Friday, December 18, 2009

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

tag_reuters.com0000_binary_gm1e5ci05ro01-viewimageΟ επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Στρατηγικής υποστηρίζει ότι είναι υπερβολικοί οι φόβοι όσον αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς η αλλαγή κλίματος που παρατηρείται οφείλεται στην επιβράδυνση της περιστροφής της Γης.

Ο Vitaly Bushuyev, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργειακής Στρατηγικής, επιμένει ότι αγνοούνται οι κύριοι λόγοι των κλιματικών αλλαγών.
"Οι συγκεκριμένες κλιματικές αλλαγές πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν", τόνισε σχετικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.
"Οι κλιματολόγοι έχουν την τάση να περιορίζουν την έρευνα τους στην θερμική ισορροπία του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, μία ισχυρή ενεργειακή δύναμη συνδέεται με τις αλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής της Γης
, η οποία επιβραδύνεται", δηλώνει ο Vitaly Bushuyev και συνεχίζει.

"Ακόμη και εάν η ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη επιβραδύνεται σε ασήμαντο βαθμό, με ρυθμό ενός δευτερολέπτου κάθε λίγα χρόνια, αυτή η διαδικασία δημιουργεί ακόμα ένα τεράστιο ποσό ενέργειας, που θα υπερβαίνει το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από όλους τους σταθμούς σε όλο τον κόσμο.
Γι 'αυτό πιστεύουμε ότι η σημερινή αλλαγή του κλίματος δεν συνδέεται με ανθρωπογενείς παράγοντες ή από τις εκπομπές αερίων, αλλά καθορίζεται κυρίως από τις εκπομπές ενέργειας στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι εκπομπές αυτές προσδιορίζονται από τις αλλαγές στην ταχύτητα περιστροφής της Γης" είπε.



ΠΗΓΗ





1 comment:

Anonymous said...

Κώστας,
πολύ ενδιαφέρον αυτό! Αν και εντάξει κάποτε λέγανε η γη είναι στρόγγυλη αλά τελικά δεν είναι, ή το αντίθετo; τελος πάντων (αστειεύομαι όλοι μας ξέρουμε ότι η γή είναι τετράγωνη! :D)Ας αφήσουμε την πλάκα, και ποια είναι αυτή η ισχυρή ενεργειακή δύναμη; από που προέρχετε; περίεργα πράγματα μας λες φίλε Vitaly "Bush"-uyev! Και πότε θα ξαναέρθει στα συνηθισμένα για μας στάνταρ η θερμοκρασία του πλανήτη κτλ; Για να ξέρει αυτό με την "ισχυρή ενέργειακή δύναμη" θα πρέπει να έχει κάνει μελέτες απο τα τελευταία 5 10 χιλιάδες χρόνια και βάλε γιατί δεν μιλάμε για αλλαγές που γίνονται από μέρα σε μέρα. Άραγε θα ξέρει και πότε θα ηρεμήσουν πάλι τα πράγματα! Μιας και είναι όλα ένας κύκλος! Για αυτό ας μας πει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα, δλδ τι; αινίγματα μας βάζουνε;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails