Thursday, July 30, 2009

Ο έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω των πολυεθνικών

Σημείωση Αντιπληροφόρησης:Οι πολυεθνικές που σημειώνονται παρακάτω είναι όλες εβραϊκών συμφερόντων.Επίσης αυτοί που ελέγχουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα είναι εβραϊκής καταγωγής.Το έχουμε αποδείξει σε παλαιότερα άρθρα.

Δείτε σχετικά με την ανάμειξη Εβραίων στην υπόθεση "Ενρόν" τα παρακάτω:

http://www.stormfront.org/forum/sitemap/index.php/t-13301.html

http://www.jewishjournal.com/world/article/enron_fallout_in_houston_20020118/

Δ.Ν.Τ./Δ.Τ./ENRON/ΜΠΟΥΣ-Η μεγάλη κλοπή

Alex Jones Radio Show,Δευτέρα πρωί της 4 του Μάρτη 2002



Α.J.:η παγκόσμια κατάσταση έχει τα χάλια της. Μπορείς να μας αναλύσεις το φαινόμενο και να μας πεις τι έκαναν οι οικονομολόγοι;

G.P.:θα σας πω δυο πράγματα. Το πρώτο, μίλησα με τον πρώην κορυφαίο οικονομολόγο Joe Stiglitz που απολύθηκε από την Διεθνή Τράπεζα. Πήγα στο BBC και στην εφημερίδα Guardian και κάθισα για λίγο ζητώντας τους πληροφορίες. Η κατάσταση θύμιζε την ταινία Mission Impossible όπου υπήρχε ένας τύπος που έρχεται από το αντίπαλο στρατόπεδο κι εσύ κάθεσαι επί ώρες και του ζητάς πληροφορίες. Έτσι, πήρα μια εικόνα για το τι συνέβαινε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτός δεν μου έδωσε καμιά πληροφορία αλλά εγώ έχω άλλες πήγες. Δεν μου έδωσε κανένα έγγραφο εσωτερικής χρήσης, άλλοι όμως μου έδωσαν πληθώρα μυστικών εγγράφων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



A.J.:κάποιος άλλος λοιπον, για να προστατεύσει τον εαυτό του το έκανε.

G.P.:δεν το νομίζω. Δεν τον ενδιέφερε αυτό αλλά ήλθε στα χέρια μου ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων από πηγές τελείως ανεξάρτητες.



A.J.:όπως ακριβώς πήρες και το W199I,από τους ίδιους που το πήραμε κι εμείς.


G.P.:κι έτσι λοιπον ένα από τα πράγματα που συνέβησαν είναι ότι θα έπρεπε να βγω στο CNN μαζί με τον διοικητή της Διεθνούς Τράπεζας Jim Wolfensohn κι αυτός τους είπε οτι δεν θα έβγαινε στο CNN ακόμη κι αν με ε έβγαζαν μόνο μου. Κι έτσι το CNN έκανε το πιο ηλίθιο πράγμα και δεν με έβγαλε καθόλου



A.J.:οπότε τώρα σε απειλούν με πλήρη αποκλεισμό.


G.P.:ακριβώς, δες τι ανακάλυψα. Βρήκαμε αυτά τα έγγραφα που βασικά ζητούν από τα κράτη να υπογράψουν μυστικές συμφωνίες με τις οποίες αποδέχονται την πώληση επιχειρήσεων κλειδιά στην οικονομία τους[ΣτΜ εννοεί κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας],αποδέχονται την λήψη οικονομικών μέτρων που στην πραγματικότητα θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τις εμπλεκόμενες χώρες και αν αυτές δεν συμφωνήσουν να πάρουν αυτά τα μέτρα, τότε, υπάρχουν, για κάθε χώρα κι άλλα εκατόν έντεκα παραρτήματα της σύμβασης που αυτές θα πρέπει να υπογράψουν. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτή την ιστορία τότε τους πέταγαν έξω από όλα τα διεθνή δάνεια. Δεν μπορείτε να δανειστείτε λεφτά στις διεθνείς αγορές. Κανείς δεν μπορεί να επιζήσει αν δεν δανειστεί, είτε μεμονωμένος άνθρωπος, είτε επιχείρηση, είτε χώρα, αν δεν δανειστεί λεφτά κι αν…



A.J.:λόγω της πληθωριστικής παγίδας από χρέη που δημιούργησαν.


G.P.:ναι σωστά, κοίτα, ένα από αυτά που συνέβησαν είναι οτι πρόσφατα έφτασαν στα χέρια μου μυστικά έγγραφα από την Αργεντινή, δηλαδή το απόρρητο σχέδιο Αργεντινή. Υπογράφεται από τον Jim Wolfensohn,τον πρόεδρο της Διεθνούς Τράπεζας. Με την ευκαιρία να πω, μόλις τώρα το μαθαίνετε, ότι είναι πολύ ενοχλημένοι που έχω στην κατοχή μου τα έγγραφα, αλλά δεν αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα των εγγράφων. Παλιά το έκαναν. Παλιά ισχυριζόντουσαν ότι αυτά τα έγγραφα ήσαν ανύπαρκτα. Εγώ τα έδειξα στην τηλεόραση. Και ορισμένα από αυτά στο διαδίκτυο, έχω ορισμένα αντίγραφα…



A.J.:στην Greg Palast.com;


G.P.:ναι στην gregpalast.com.Έτσι λοιπον αυτοί το επιβεβαίωσαν και είπαν, ναι αυτά τα έγραφα είναι γνήσια αλλά δεν θα το συζητήσουμε μαζί σου και πάντως θα σε κρατήσουμε μακριά από την ΤV.Αυτό συνέβη. Αλλά αυτό που λέγανε είναι, πάρε για παράδειγμα μια χώρα σαν την Αργεντινή η οποία όπως γνωρίζεις, τώρα φλέγεται. Και έβγαλε πέντε προέδρους σε πέντε εβδομάδες επειδή η οικονομία της είναι τελείως κατεστραμμένη.



A.J.:αυτός δεν είναι ο έκτος πρόεδρος;


G.P.:ναι, ανεβάζουν ένα πρόεδρο την εβδομάδα επειδή η χώρα είναι διαλυμένη. Κι αυτό συνέβη γιατί στα τέλη της δεκαετίας του 1980,ακολουθωντας τις εντολές του ΔΝΤ και της ΔΤ, άρχισαν να ξεπουλούν όλες τις επιχειρήσεις του δημόσιου τομεα. Θέλω να πω πράγματα που ούτε καν θα πέρναγε από το μυαλό μας να το κάνουμε στις ΗΠΑ, όπως π.χ. να ξεπουλούν το σύστημα ύδρευσης τους.



A.J.:έτσι ρίχνουν τα βάρη στο λαό. Δημιουργούν μεγάλους κυβερνητικούς οργανισμούς κι αυτοί περνούν όλες τις επιχειρήσεις του δημόσιου στους ιδιώτες ΔΝΤ και ΔΤ. Και μετα το διάλειμμα θέλω να επιστρέψουμε στο σημείο όπου εξηγείς με τρόπο γλαφυρό ότι στην πραγματικότητα γιαυτές τις αλλαγές ιδιοκτησίας αυτοί πληρώνουν στους πολιτικούς δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία.


G.P.: ακριβώς.



A.J.:αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες που έχω ακούσει ποτέ. Με συγχωρείς, συνέχισε.


G.P.:αυτό συμβαίνει και μάλιστα είναι μόνο ένα μέρος του.. Και με την ευκαιρία να πω ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Το σύστημα ύδρευσης του Μπουένος Άυρες ξεπουλήθηκε για πενταροδεκάρες σε μια εταιρεία που ονομάζεται Enron. Ξεπουλήθηκε σε μια εταιρεία που ονομάζεται Enron ένας αγωγός που συνδέει την Αργεντινή με τη Χιλή.




A.J.:οπότε οι παγκοσμιοποιητές τινάζουν στον αέρα την Enron αφού έχουν φροντίσει πρώτα να μεταφέρουν τα περιουσιακά της στοιχεία σε μια άλλη εταιρεία φάντασμα κι έτσι εξαφανίζουν τη λεία τους.


G.P.:ακριβώς έτσι. Κι εσύ γνωρίζεις πως όταν μεταβιβάζουν τον αγωγό στην Enron είναι επειδή πρώτα έχουν δεχτεί ένα τηλεφώνημα από κάποιον George W.Bush το 1988.



A.J.:είναι απίστευτο. Περιμένετε εδώ για λίγο. Θα ξαναμιλήσουμε με τον Γρεγκ Πάλαστ.




Διάλειμμα





A.J.:μιλάμε με τον Γρεγκ Πάλαστ. Είναι ένας γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος που δούλεψε στο BBC,στην Guardian του Λονδίνου και σε πολλές άλλες θέσεις, ένας δημοσιογράφος που έριξε μια βόμβα μεγατόνων στους παγκοσμιοποιητές και την εγκληματική τους δραστηριότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το πούμε αυτό. Μέσω της infowars.com μπορείτε να συνδεθείτε με το σάιτ του-gregpalast.com η με όλα τα σημαντικά άρθρα που έχει γράψει μέχρι τώρα. Τώρα έχει στην κυριότητα του αυτά τα μυστικά έγγραφα. Είδαμε την δραστηριότητα του ΔΝΤ/ΔΤ επί χρόνια. Αυτοί έρχονται, πληρώνουν τους πολιτικούς για να μεταβιβάσουν τα συστήματα ύδρευσης, τους σιδηρόδρομους, τις τηλεφωνικές εταιρείες, τις κρατικοποιημένες εταιρείες πετρελαίου, τις κρατικές εταιρίες φωταέριου, που στη συνέχεια τις αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί. Οι παγκοσμιοποιητές τους πληρώνουν τον καθένα από αυτούς με δισεκατομμύρια σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Και το σχέδιο στοχεύει στην απόλυτη υποδούλωση του ντόπιου πληθυσμού. Φυσικά, όπως σας είπαμε μιλώντας και με άλλους δημοσιογράφους, η Enron ήταν μια εταιρεία φάντασμα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λεφτά από ναρκωτικά κλπ. Είναι ένα πράγμα τεράστιο και απίστευτο. Κι όμως αυτό συμβαίνει. Ο Greg Palast διέδωσε τώρα αυτή την ιστορία σε όλο τον κόσμο. Έτσι πήρε συνέντευξη από τον πρώην κορυφαίο οικονομολόγο της Δ.Τ.. Να συνεχίσουμε να εξετάζουμε αυτά τα γεγονότα. Θέλω να μου πεις με απλό τρόπο για να το καταλάβει κι ο μέσος ακροατής, ποιο είναι το σύστημα που φέρνεις στο φως;


G.P.:αποκαλύπτουμε οτι αυτοί κάνουν συστηματικά, κομμάτια ολόκληρα έθνη, είτε λέγονται Ισημερινός είτε λέγονται Αργεντινή. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένες από αυτές τις ιδέες χειρίστου είδους, επανέρχονται για να εφαρμοστούν στις ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, εξάντλησαν τις θέσεις απ’ όπου ρουφούσαν αίμα. Και το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα λέει κορυφαίος οικονομολόγος κι όχι κάποιος τυχαίος. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι αφού απολύθηκε και περίπου δυο μήνες πριν, του εδόθη το βραβείο Νόμπελ για την οικονομία. Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποιον ηλίθιο. Μου είπε ότι στις χώρες που συζητούσαν να ιδιωτικοποιήσουν και να ξεπουλήσουν αυτές τις εταιρείες πήγαινε ο ίδιος εκεί. Και κατά βάθος γνώριζαν [ΣτΜ τι συνέβαινε] και γύριζαν το κεφάλι τους από την άλλη πλευρά όταν αντιλαμβανόντουσαν ότι οι ηγέτες αυτών των χωρών και οι πρωθυπουργοί θα έβαζαν στην άκρη εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.



A.J.:αυτή όμως, δεν λέγεται ούτε καν ιδιωτικοποίηση. Απλά κλέβουν τον κόσμο και τα δίνουν στο ΔΝΤ και στη ΔΤ.


G.P.:αυτοί γενικά, διοχετεύουν τη λεία τους στους υπηρέτες τους, π.χ. την Citibank που ήταν πολύ ισχυρή και άρπαξε τις μισές τράπεζες της Αργεντινής. Είναι ακόμη η British Petroleum που πήρε τους πετρελαιαγωγούς του Ισημερινού. Ανέφερα την Enron που πήρε παντού τα συστήματα ύδρευσης. Και το πρόβλημα είναι επίσης ότι αυτά τα συστήματα τα καταστρέφουν. Στο Μπουένος Άυρες δεν μπορείς πια να βρεις πόσιμο νερό. Θέλω να πω ότι δεν πρόκειται μόνο για κλεψιά. Δεν μπορείς καν ν’ανοίξεις το ρουμπινέτο της βρύσης. Είναι κάτι παραπάνω από το να πλουτίζει κάποιος από το δημόσιο χρήμα.



A.J.:και μόλις πρόσφατα το ΔΝΤ πήρε και την περιοχή των Μεγάλων Λημνών. Τώρα, μόνο αυτοί ελέγχουν το σύστημα τροφοδοσίας του νερού. Γράφτηκε στην Chicago Tribune.


G.P.:κοίταξε, το πρόβλημα που έχουμε είναι οτι το 51% του ΔΝΤ και της ΔΤ το κατέχει το Θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ. Έτσι το ζήτημα είναι τι παίρνουμε σαν αντάλλαγμα για τα λεφτά που βάζουμε μέσα; Και φαίνεται ότι το αντάλλαγμα είναι η σφαγή ορισμένων χωρών. Η Ινδονησία φλέγεται. Μου έλεγε ο κορυφαίος οικονομολόγος Stiglitz ότι είχε αντιρρήσεις για όσα συνέβαιναν. Ξέρετε, κάθε φορά που πηγαίνουμε σε κάθε χώρα και χώνουμε μέσα τη μύτη μας καταστρέφουμε την οικονομία τους και αυτές καταλήγουν στις φλόγες. Κι αυτός ήταν αντίθετος με αυτή την πρακτική γιαυτό και τον απέλυσαν. Έλεγε όμως ότι έχουν ακόμη και σχέδιο για τις ταραχές. Αυτοί γνωρίζουν πως όταν ξεζουμίσουν μια χώρα και καταστρέψουν την οικονομία της το αποτέλεσμα θα είναι να ξεσπάσουν ταραχές στους δρόμους. Λένε μάλιστα, ωραία, αυτή τα επεισόδια είναι τα επεισόδια του ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, αν ξεσπάσουν ταραχές, έχασες. Όλα τα κεφάλαια θα καταφύγουν στο εξωτερικό κι αυτό δίνει την δυνατότητα στο ΔΝΤ να προσθέσει κι άλλους όρους.



A.J.:κι αυτό φέρνει ακόμη μεγαλύτερη απελπισία. Πρόκειται για ένα πόλεμο τύπου αυτοκρατορικής οικονομίας για να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις χώρες και τώρα το κάνουν εδώ με την Enron. Έχουν γίνει τόσο άπληστοι που τώρα το ετοιμάζουν [ΣτΜ το σχέδιο] γιαυτήν την χώρα.


G.P.:μόλις εχτές μίλησα με την Καλιφόρνια και το Παρίσι με αυτούς που διεξάγουν την έρευνα από πλευράς της Πολιτείας της Καλιφόρνια για την υπόθεση Enron. Αυτοί μου διηγήθηκαν ορισμένα παιχνίδια που κάνουν αυτοί οι τύποι. Κάτι το οποίο κανείς δεν προσέχει. Δεν είναι μόνο ότι έκλεψαν τους μετόχους της εταιρείας. Αυτοί ρούφηξαν εκατομμύρια, δισεκατομμύρια δολάρια από το Δημόσιο στο Τέξας και ειδικά στην Καλιφόρνια.



A.J.:που βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία ;Κοίταξε, όλοι λένε ότι δεν βρίσκονται πουθενά περιουσιακά στοιχεία-επειδή η Enron ήταν μια εταιρεία φάντασμα-αυτό το είπαν οι ειδικοί με τους οποίους μίλησα-και αυτοί μετέφεραν όλες τις δραστηριότητες σε άλλες εταιρείες και τράπεζες.


G.P.:έτσι λοιπον αυτή η ιστορία κατέληξε όπως καταλήγει και το παιχνίδι του παπατζή. Θέλω να θυμηθείτε ότι στη βάση βρίσκεται το χρήμα. Σύμφωνα με την έρευνα, οι λογαριασμοί που πληρώνατε για το ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια ήταν αδικαιολόγητα φουσκωμένοι κατά 9-12 δισεκατομμύρια δολάρια. Και τώρα δεν γνωρίζω ποιος θα τους τα επιστρέψει.



A.J.:καλά, ανακάλυψαν οτι ο Κυβερνήτης πλήρωνε το ηλεκτρικό ρευμα,137 δολάρια το μεγαβάτ και το μεταπουλούσε στην Enron προς 1 δολάριο το μεγαβάτ και αυτό επαναλήφθηκε άπειρες φορές.


G.P.:ναι το σύστημα βγήκε εντελώς εκτός έλεγχου κι αυτοί οι τύποι γνώριζαν ακριβώς όσα συνέβαιναν. Πρέπει να καταλάβετε ότι κάποιοι από αυτούς που σχεδίασαν το σύστημα απορύθμισης της Καλιφόρνια, αφού έκαναν αυτό, πήγαν να εργαστούν στην Enron. Και τώρα βρίσκονται εδώ ακριβώς, στο Λονδίνο και οι βρετανοί έχουν κάποια ευθύνη. Ο τύπος που ήταν στην Επιτροπή Ακροάσεων της Enron, ο Λόρδος Wakeham.Κι αυτός ο τύπος είναι πράγματι ένα φαινόμενο, δεν υπάρχει ούτε μια αντιπαράθεση συμφερόντων που να μην είναι μπλεγμένος και αυτός.



A.J.:και αυτός είναι και το νούμερο ένα της NM Rothschild.


G.P.:Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βάλλει μέσα τα χέρια του. Βρίσκεται σε περίπου πενήντα διοικητικά συμβούλια εταιρειών. Και ένα από τα προβλήματα, υποθέτουν ότι ήταν επικεφαλής της επιτροπής που έλεγχε τους λογαριασμούς της Enron. Κι έτσι τον πλήρωναν για τις συμβουλές του. Ήταν στην κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ και ήταν αυτός που ενέκρινε την είσοδο της Enron στη Μεγάλη Βρετανία και την αγορά από αυτή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Και είχαν στην κυριότητα τους και ένα σύστημα ύδρευσης στην κεντρική Αγγλία. Αυτό ενέκρινε ο τύπος κι αυτοί του ανέθεσαν μια υπεύθυνη θέση στο δ.σ. Και επιπλέον και ένα συμβόλαιο με τεράστιες αποδοχές για τις συμβουλές του. Συνεπώς, ξέρετε, αυτός ο τύπος ήταν υπεύθυνος της επιτροπής για να ελέγχει την διαχείριση των χρημάτων.




AJ: ε, ναι, είναι και επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει τα ΜΜΕ.

GP: ναι, είναι, διότι έχω μπλέξει με πραγματικά προβλήματα, καθώς ελέγχει κι μένα.


AJ: προσπαθούν, επιπλέον, να περάσουν στην Αγγλία νόμους, όπου [ακόμα κι] αν έχεις σε δική σου έκταση ένα πηγάδι 800 χρόνων ή σε μερικές περιπτώσεις και 2000 χρόνων, που το είχαν φτιάξει οι Ρωμαίοι, θα σου πουν ότι πρέπει να του βάλουν ένα μετρητή. Δεν [θα] μπορείς να έχεις δικό σου νερό.

GP: α, ναι, είναι ο λόρδος Wakeham. Δηλαδή, αυτός ο τύπος από την Enron. Είναι αληθινός μάστορας. Δεν μπορεί [κανείς] να τον αγγίξει, επειδή –όπως λέω- στην ουσία ρυθμίζει τη λειτουργία των ΜΜΕ. Έτσι, αν παραπονεθείς, σου βάζει χέρι στην πένα σου.


AJ: αν σκάψεις στη NM Rothschild θα τα βρεις όλα. Δες αυτά τα τέσσερα σημεία. Θέλω να πω ότι έχεις τα ντοκουμέντα Την διείσδυση [implode: προκαλώ εσωτερική κατάρρευση] του ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας σε τέσσερα σημεία, πώς κατεδαφίζουν μια χώρα και καταστρέφουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των λαών.

GP: Ακριβώς. Πρώτα ανοίγεις τις αγορές κεφαλαίων. Δηλαδή, πουλάς τις τοπικές σου τράπεζες σε ξένες τράπεζες. Μετά προχωράς στην αποκαλούμενη τιμολόγηση με βάση την αγορά. Αυτό γίνεται, όπως στην Καλιφόρνια, όπου τα πάντα είναι ελεύθερη αγορά και καταλήγεις με λογαριασμούς νερού – δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε ότι θα ξεπουληθούν οι εταιρείες ύδρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αλλά σκέψου να κατείχε το νερό σου μια ιδιωτική εταιρεία σαν την Enron. Οι τιμές θα τρύπαγαν το ταβάνι. Ύστερα άνοιξε τα σύνορά σου στις συμφωνίες εμπορίου – την απόλυτα ελεύθερη αγορά [ΣτΜ Then open up your borders to trade - complete free marketeering.] Και ο Stiglitz, που ήταν ο κορυφαίος οικονομολόγος –θυμήσου ότι αυτός διοικούσε αυτό το σύστημα- ήταν ο άνθρωπός τους επί των αριθμών και δήλωνε ότι η κατάσταση ήταν σαν τους πόλεμους του οπίου [ΣτΜ, όπου η βρετανική Αυτοκρατορία βοήθησε να διαδοθεί η χρήση του οποίου στην αυτοκρατορική Κίνα και μετά διεξήγαγε πόλεμο για να μονοπωλήσει την εισαγωγή και εμπορία του οπίου!]. Λέει ότι αυτό δεν είναι ελεύθερο εμπόριο αλλά εξαναγκαστικό εμπόριο. Είναι πόλεμος. Με τέτοιες τακτικές διαλύουν [εθνικές] οικονομίες.


AJ: Λοιπόν, κοίτα: η Κίνα φορολογεί με 40% εμάς [στΜ εννοεί τις ΗΠΑ] κι εμείς τους φορολογούμε με 2%. Αυτό δεν είναι ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο. Εξωθεί όλη τη βιομηχανία σε μια χώρα που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των πρωταγωνιστών της παγκοσμιοποίησης [globalists].

GP: Την Walmart την ξέρεις, βέβαια. [ΣτΜ τεράστια αλυσίδα φτηνών υπεραγορών, που παράγει και διαθέτει η ίδια χιλιάδες προϊόντα, με έντονο αμερικάνικο προφίλ]. Έκανα ένα ρεπορτάζ γι’ αυτήν, αν διαβάσεις το βιβλίο μου. Να αναφέρω, εδώ, ότι έχω εκδώσει ένα βιβλίο «The Best Democracy Money Can Buy» [«Η καλύτερη δημοκρατία που μπορείς ν’ αγοράσεις»] γύρω από το πώς –δυστυχώς- η Αμερική έχει διατεθεί προς πώληση.
Το «The Best Democracy Money Can Buy» θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα. Εκεί μέσα, υπάρχει ένα ρεπορτάζ για το ότι η Walmart έχει 700 εργοστάσια στην Κίνα. Σε όποιο κατάστημα Walmart –παρά τους αϊτούς στους τοίχους- δεν θα βρεις σχεδόν τίποτα που να προέρχεται από τις ΗΠΑ.


AJ: ακριβώς όπως στο «1984», έχουν μεγάλα λάβαρα που γράφουν «Αγοράστε αμερικάνικα» και στην ουσία δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα [αμερικάνικο] – είναι Οργουελιανή διπλή σκέψη!

GP: ακόμα χειρότερο είναι το ότι θα νοικιάζουν ένα εργοστάσιο [ΣτΜ στην Κίνα] κι ακριβώς δίπλα σ’ αυτό, θα βρίσκεται το αδελφό του εργοστάσιο, μέσα σε μια φυλακή. Μπορείς να φανταστείς τις συνθήκες, υπό τις οποίες αυτοί οι εργάτες παράγουν όλα αυτά τα αξιαγάπητα πραγματάκια του Walmart. Είναι στ’ αλήθεια…


AJ: κι άμα κανένα μέλος της ελίτ χρειαστεί ένα συκώτι, απλώς κάνουν ένα τηλεφώνημα [ΣτΜ υπονοεί το παράνομο κι ανεξέλεγκτο εμπόριο οργάνων της Κίνας]

GP: (γέλια…) είναι θλιβερό, ξέρεις. Μίλησα με έναν τύπο, Harry Wu λέγεται, που ξαναμπήκε ηθελημένα σε φυλακή. Ήταν σε κινέζικη φυλακή για 19 χρόνια. Κανένας δεν πίστευε τις φρικιαστικές του ιστορίες. Έτσι, ξαναμπήκε [χωρίς να τον καταλάβουν] στην φυλακή με μια φωτογραφική μηχανή μαζί του και φωτογράφισε τις συνθήκες των εργοστασίων απ’ όπου παίρνει τα εμπορεύματά του το Walmart και είναι όλο …


AJ: με απείλησαν να με διώξουν από την τηλεόραση, εδώ στο Όστιν, όταν μετέδωσα ένα βίντεο με τετράχρονα κοριτσάκια να πεθαίνουν, αλυσοδεμένα στις θέσεις τους, πιο αδύνατα κι από εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και με απείλησαν «αν το αναμεταδόσεις, θα συλληφθείς».

GP: είναι τρομακτικά όλα αυτά, δυστυχώς. Κι εμένα με «παραδώσανε» και ο Stiglitz, ήταν πολύ θαρραλέο εκ μέρος του να βγει δημόσια και να κάνει αυτές τις δηλώσεις. Όπως είπα, δεν μου έδωσε και τα [σχετικά] ντοκουμέντα. Τα ντοκουμέντα επισφράγιζαν [τις αποκαλύψεις] επειδή έλεγαν τι πραγματικά συνέβη. Στην πραγματικότητα λένε [ΣτΜ οι υπεύθυνοι της συμφωνίας σε κάθε εκπρόσωπο κράτους] «υπόγραψε εδώ στη γραμμούλα, και συμφωνείς με 111 όρους για κάθε έθνος». Και το κοινό δεν έχει λόγο, δεν ξέρουν τι στο διάβολο τους συμβαίνει. Το μόνο που ξέρουν….


AJ: ας γυρίσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις. Ολοκλήρωσε με εκείνα τα τέσσερα σημεία. Αυτά είναι το κλειδί. Στέλνουν δισεκατομμύρια στους πολιτικούς, για να τα παραδώσουν όλα.

GP: α, ναι, τις αποκάλεσε «λαδω-τικοποιήσεις»[ΣτΜ «briberization» εκ του bribe: δωροδοκώ και privatization: ιδιωτικοποίηση], το οποίον σημαίνει ότι ξεπουλάς την εταιρεία ύδρευσης που αξίζει για μια δεκαετία –ας πούμε ότι αξίζει πέντε δις. δολάρια- το 10% του οποίου είναι 500 εκατομμύρια, μπορείς να φανταστείς πώς δουλεύει… Για την ακρίβεια, πριν δύο εβδομάδες μίλησα με ένα γερουσιαστή από την Αργεντινή. Τον έχω βιντεοσκοπήσει. Μου είπε ότι το 1988 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον George W. Bush, που του είπε να δώσει στην Enron τον αργεντίνικο αγωγό αερίου. Μιλάμε για τον τωρινό μας πρόεδρο. Μου είπε [ο γερουσιαστής] ότι αυτό που βρήκε ιδιαίτερα αηδιαστικό ήταν πως η Enron επρόκειτο να πληρώσει το ένα πέμπτο από την τιμή της παγκόσμιας αγοράς για το αέριό τους και τους ρώτησε «πώς μπορείτε να κάνετε τέτοια προσφορά;»
Και του απάντησαν –όχι ο George W. αλλά ένας εταίρος στη συμφωνία- «ε, καλά, αν εμείς πληρώσουμε μόνο το 1/5 αλλά αυτό αφήνει κάτι και για σένα, στον ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό σου». Έτσι γίνονται οι δουλειές.


AJ: αυτό είναι το ....

GP: έχω το φιλμ. Ο τύπος είναι πολύ συντηρητικός. Γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια Bush. Ήταν διαχειριστής δημοσίων έργων στην Αργεντινή και μου είπε «ναι, το έλαβα αυτό το τηλεφώνημα». Τον ρώτησα «από τον George W. Bush;» και μου απάντησε «ναι, το Νοέμβριο του 1998», τότε ο τύπος του τηλεφώνησε και ότι είπε «δώστε έναν αγωγό φυσικού αερίου στην Enron». Μιλάμε για τον ίδιο George W. Bush που είπε ότι δεν είχε γνωρίσει μέχρι το 1994 τον Ken Lay [ΣτΜ πρόεδρο της Enron στο Τέξας και χρηματοδότη του Μπους τόσο στις εκστρατείες του ως κυβερνήτη της πολιτείας όσο και για πρόεδρος των ΗΠΑ]. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν.....


AJ: τώρα, λοιπόν, έχουν αυτές τις ακροάσεις του ξεπλύματος [στΜ η ραδιοφωνική συνέντευξη έχει ληφθεί όσο διαρκούσε το σκάνδαλο Enron και προτού διαλυθεί ο κολοσσός]. Ξέρεις, ήμουν χτες στην Enron στο Χιούστον, γιατί σήμερα είμαι εδώ στο Όστιν. Ήμασταν καμιά δεκαριά μέτρα από την είσοδο της επιχείρησης, πάνω στο πεζοδρόμιο, και το έχω σε βίντεο: ήρθαν οι γορίλες και είπαν «δεν μπορείς να βιντεοσκοπήσεις». Τους λέω κι εγώ «εντάξει, λοιπόν, συλλάβετέ με». Και μιλάμε ότι ήμουν στο πεζοδρόμιο Γκρέγκ.

GP: ήμουν κι εγώ εκεί το Μάιο, ξέρεις, κι έλεγα στους Βρετανούς «δεν έχετε ακουστά την Enron αλλά...» Και είναι αυτοί οι τύποι που επινόησαν πώς να [δεν ακούγεται καλά κατά την απομαγνητοφώνηση] την κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, είδαμε μερικά ενδιαφέροντα ντοκουμέντα ένα μήνα πριν αναλάβει ο Μπους την προεδρία, όταν ο Μπιλ Κλίντον (νομίζω για να στριμώξει το μέγα δωρητή του Μπους) έκοψε την Enron από την ενεργειακή αγορά της Καλιφόρνια. Έβαλε ένα ανώτατο όριο στις τιμές που μπορούσαν να χρεώσουν. Δεν επιτρεπόταν να χρεώσουν πάνω από το εκατονταπλάσιο της κανονικής τιμής του ηλεκτρικού. Αυτό την αναστάτωσε την Enron. Έτσι, ο Ken Lay έγραψε προσωπικά ένα σημείωμα στον Dick Cheney [ΣτΜ, που λίγο πριν γίνει αντιπρόεδρος ήταν κι αυτός μεγαλοστέλεχος της εταιρείας Χαλιμπάρτον, που επίσης αντιμετώπισε σκάνδαλα] λέγοντάς του «ξεφορτωθείτε το όριο του Κλίντον επί των τιμών». Εντός 48 ωρών από τη στιγμή που ο George W. Bush μπήκε στο Οβάλ Γραφείο, το Yπουργείο Eνέργειας έλυσε τα χέρια της Enron. OK, πόσο τους κοστίζει κάτι τέτοιο αυτών; Ξέρεις ότι πρέπει να αξίζει γιατί μέσα σε μια βδομάδα ξεπλήρωσε όλες τις δωρεές [ΣτΜ κατά τις προεκλογικές εκστρατείες του ρεπουμπλικανικού κόμματος].


AJ: άκου τις βόμβες που ρίχνεις. Παίρνεις συνεντεύξεις απ’ αυτούς τους υπουργούς, τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας – όλα αυτά, έχεις τα ντοκουμέντα, που πληρώνονται οι ελβετικοί λογαριασμοί αυτών των ανθρώπων, όλα αυτά συμβαίνουν. Και μετά έχεις το «Μέρος Δεύτερον», τι κάνουν μετά, αφού αρχίσουν την εσωτερική κατάρρευση;

GP: λοιπόν, ύστερα σου λένε να αρχίζεις να περικόπτεις τους προϋπολογισμούς σου. Το 1/5 του πληθυσμού της Αργεντινής είναι άνεργοι και αυτοί σου λένε «κόψε δραστικά τα επιδόματα ανεργίας, μάζεψε τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, μείωσε τα εκπαιδευτικά κονδύλια», τρομερά πράγματα, σου λέω. Τώρα εάν περικόψεις την οικονομία στη μέση μιας κρίσης, που δημιουργήθηκε από αυτούς τους τύπους, πρόκειται να κατεδαφίσεις απόλυτα το έθνος. Μετά την επίθεση, που δεχτήκαμε την 11η Σεπτέμβρη, βγήκε ο Bush και είπε ότι πρόκειται να ξοδέψουμε 50 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσουμε την οικονομία μας. Δεν αρχίζεις να κόβεις τον προϋπολογισμό, αρχίζεις προσπαθώντας να σώσεις αυτή την οικονομία. Αλλά σ’ αυτές τις χώρες λένε «πρέπει να κόψετε και να κόψετε και να κόψετε!». Κι αυτό –σύμφωνα με εσωτερικά ντοκουμέντα- προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε πληρωμές σε ξένες τράπεζες – οι ξένες τράπεζες παίρνουν τόκο 21% με 70%. Αυτό είναι αισχροκέρδεια [ΣτΜ χρησιμοποιεί την ωραία έκφραση «καρχαριοδάνεια» loan-sharking!] . Για την ακρίβεια, η κατάσταση ήταν τόσο κακή που απαίτησαν από την Αργεντινή να ξεφορτωθεί τους νόμους κατά της τοκογλυφίας. Διότι σύμφωνα με τον αργεντίνικο νόμο, κάθε τράπεζα θα μπορούσε να θεωρηθεί τοκογλύφος!


AJ: αλλά, Γκρεγκ, το ‘πες μόνο σου και το δείχνουν και τα ντοκουμέντα. Προκειμένου να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα, πρώτα εξωθούν σε εσωτερική κατάρρευση την οικονομία. Δημιουργούν ολόκληρο το κλίμα, από το οποίο θα προκύψει αυτό το φαινόμενο.

GP: αμέ! Και μετά λένε «χμ, γκουχ… κοίτα να δεις, δεν μπορούμε να σου δανείσουμε άλλο παρά μόνο με τέτοιους τόκους, τοκογλυφικούς!» Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να χρεώνει 75% τόκο. Είναι τοκογλυφία!


AJ: «Μέρος Τρίτον»και «Μέρος Τέταρτον». Τι κάνουν παρακάτω; [αφού σε βάλουν να τα κάνεις αυτά;]

GP: όπως είπα, ανοίγεις τα σύνορά σου στο [ΣτΜ «ελεύθερο»] εμπόριο, κι αυτό είναι οι νέοι πόλεμοι του οπίου. Και άπαξ κι έχεις καταστρέψει μια οικονομία που δεν μπορεί να παράγει τίποτε, ένα από τα πιο φοβερά πράγματα [ΣτΜ που κάνουν οι νεοφιλελεύθεροι «παγκοσμιοποιητές»] είναι ότι υποχρεώνουν τα έθνη [ΣτΜ, όπως εμείς λέμε «λαούς»] να πληρώνουν κολοσσιαία ποσά για φάρμακα – νόμιμα φάρμακα [ΣτΜ χρησιμοποιεί τη λέξη «drugs» που σημαίνει και ναρκωτικά]. Κι επί τη ευκαιρία κάπως έτσι καταλήγεις με το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, το μόνο που έχει μείνει για να επιζήσουν εκτός από το να μας πουλάνε ηρωϊνη και κρακ και να πώς…


AJ: και η ίδια η δικτατορία εθνικής ασφάλειας, η CIA, έχει συλληφθεί να στέλνει καραβιές πίσω στις ΗΠΑ.

GP: ε, ξέρεις, απλώς βοηθάμε τους συμμάχους μας.


AJ: είναι να σου φεύγει το κεφάλι. Κι έτσι, οδηγείς σε κατάρρευση ολόκληρο τον κόσμο, ανατινάζεις τις οικονομίες τους και μετά αγοράζεις τα περισσεύματα για φραγκοδίφραγκα. Ποιό είναι το «Μέρος Τέταρτον» του σχεδίου του ΔΝΤ/ Παγκόσμιας Τράπεζας;

GP: λοιπόν, στο «Μέρος Τέταρτον», καταλήγεις με τη διάλυση της κυβέρνησης. Κι επί τη ευκαιρία, το πραγματικό «Μέρος Τέταρτον» είναι το πραξικόπημα. Αυτό δεν πρόκειται να στο πούνε. Και μόλις το ανακαλύπτω στη Βενεζουέλα [ΣτΜ, να υπενθυμίσω ότι αυτά λέγονται στις 4 Μαρτίου 2002!] Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας.


AJ: κι εγκαθιστούν τη δική τους κυβέρνηση με στελέχη επιχειρήσεων.

GP: αυτό που είπαν [ΣτΜ στη Βενεζουέλα] ήταν εδώ έχετε έναν εκλεγμένο πρόεδρο και το ΔΝΤ έχει αναγγείλει –δώσε βάση σ’ αυτό- ότι θα υποστήριζαν μια μεταβατική κυβέρνηση εάν απομακρυνόταν ο πρόεδρος.
Δεν λένε ότι πρόκειται να αναμειχθούν στην πολιτική – μόνο ότι θα υποστήριζαν μια μεταβατική κυβέρνηση. Αυτό που λένε, στην ουσία, είναι ότι θα πληρώσουν για το πραξικόπημα, αν ο στρατός ανατρέψει τον νυν πρόεδρο, επειδή ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε «όχι» στο ΔΝΤ [ΣτΜ και λίγο μετά από αυτή τη συνέντευξη έγινε το πραξικόπημα των 12 στρατηγών που ακυρώθηκε από τις λαϊκές διαδηλώσεις και τους αλεξιπτωτιστές κι επανέφερε μετά δύο μέρες τον Τσάβες]. Είπε σ’ αυτούς τους τύπους να πάνε να μαζέψουν τα μπαγκάζια τους. Είχανε φέρει τις ομάδες τους [απ΄ το ΔΝΤ] κι έλεγαν «πρέπει να κάνεις ετούτο κι εκείνο». Κι ο Τσάβες τους είπε «δεν πρέπει να κάνω τίποτε!». Είπε «να τι πρόκειται να κάνω: θα διπλασιάσω τη φορολογία των επιχειρήσεων πετρελαίου διότι στη Βενεζουέλα έχουμε ένα κάρο πετρέλαιο. Θα διπλασιάσω τους φόρους στις επιχειρήσεις πετρελαίου και τότε θα έχω όλα τα λεφτά που χρειάζομαι για τα κοινωνικά προγράμματα και την κυβέρνηση – και θα είμαστε ένα πάρα πολύ πλούσιο έθνος. Μόλις, λοιπόν, το ‘κανε αυτό, άρχισαν [το ΔΝΤ/ΠΤ] να υποθάλπουν φασαρίες στο στρατό και σας το λέω να το προσέξετε: μέσα σε τρεις μήνες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα βρεθεί εκτός του προεδρικού μεγάρου ή θα πεθάνει από καμιά σφαίρα. Δεν πρόκειται να του επιτρέψουν να αυξήσει τη φορολογία των πετρελαϊκών εταιρειών [ΣτΜ Ο Γκρέγκ Πάλαστ όχι μόνο δικαιώθηκε άμεσα, αλλά και έμμεσα: μετά το σύντομο πραξικόπημα ακόμα και αμερικανικά έντυπα παραδέχτηκαν την παρουσία αμερικανού συνταγματάρχη στο αρχηγείο των 12 στρατηγών – η τωρινή απεργία-λοκ άουτ έχει ως επίκεντρο μια πλατεία ακριβής γειτονιάς του Καράκας, που μερικοί από εκείνους τους 12 στρατηγούς έχουν κηρύξει ως «απελευθερωμένη». Εκεί πέφτουν και πυροβολισμοί συχνά-πυκνά].


AJ: Γκρέγκ Πάλαστ, αυτό είναι το πρόβλημα. Το είπες μόλις πρωτοβγήκες. Έχει ανοίξει η όρεξή τους, και τώρα κάνουν το ίδιο πράγμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Enron, απ’ όλα τα στοιχεία που έχω δει, ήταν μια βιτρίνα, ένας κράχτης, θα έκλεβαν κεφάλαια από το ενεργητικό της και θα τα μετέφεραν ε άλλες παλιότερες παγκόσμιες εταιρείες, ύστερα θα την έριχναν έξω και θα έκλεβαν τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια. Τώρα μας λένε ότι έρχεται η τρομοκρατία, όπου να ‘ναι. Και θα συμβεί [μας λένε] εάν δεν εγκαταλείψετε τα δικαιώματά σας. Ο Μπους δεν ανέμειξε το Κογκρέσο και τους υπόλοιπους [θεσμούς] που εμπλέκονται στην εξουσία, στο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στην μυστική κυβέρνηση. Η Washington Post γράφει «Δεν ζητήθηκε η συμβουλή του Κογκρέσου για Σκιώδη Κυβέρνηση» ("Congress Not Advised of Shadow Government."). Στον πρόεδρο της Βουλής δεν είπαν τίποτα. Αυτό εδώ μοιάζει με πραξικόπημα. Καλύτερα να το πούμε και να το φωνάξουμε τώρα αλλιώς αυτά τα άπληστα πλάσματα θα συνεχίσουν μέχρι τέλους.

GP: για ένα πράγμα είναι που λυπάμαι πολύ. Γράφω γι’ αυτά τα θέματα στον κυρίαρχο Τύπο της Βρετανίας. Είμαι στο BBC παρά το λόρδο Wakeham. Ξέρω ότι δεν του αρέσει που είμαι εκεί. Είμαι στο BBC, είμαι σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα, που είναι το αντίστοιχο των New York Times ή κάτι τέτοιο και δημοσιοποιούμε τις πληροφορίες. Και απλώς λυπάμαι που πρέπει να έχουμε εναλλακτικό Τύπο και εναλλακτικά ραδιοφωνικά δίκτυα και οτιδήποτε άλλο για να βγάλουμε τις πληροφορίες που έχουν κάποια ουσία. Θέλω να πω ότι αυτές οι πληροφορίες θα έπρεπε να φτάνουν σε κάθε αμερικανό. Εννοώ ότι στο κάτω-κάτω, πρόκειται για την δική μας κυβέρνηση.



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails