Thursday, January 28, 2010

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ DAVOS

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ο κ. Roubini που λέει οτι η Ελλάδα είναι υπο πτώχευση, είναι και αυτός εβραϊκής καταγωγής. Συγκεκριμένα είναι Εβραίος απο το Ιράν(Δείτε εδώ σχετικά).
Είναι σύμπτωση που ακόμη ένας Εβραίος μιλάει εναντίον της Ελλάδας; Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι απο το ίδιο λόμπι όταν γινόταν τα επισόδεια στην Αθήνα....


Από: Vincent Fernando (BUSINESS INSIDER),
(http://www.businessinsider.com/)

(Μετάφραση: "Ανοικτή Ακρόαση")

Ο Nouriel Roubini* στο Νταβός, έχει προαναγγείλει πολύ ξεκάθαρα πώς αισθάνεται για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή - είναι μια χαμένη υπόθεση στην οποία οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να "πέσουν" επάνω.

CNBC:

"Η Ελλάδα είναι υπό πτώχευση," είπε ο Roubini στο CNBC.com, κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum. "Κοίτα, θα πρέπει να ζητήσουν από την Κίνα να τους βοηθήσει."

Αν η κατάσταση γίνει αρκετά δύσκολη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να βοηθήσει την Ελλάδα με οικονομική ενίσχυση, επειδή είναι μια τέτοια απειλή για τη νομισματική ένωση, είπε.

Τώρα το ερώτημα είναι κατά πόσον ή όχι τα Ελληνικά ομόλογα είναι μια καλή αγορά, δεδομένου ότι η Ευρώπη μπορεί να έρθει και να υποστήριξη τα οικονομικά της χώρας. Όλα εξαρτώνται από το πώς ακριβώς κάθε οικονομική ενίσχυση ήταν δομημένη, π.χ. πόσο πόνο μπορούν να νοιώσουν οι ομολογιούχοι.

Δεδομένου ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη φοβούνται ζημιές από τα Ελληνικά ομόλογα για τις δικές τους τράπεζες, ίσως να δοθεί στους ομολογιούχους το ελεύθερο και οι επενδυτές θα μπορούσαν έτσι καιροσκοπήσουν με την Ελληνική οικονομική ενίσχυση, μέσω υψηλής απόδοσης των ελληνικών ομολόγων. Ακριβώς όπως η Κίνα, ενδέχεται να καταλήξουν εκεί.

"Ανοικτή Ακρόαση" - Σχόλιο:

Το ότι έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στο εξωτερικό είναι γεγονός.

Το θέμα είναι τι κάνουμε γι' αυτό.

Μήπως από το ένα...αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει;

* Ο
Nouriel Roubini (γεννημένος στις 29 Μαρτίου, 1959) είναι καθηγητής οικονομικών στο Stern School of Business, στο New York University και πρόεδρος του Roubini Global Economics, μιας εταιρίας οικονομικών συμβούλων.


Αναδημοσίευση απο Ανοικτή Ακρόαση



2 comments:

Anonymous said...

Εβρεελ εβρει...

Anonymous said...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ,ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ.....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..ΕΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΥΡΟΣ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails