Thursday, October 22, 2009

Σύλληψη ερευνητή της NASA για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Εχετε παρατηρήσει οτι οι περισσότεροι που πιάνονται για κατασκοπεία,είναι κατάσκοποι υπέρ του Ισραήλ;Φανταστείτε πόσοι είναι οι κατάσκοποι υπέρ του Ισραήλ!!!
Ο συγκεκριμένος είναι Αμερικανός(;) Εβραίος όμως στο θρήσκευμα.Είναι γεγονός οτι οι ραβίνοι δουλεύουν υπέρ του Ισραήλ όπου και αν βρίσκονται....Οι δικοί μας ιερείς;


Ένας Αμερικανός επιστήμονας που εργάστηκε στη NASA, στα υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας και στο Λευκό Οίκο, συνελήφθη αργά χθες, Δευτέρα στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι επιχείρησε να διενεργήσει κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.



(στην φωτογραφία ο Εβραίος στο θρήσκευμα κατηγορούμενος επιστήμονας Ντειβιντ Νοζετ)



Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, ο 52χρονος Στιούαρτ Ντέιβιντ Νόζετ από το Μέριλαντ είχε συναντηθεί τον περασμένο μήνα με έναν μυστικό πράκτορα της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), ο οποίος του συστήθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ, των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών. Ο Νόζετ δέχτηκε να του δώσει απόρρητες πληροφορίες για τον αμυντικό τομέα, συγκεκριμένα για αμερικανικά δορυφορικά συστήματα, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Νόζετ έριξε το φάκελο με τις πληροφορίες σε γραμματοκιβώτιο που είχε τοποθετηθεί από τον ομοσπονδιακό πράκτορα.

Στον Νόζετ απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Περιοχής της Ουάσινγκτον.

Με διδακτορικό στην αστρονομία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (MIT), ο άνδρας εργάστηκε στο Λευκό Οίκο την περίοδο 1989-1990, μετά στο υπουργείο Ενέργειας μεταξύ 1990 και 1999 όπου διέθετε ειδική άδεια για να έχει πρόσβαση σε άκρως απόρρητα στοιχεία, κυρίως σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα.

Αργότερα ίδρυσε μια μη κυβερνητική ένωση μέσω της οποίας μετείχε την περίοδο 2000 έως 2006 σε «αρκετές συμφωνίες ανάπτυξης των προηγμένων τεχνολογιών για την αμερικανική κυβέρνηση».

'Μεταξύ 1989 και 2006 είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες και τακτικά σε απόρρητα έγγραφα σε σχέση με την αμερικανική άμυνα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

O Στιούαρτ Ντέιβιντ Νόζετ προσάγεται σήμερα στο δικαστήριο και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια, αν κριθεί ένοχος.«Αυτοί που θέτουν προς πώληση τα μυστικά για την άμυνα του έθνους θα πρέπει να περιμένουν ότι θα διωκούν αυστηρά», είπε ο Τσάνινγκ Φίλιπς, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας για την Περιφέρεια της Κολούμπια.

«Οι κατηγορίες είναι σοβαρές και χρησιμεύουν ως προειδοποίηση προς όλους όσοι σκοπεύουν να εκθέσουν τα μυστικά της χώρας μας για χάρη του κέρδους», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κρις, αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση της 3ης Σεπτεμβρίου, ο Νόζετ δέχθηκε να δώσει πληροφορίες. Στη δεύτερη συνάντηση εξήγησε, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι «αν και δεν διέθετε πλέον τις παλιές προσβάσεις του σε απόρρητα έγγραφα, μπορούσε τουλάχιστον να θυμηθεί αυτά που είχε διαβάσει».

Δύο ανταλλαγές έγιναν, κατά τις οποίες ο Νόζετ έλαβε 2.000 και μετά 9.000 δολάρια, ενώ συμπλήρωσε δύο ερωτηματολόγια για αμερικανικούς δορυφόρους.Μια από τις απαντήσεις προερχόταν από απόρρητα έγγραφα της άμυνας, σύμφωνα με το υπουργείο, που ανέφερε ότι ο επιστήμονας πρότεινε ο ίδιος να δώσει πληροφορίες για τον πυρηνικό εξοπλισμό, στρατιωτικούς δορυφόρους και άλλα εξοπλιστικά συστήματα.

Τη δεύτερη φορά οι απαντήσεις περιείχαν «απόρρητες και άκρως απόρρητες πληροφορίες για τους αμερικανικούς δορυφόρους, προηγμένα συστήματα συναγερμού, μέσα άμυνας και αντιποίνων σε επιθέσεις ευρείας κλίμακας καθώς και σημαντικά στρατηγικά στοιχεία».

ΠΗΓΗ: http://www.enkripto.com/2009/10/nasa.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails