκρύπτεις.Ο έλεγχος των ΜΜΕ είναι το εργαλείο για να το επιτύχεις.Ο κόσμος δεν πρέπει να τα μαθαίνει αυτά, ώστε να διατηρείται η ψευδαίσθηση του "καλού Ευρωπαίου" ή του "καλού Αμερικανού".Παράλληλα τα ΜΜΕ πρέπει να δείχνουν το δάκτυλο προς τους άλλους ώστε να δυσφημείται ο αντίπαλος και να συντηρείται η εικόνα του καλού.Όποιος κερδίζει την μάχη των ΜΜΕ, κερδίζει και τον πόλεμο!
Ένα εύστοχο ανέκδοτο: "Λέει ο τραπεζίτης στον μεγιστάνα των μίντια: εσύ θα τους κρατάς χαζούς και εγώ θα τους φτωχαίνω"!






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails