Monday, September 21, 2009

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ;

Στη Μυτιλήνη από τις 25-31 Αυγούστου έλαβε χώρα το «αντιρατσιστικό» "No Border Camp" με κεντρικό σύνθημα «Η καταστολή δεν έχει θέση στο δικό μας πλοίο» με συμμετοχή ακτιβιστών απ' όλη την Ευρώπη και με την υποστήριξη κομμάτων της "αριστεράς"...



ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ





...(ιδιαιτέρως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετείχαν και πολλά στελέχη του ΚΚΕ).

Στόχος των «αντιρατσιστών» η έκφραση αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες, η προπαγάνδα για κατάργηση των συνόρων, η αποδόμηση της λειτουργίας του κράτους και η διασπορά αντεθνικών ιδεών και πρακτικών, κάτω από τον μανδύα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (η προστασία των οποίων, είναι γι' αυτούς επιλεκτική και μάλλον ...έχει σύνορα). Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Λέσβο ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυξάνεται συνεχώς, η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση στο θέμα και η Ε.Ε. «νύπτει τας χείρας της», ενώ οι «ευαισθητοποιημένοι «ανθρωπιστές» αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και να εξετάσουν τα βαθύτερα αίτια αλλά και τα αποτελέσματα. Σημεία των καιρών....

Οι προθέσεις των "No Borders" και των ακολούθων τους διαφάνηκαν εξ' αρχής. Η πρώτη τους ενέργεια ήταν η παρεμπόδιση του αγήματος του Στρατού το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν βίαιες καταλήψεις χώρων (δημόσιων πάρκων, δρόμων, κτιρίων, κλπ), «απελευθέρωση» 400-500 λαθρομεταναστών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται...), πορείες διαμαρτυρίας που περιλάμβαναν βάψιμο τοίχων και αγαλμάτων (δηλ. φθορά και βεβήλωση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας), πέτρες, λοστούς, προπηλακισμούς σε διαφωνούντες (όπως αυτός ενός ηλικιωμένου από κάποιον θερμόαιμο ακτιβιστή... υπήρξαν όμως και αρκετές άλλες περιπτώσεις), κ.α. Ο φόβος πρόκλησης «ζημιών διαμαρτυρίας» ήταν διαρκής και οι ντόπιοι βρίσκονταν συνεχώς σε εγρήγορση, φανερά ενοχλημένοι.

Οι ντόπιοι έβλεπαν μια ομάδα νεαρών επισκεπτών να επιχειρεί να επιβάλλει με διαφόρους απολυταρχικούς τρόπους, με «ανθρωπιστικές βόμβες» και με «δημοκρατική» βία, τον δικό της νόμο στην πόλη. Παρά ταύτα, σεσημασμένοι κονδυλοφόροι του τοπικού τύπου έκαναν λόγο για ...ειρηνικές διαμαρτυρίες, για άσκηση υπέρμετρης βίας από την «βάρβαρη» αστυνομία, για «συμβολικές» καταλήψεις, σπεύδοντας να ωραιοποιήσουν τα πάντα (μονάχα την παρεμπόδιση του αγήματος δε μπόρεσαν να ωραιοποιήσουν...), αποσιωπώντας μεγάλης έκτασης γεγονότα, τα οποία μπορεί να επιβεβαιώσει πλήθος αυτόπτων μαρτύρων.

Κάποιοι άλλοι, πλήρως κυριαρχημένοι από το δόγμα της Νέας Τάξης (θυμίζοντας την αίρεση των Καθαρών), παραβλέποντας όλα τα παραπάνω αλλά και την άποψη του απλού πολίτη, έκαναν λόγο για «κατασκευή σκηνικών τρόμου»...

Αξίζει να αναφερθεί ότι δικηγόρος των "No Borders" ήταν η κ. Κούρτοβικ, η δικηγόρος της «17 Νοέμβρη», γεγονός που επίσης πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Ας μην εθελοτυφλούμε λοιπόν... αν μας ενδιαφέρει η αλήθεια.

Η τελευταία νύχτα παραμονής των ανθρωπιστών-εκπολιτιστών (Κυριακή 30 Αυγούστου) τους επεφύλασσε μια έκπληξη. Από την προηγούμενη μέρα υπήρχαν πληροφορίες ότι οι "No Borders" θα επιχειρούσαν και πάλι να σταματήσουν το στρατιωτικό άγημα. Η υποστολή της Σημαίας έγινε κανονικά. Στη συνέχεια, το άγημα προχωρούσε περιφρουρούμενο από αρκετούς πολίτες. Στην πορεία μαζεύονταν όλο και περισσότεροι... Στο τέλος, δίχως καμία πρότερη οργάνωση μαζεύτηκαν καμιά 500αριά Μυτιληνιοί στο χώρο όπου είχαν αυθαιρέτως στήσει την κατασκήνωσή τους οι "No Borders" καταλαμβάνοντας το δημόσιο πάρκο του Δημοτικού Θεάτρου και διαμορφώνοντας το κατά βούληση, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε ένα μεγάλο τσαντίρι. Το πλήθος των Μυτιληνιών (έμοιαζε ωσάν προεκλογική συγκέντρωση μεγάλου κόμματους στις οποίες μαζεύεται κόσμος απ' όλο το νησί) εξασφάλισε την ομαλή διέλευση του στρατιωτικού αγήματος (μέσα σε χειροκροτήματα) και εξέφρασε την αγανάκτησή του για την τρομοκρατική συμπεριφορά των "No Borders" όλες αυτές τις ημέρες.

Οι πολίτες περιφρούρησαν το άγημα μέχρι το σημείο που βρίσκονταν οι ακτιβιστές που όμως αυτή τη φορά δεν τόλμησαν να το παρεμποδίσουν. Οι Μυτιληνιοί κατέβασαν και πήραν μαζί τους το κεντρικό πανό των "No Borders" και τους γιουχάρισαν. Οι ακτιβιστές αδράνησαν απέναντι στο αγανακτησμένο πλήθος που παρέμεινε πεισματικά στον ίδιο χώρο για την επόμενη μισή ώρα... Οι ντόπιοι έδωσαν το αυστηρό τους μήνυμα. Η Αστυνομία δε χρειάστηκε καν να επέμβει... Η είδηση όμως θάφτηκε.

Οι "No Borders" απέτυχαν παταγωδώς στη Μυτιλήνη. Και το γνωρίζουν καλά. Μπορεί ο Δήμος Μυτιλήνης κατά πρώτο λόγο, και η Νομαρχία κατά δεύτερο, στο πλαίσιο του «πολιτικά ορθού» , να τους παραχώρησαν χώρο και να τους έδειξαν ανοχή, μπορεί οι εφημερίδες μεγαλύτερης κυκλοφορίας (δείτε "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ" και "ΕΜΠΡΟΣ") να προέβαλλαν τις ενέργειές και να υπεράσπισαν το «δίκιο» τους, αλλά ο κόσμος τους έδωσε ένα καλό μάθημα που ποτέ δε θα ξεχάσουν (αυτή, κύριοι της "αριστεράς" και του δογματισμού, δεν είναι «δύναμη του λαού» ή μήπως ο λαός σε αυτή την περίπτωση είναι οι στρατευμένοι ...no borders;). Ωστόσο δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα:

·Γιατί κάποιοι επιμένουν να ονειροβατούν... «βλέποντας το δάχτυλο και όχι το δέντρο»;

·Γιατί μια σημαντική μερίδα τοπικών δημοσιογράφων (βλ. εφημερίδες «Αιολικά Νέα» και «Εμπρός») προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να περάσουν την πολιτική τους άποψη και όχι να μεταφέρουν την είδηση, να κατασκευάσουν μια άλλη πραγματικότητα, παραβλέποντας και αποκρύπτοντας σοβαρά στοιχεία και γεγονότα (όντας πιστοί υπηρέτες του συστήματος, όντας μη έχοντας ηθικούς ενδοιασμούς και κώδικα δεοντολογίας, όντας μη καταρτισμένοι στη δημοσιογραφία);

.Γιατί όταν καλούνται να δείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα φροντίζουν να επιτίθενται κατά της Αστυνομίας καταλογίζοντας σε αυτή «βίαιες πρακτικές» και δημιουργώντας «κλίμα»; Μήπως σκοπός αυτών των τοπικών δημοσιογράφων είναι ο καταλογισμός ευθυνών βάσει των συμφερόντων και των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων; Συμφέροντα και σκοπιμότητες μπορεί να υπάρχουν παντού, αλλά γιατί τέτοια «κατρακύλα» στη Λέσβο; Ας τα λάβουν όλα αυτά υπόψην τους οι πολίτες...

Παρά ταύτα, οι εφημερίδες μικρότερης κυκλοφορίας (με λιγότερες εξαρτήσεις) τόλμησαν να πουν το αυτονόητο και να μιλήσουν «έξω απ' τα δόντια». Δείτε:

Εφημεριδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" 1/9/2009
Εφημεριδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" (1) 31/8/2009
Εφημεριδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" (2) 31/8/2009

Και όπως έγραψε, κατ' εξαίρεση, μια τοπική εφημερίδα: «Έχουν αυτιά να ακούσουν τη δυσφορία του κόσμου ή ακούν μόνο τις σειρήνες των ολίγων»;

ΠΗΓΗ

2 comments:

Anonymous said...

ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ http://www.euroalter.com
ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΟ)
ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
citizenship, globalization, modernity, post-national, transnational cooperation

Anonymous said...

Δεν πιστεύω οτι υπάρχουν πλέον αφελείς Ελληνες που πιστεύουν στην τρομοκρατία των αγανακτισμένων πολιτών. Ειναι πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, αποδεδειγμένη η σχέση κράτους και παρακράτους. Για την ακρίβεια η σχέση πολιτικού συστήματος και παρακράτους. Η υποτιθέμενη τρομοκρατία εξυπηρετεί πολιτικούς και οικονομικούς στόχους κατευθυνόμενη απο τα αρχηγεία των κομμάτων που εκπροσωπούν πλέον απροκάλυπτα ξένα, για την ακρίβεια σιωνιστικά και νεοταξικά, συμφέροντα. Αν εξετάσει κανείς την δράση της 17Ν θα παρατηρήσει, εκτός και άν είναι ηλίθιος, οτι οι στόχοι της ήταν επίκαιροι. Μπακογιάννης για την συνέναιση και την άνοδο της Ντόρας. Βαρδινογιάννης όταν διαπραγματεύονταν τα πετρέλαια της Θάσου. Περατικός όταν παζάρευαν τα ναυπηγεία. Στα ενδιάμεσα χτύπησαν και άλλους στόχους που ενδεχομένως την σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών να μην την καταλάβουμε ποτέ. Επίσης μην ξεχνάτε τον Κρυστάλη. Τον πράκτορα της ΕΥΠ που δήλωσε οτι θα αποκαλύψει την αλήθεια και μυστηριωδώς εξαφανίστηκε. Πρόλαβε όμως να μας πεί οτι αυτός φύλαγε τσίλιες όταν οι διάφοροι "τρομοκράτες" έδιναν "επαγγελαμτικά" ραντεβού. Μην ξεχνάτε τους Αμερικανούς που συνελήφθησαν μεταμφιεσμένοι στα Πατήσια να παρακολουθούν κάποιον και την άλλη ημέρα είχαν φυγαδευτεί μέσω Αμερικανικής πρεσβείας. Μην ξεχνάτε την κλοπή στις στρατιωτικές αποθήκες στι Σικούριο. Αυτά δεν τα κάνουν αγιογράφοι και μελισσοκόμοι. Οταν δώσαμε "γήν και ύδωρ" τις παραμονές της Ολυμπιάδας, μας έκαναν το χατήρι και μάζεψαν τους φονιάδες τους και τά φόρτωσαν στους Ξηρούς και τον Κουφοντίνα. Σας φαίνεται "επαγγελματικό" οι φονιάδες που επι 30 χρόνια τρομοκρατούν ολόκληρη την Ελλάδα να μαζευτούν στο προσκέφαλο του τραυματισμένου αδερφού και φίλου περιμένοντας την αστυνομία; Και ποιά στυνομία; Αυτήν που δεν μπορεί, λόγω ανικανότητας, να πιάσει ούτε πορτοφολά. Μην ξεχνάμε τα "μεγάλα κατορθώματα" της Ελληνικής Αστυνομίας αυτά τα χρόνια. Αυτοί έπιασαν την 17Ν; Θεέ και Κύριε. Πρόσφατα τώρα, στον Βύρωνα, έπιασαν κατά λάθος τον "γνωστό" Αναγνωστόπουλο. Με κλεμμένη ταυτότητα πάνω του, 100 μέτρα απο την υποτιθέμενη γιάφκα. Και του ζήτησαν και συγγνώμη!!!
Τα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν απο το foreign office πρόσφατα δείχνουν οτι οι Αγγλοι συνδέουν άμμεσα τον Α. Παπανδρέου, τον Λαλιώτη, τον Σηφουνάκη, τον Τσουτσουβή και την 17Ν. Ψάχνω τα σχετικά έγγραφα στο Wikileaks. Αν τα εντοπίσω θα τα προωθήσω. Αν κάποιος τα έχει ήδη ας τα προωθήσει τα δημοσιευθούν παρακαλώ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails