Saturday, October 24, 2009

ΕΜΒΟΛΙΑ ΔΥΟ ΠΟΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Είδηση απο το "ΕΘΝΟΣ" και "DEUTSCHE WELLE"

Εμβόλια... δύο ταχυτήτων κατά της νέας γρίπης προωθεί η γερμανική κυβέρνηση προκαλώντας τη μήνιν της κοινής γνώμης και των επιστημόνων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μέρκελ να εμβολιαστούν από την ερχόμενη εβδομάδα απλοί πολίτες και πολιτικοί με διαφορετικά σκευάσματα κατά του ιού Η1Ν1, εκ των οποίων αυτό που προορίζεται για τους... κοινούς θνητούς έχει περισσότερες παρενέργειες κυρίως σε παιδιά, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.



Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και η υπουργός Υγείας, Ούλα Σμιτ έσπευσαν να δηλώσουν πως θα εμβολιαστούν με το σκεύασμα που προορίζεται για τον απλό λαό, επισημαίνει η εφημερίδα «Μπιλντ». Οι ειδικοί, πάντως, συστήνουν στους Γερμανούς πολίτες να μην εμβολιαστούν μ ένα σκεύασμα που περιέχει ενισχυτικές ουσίες.

Το εμβόλιο Pandemrix της βρετανικής εταιρείας GlaxoSmithKline, με το οποίο θα θωρακιστούν από τον ιό Η1Ν1 οι Γερμανοί πολίτες, περιέχει ενισχυτικές ουσίες που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσουν πολλές παρενέργειες, κυρίως στα παιδιά. Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Αλεξάντερ Κεκουλέ, το εμβόλιο που έχει παραγγείλει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών για τον απλό κόσμο μπορεί να προκαλέσει πόνους και ζαλάδες. Αν κάποιοι είναι πολύ ευαίσθητοι, μπορεί να διαμαρτυρηθούν πως δεν μπορούν να κουνήσουν το χέρι τους. Επειτα από δύο ημέρες, όμως, οι παρενέργειες θα υποχωρήσουν. Επιπλέον, το ένα τρίτο θα παρουσιάζει πυρετό και θα νιώσει αδιαθεσία αλλά θα επανέλθει. Ο Γερμανός καθηγητής τονίζει ακόμα πως, όταν η ποσότητα των εμβολίων είναι περιορισμένη, τότε χρησιμοποιούμε ενισχυτικές ουσίες, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα για να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού.

«Προνομιούχοι»
Αντιθέτως, σε υπουργούς, κρατικούς υπαλλήλους και στρατιωτικούς αξιωματούχους θα χορηγηθεί το εμβόλιο Celvapan της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Baxter, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ».Το Celvapan θεωρείται πιο ασφαλές από το Pandemrix διότι δεν εμπεριέχει ενισχυτικές ουσίες, οι οποίες θα δικαιολογούνταν έως έναν βαθμό εάν είχε μεταλλαχθεί ο ιός Η1Ν1.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εσωτερικών αντικρούει τις κατηγορίες αυτές υποστηρίζοντας στην εφημερίδα «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» ότι είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία για τη διάθεση εμβολίων σε υπουργούς και κρατικούς υπαλλήλους πριν από αρκετούς μήνες, όταν δεν ήταν ακόμη γνωστό ότι τα δύο εμβόλια παρουσιάζουν διαφορές και πως αυτή η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί.

1 comment:

Anonymous said...

Στέλνοντας το κείμενό σας, την είδησή σας ή το σχόλιό σας στο
fastfoodpress.your[at]blogger.com
(όπου στο [at] εννοείται οτι βάζετε @)

αυτό δημοσιεύεται >>>ΑΥΤΟΜΑΤΑ<<< στο Fast Press. Για τίτλο του το νέο post που θα αποστείλετε θα έχει τον τίτλο στο θέμα (subject) του μηνύματος.

FAST PRESS
fastpress.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails