Thursday, February 11, 2010

Σεμινάρια Ολοκαυτωματος για εκπαιδευτικούς - Ντοκυμαντέρ για την Τρεμπλίνκα

110210-holΤο Συμβούλιο της Ευρώπης, διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας σειράς σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και απευθύνονται σε καθηγητές ιστορίας, φιλοσοφίας, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών κλπ της πρωτοβάσθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα σεμινάρια αυτά ξεχωρίσαμε αυτό που θα διεξαχθεί στην Πολωνία με θέμα «Εκπαίδευση και Μνήμη». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση-εγκύκλιο τα θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο είναι:
α) Παιδαγωγική προσέγγιση της Ιστορίας του Ολοκαυτώματος.
β) Διδακτικές μέθοδοι και σχολικές δραστηριότητες που συνδέονται με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.
γ) Διαλέξεις πάνω στην ιστορία και στον πολιτισμό των Eβραίων της Πολωνίας.
δ) Επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους (Γκέτο της Βαρσοβίας, Τρεμπλίνκα, κ.α.).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02 που διδάσκουν Ιστορία ή σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ10 που διδάσκουν Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή καθώς και σε επιμορφωτές που έχουν ασχοληθεί με τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Με απλά λόγια, μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης η εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης υφίσταται την εβραϊκή προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο. Και για να έρθουμε και στα του οίκου μας, προφανώς έχουμε λύσει τα προβλήματα της παιδείας στην Ελλάδα και προετοιμάζουμε τους εκπαιδευτικούς μας για να διδάξουν στη νέα γενιά το μάθημα του Ολοκαυτώματος...

Εμείς σαν "ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" προσφέρουμε το σύντομο αλλά πολύ κατατοπιστικό και επιστημονικό ντοκυμαντέρ για το στρατόπεδο συγκέντρωσης "Τρεμπλίνκα":



Το άρθρο το αναδημοσιεύσαμε απο ΕΔΩ



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails