Tuesday, November 17, 2009

Έφηβος προσβλήθηκε από σπάνια ασθένεια, αμέσως μόλις έκανε το εμβόλιο


Μαθητής Λυκείου από την Virginia των ΗΠΑ προσβλήθηκε από μια σπάνια ασθένεια, λίγες ώρες μετά αφού έκανε το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, αναφέρει το MSNBC.


Ο 14χρονος Jordan McFarland, από την Alexandria, της Virginia, άρχισε να έχει δυνατούς πονοκεφάλους, μυϊκούς σπασμούς και αδυναμία στα πόδια αμέσως μετά τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης H1N1.



ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ




Οι γονείς του ανέφεραν στο MSNBC, ότι οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barre, μια διαταραχή των μυών. (Είναι η τρομερή ασθένεια από την οποία προσεβλήθησαν αρκετοί Αμερικάνοι στην φερόμενη «πανδημία» γρίπης του 1976, όπου έχασαν την ζωή τους 30 άνθρωποι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ).


Πολύ λίγες περιπτώσεις αυτού του συνδρόμου έχουν αναφερθεί σε σχέση με το εμβόλιο.


Στην φωτογραφία ο 14χρονος Jordan McFarland, στο Νοσοκομείο Inova Fairfax στο Falls Church, της Βιρτζίνια.


«Ο γιατρός είπε ότι θα ανακάμψω πλήρως, αλλά πρόκειται να πάρει κάποιο χρόνο», δήλωσε ο Jordan, ο οποίος θα χρειαστεί φυσικοθεραπείες και θα πρέπει να μετακινείται με τη βοήθεια ειδικής "περπατούρας" (για άτομα με κινητικά προβλήματα) για μερικές εβδομάδες.


Από την επίσημη πλευρά των Κέντρων Διαχείρισης Ασθενειών και Πρόβλεψης (Centers for Disease Control and Prevention ή CDC) ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρης σύνδεση του εμβολιασμού με το σύνδρομο (!!!).


Σε άλλες ειδήσεις σχετικά με την γρίπη H1N1 της προηγούμενης εβδομάδας:


- Το CDC ανακοίνωσε ότι 4.000 ή περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πεθάνει – το πιθανότερο – από την γρίπη των χοίρων.

Σε ένα τυπικό χειμώνα, τα εποχιακά στελέχη γρίπης προκαλούν 36.000 θανάτους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων σε άτομα άνω των 65 ετών. Η εποχιακής γρίπη συνήθως, δεν αρχίζει να κυκλοφορεί πριν τον Νοέμβριο. Η Γρίπη των χοίρων άρχισε με μια μεγάλη ανόδου τον Σεπτεμβρίου, που οδήγησε σε αυτό που το CDC ονομάζει πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, λόγω ασθενείας, τόσο νωρίς μέσα σε μια εποχή - και δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε πότε η γρίπη θα κορυφωθεί.


- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άλλαξε τις οδηγίες της σχετικά με την γρίπη H1N1, λέγοντας ότι η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του θανάτου. Οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν αντι-ιικά φάρμακα, το συντομότερο δυνατό σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για το ιο της γρίπης H1N1, περιλαμβανομένων των πολύ μικρών παιδιών, των εγκύων γυναικών και των ηλικιωμένων.


Πηγές:

http://news.aol.com/health/article/jordan-mcfarland-14-gets-guillain-barre/765140

http://www.msnbc.msn.com/id/33845867/ns/health-cold_and_flu/




2 comments:

Anonymous said...

Τι απαντουν ,οι δικοι μας επιστημονες ,σ αυτο ,τοπεριστετικο??

Anonymous said...

Όσοι νόσησαν με την γρίππη δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Καμία μέτρηση επιτυχίας δεν ανακοινώνεται.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails