Tuesday, February 9, 2010

Ο Έλληνας, ή ότι άλλο, γεννιέται, δεν γίνεται

Πολλά λέγονται γύρω από το θέμα της…..πολιτογράφησης των "νομίμως" διαμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών. Ομως φαίνεται ότι το θέμα είναι κάπου μπερδεμένο.
Μιλάμε για ιθαγένεια ή υπηκοότητα;

Και μήπως άλλοι είναι εκείνοι που μπορούν να πάρουν υπηκοότητα, και άλλοι εκείνοι που μπορούν να πάρουν ιθαγένεια;



Γιατί, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι Ελληνας μπορεί να λέγεται μόνο ο εξ αίματος, Ελληνας κατ ουσίαν, δεν μπορεί να γίνει κάποιος αν δεν αποβάλει τελείως από μέσα του τα έως τώρα πιστεύω του. Δεν μπορεί να γίνει Ελληνας ένας ή μία, που μπορεί να μιλάει ελληνικά, να σέβεται τους νόμους τους Κράτους στο οποίο ζει, αλλά από την άλλη να διατηρεί, και εν πολλοίς να τα καλλιεργεί, τη γλώσσα και τα έθιμα της πατρίδας του. Άλλο να ονομαστεί «Ελληνας», κι άλλο να νιώσει Ελληνας.

Τώρα, αν λέει ότι "νιώθει Ελληνας", το λέει μόνο και μόνο για να πετύχει το σκοπό του!
Τι Ελληνες, μπορούν να γίνουν ας πούμε οι Ινδοί στην Τροιζηνία, που έχουν δική τους εκκλησία, τηρούν τα έθιμα της πατρίδα τους, κάνουν τις γιορτές τους κλπ; ΄Η κάποιοι που στήνουν "τζαμιά" στην Αθήνα ακόμα και μέσα σε διαμερίσματα.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Κάθε φυλή που ήρθε στην Ελλάδα το ίδιο κάνει. Ερεύνησε κανείς πόσοι σύλλογοι αλλοδαπών είναι στην Αθήνα, ποιες είναι οι φυλετικές δραστηριότητές τους για τη διατήρηση ηθών και εθίμων;

Το ίδιο κάνανε, και κάνουν, και οι Ελληνες που πήγαν και είναι μετανάστες σ άλλες χώρες. Τα ξεχνάμε; Μετά την τρίτη- τέταρτη γενιά, αλλάζει ολοκληρωτικά, αν αλλάξει κάτι.
Ο κατάλογος παραδειγμάτων και επιχειρημάτων είναι μακρύς. Όμως ας τον ερευνήσουν οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα.

Με μια κόκκινη γραμμή για όριο: Ελληνας, ή ότι άλλο, γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Μετά την τρίτη γενιά, κι αφού οι προηγούμενοι έχουν αποκτήσει άρρηκτους δεσμούς με τον τόπο που ζουν.
Εδώ σήμερα οι Καλλάς της Απω Ανατολής, μετά από τόσα χρόνια, υποστηρίζουν ότι είναι Ελληνες, απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου! Οι φυλές που ήρθαν εδώ, τόσο εύκολα θα αλλάξουν, μέσα σε πέντε χρόνια, και θα γίνουν Ελληνες;
Όχι τέτοια ουτοπία!

Β.Π.Κουτούζης

http://www.koutouzis.gr/politika.htm

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails