Tuesday, June 16, 2009

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ GOOGLE

Μια ειδική σελίδα για αναζήτηση και ελεύθερη περιήγηση στο internet για τους ορθόδοξους εβραίους παρουσίασε ο Yossi Altman.

Με το Koogle (που βγαίνει από το Google + kosher) κάποιος μπορεί να αναζητήσει σε συγκεκριμένες σελίδες του internet που έχουν φιλτραριστεί και έτσι δεν υπάρχει πιθανότητα να πέσει πάνω σε πράγματα που «απαγορεύονται όπως ακατάλληλες εικόνες και πάσης φύσεως σεξουαλικού περιεχομένου».

Επίσης οι χρήστες του Koogle δεν θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά site, τα οποία είναι απαγορευμένα για τους ορθόδοξους εβραίους.Ακόμη, η λειτουργία του Koogle την ημέρα του Σαββάτου θα έχει περιορισμένη λειτουργία. Την ημέρα του Σαββάτου οι ορθόδοξοι Εβραίοι δεν εργάζονται, γι΄ αυτό αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει μια online αγορά μέσω του Koogle, το σύστημα θα αρνηθεί την παραγγελία.
Τέλος, να αναφερθεί πως η νέα μηχανή αναζήτησης έχει πάρει και την έγκριση ορθόδοξων ραβίνων.



Πηγή:http://ellinonea.blogspot.com/2009/06/internet.html










2 comments:

Anonymous said...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ????

Anonymous said...

Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 26.3.2012
Φίλε ανώνυμε, είσαι φοβερός ! Γέλασα πολύ (άλλωστε κι εσύ για αστείο το είπες) εάν οι ορθόδοξοι εβραίοι το Σάββατο χρεώνουν τόκους. Πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο εκ μέρους τους, αφού οι τόκοι είναι δική τους επινόηση. Μέχρι αρχές του 1600 μ.χ. δεν υπήρχαν τόκοι στις οικονομικές συναλλαγές. Λίγες δεκαετίες αργότερα, με την εμφάνιση των Σιωνιστών τραπεζιτών Ρότσιλντ, άρχισε το πρόβλημα των τόκων. Πρόσεξε τι αναφέρουν οι Σιωνιστές στο 20ο πρωτόκολλό τους ''Αν το δάνειο έχει τόκο 5% μέσα σε είκοσι χρόνια το Κράτος έχει πληρώσει χωρίς καμμία ωφέλεια τόκο ίσο προς το δάνειο, σε 40 χρόνια διπλάσιο, σε 60 χρόνια τριπλάσιο και το χρέος παραμένει πάντα ανεξόφλητο ! ΄Ετσι, το κράτος για να εξοφλήσει τους ξένους τοκογλύφους επιβάλλει φορολογία και παίρνει και την τελευταία δεκάρα του φτωχού...'' Δες το αυτό πόσο καρμπόν είναι με το χρέος της χώρας μας, αλλά και με άλλες οι οποίες δανειστηκαν είτε από τράπεζες είτε από το Δ.Ν.Τ. Η μόνη ανθρώπινη λύση θα ήταν η δημιουργία ενός Διεθνούς Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο θα έδινε άτοκα δάνεια, ως εξής : ¨Ολα τα 195 κράτη της γης θα ήταν μέλη και θα έδιναν 3,5% κάθε χρόνο από τα ετήσια έξοδά τους στο ταμείο αυτό, με την προϋπόθεση να μην τα αποσύρουν ποτέ. Ετσι, το ταμείο θα εισέπραττε κάθε χρόνο περίπου 450 δις ευρώ και θα έδινε εύκολα δάνεια στα κράτη χωρίς τόκο. Οπότε θα είχαμε χρεωμένα κράτη αλλά όχι υπερχρεωμένα. Οι τόκοι δημιουργούν υπερχρέωση. Οι μουσουλμάνοι δεν είναι χαζοί που δεν επιτρέπουν τόκους. Στην περίπτωση της χώρας μας, αν παίρναμε δάνεια χωρίς τόκους, το πραγματικό εξωτερικό δημόσιο χρέος θα ήταν 90 δις ευρώ και όχι 370 δις που είναι τώρα. Βολεύει όμως η υπερχρέωση χωρών στους Σιωνιστές και γενικά στα τσιράκια της νέας παγκόσμιας τάξης, για να μπορέσουν να επιβάλλουν πιο εύκολα την παγκόσμια κυβέρνησή τους. Γι αυτο και τη μοναδική πρότασή μου (άτοκα δάνεια στα κράτη, όπως την αναφέρω), δεν θα τη δέχονταν ποτέ οι μεγαλοτραπεζίτες. Μόνο αν ξεσηκώνονταν οι κυβερνήτες και οι λαοί και γινόταν μαζική απαίτηση.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails