Thursday, February 18, 2010

Πάλι ψέμματα λένε οι "προοδευτικοί";; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΤΗ...

ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!

Με αφορμή τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή, έπειτα από το πρώτο, αυθόρμητο κύμα συμπάθειας, είχαμε στα ελληνικά ΜΜΕ και την σχετική αντιρατσιστική προπαγάνδα, για το πόσο μας αγαπάνε οι Αϊτινοί, μέχρι και ότι μας είχαν βοηθήσει και στην Επανάσταση του 1821! Η σχετική ιστορία που έκανε τον κύκλο πολλών καθεστωτικών ΜΜΕ, αναφέρει ότι η Αιτή είχε στείλει 25 τόνους καφέ, για να πουληθούν στην Γαλλία και να αγοραστούν όπλα για την Επανάσταση, ενώ είχε σχηματιστεί και σώμα 100 μαύρων εθελοντών για να πολεμήσουν στο πλευρό μας, τους οποίους όμως σκότωσαν οι Γάλλοι στην Μασσαλία, γι΄ αυτό και δεν έφτασαν στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια πολύ ωραία, συγκινητική ιστορία, μόνο που είναι τελείως ψεύτικη!



Εμείς, με μια μικρή έρευνα, κατορθώσαμε να ανακαλύψουμε το τι ακριβώς έγινε τότε. Σε αντίθεση με τους «έγκυρους» δημοσιογράφους του «copy-paste». Πίσω από όλη αυτή την ιστορία, κρύβεται ένας Έλληνας. Ο Παύλος Καζιμίρ Παναγιώτου, από την Θεσσαλονίκη. Αυτός είχε έρθει στις Αντίλλες για να βρει την τύχη του.

Κάποια στιγμή, ανακάτεψε όλα τα νησιά σε μια επανάσταση και κατάφερε να πλουτίσει. Όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, τον έπιασε το πατριωτικό και έτσι έστειλε 25.000 λίτρες καφέ στους Έλληνες στο Παρίσι, για να πουληθούν και να αγοραστούν όπλα για την Επανάσταση. Άρα, πάει ο πρώτος μύθος, ότι χρωστάμε 25 τόνους καφέ στην Αϊτή.

Επιπλέον, ο Παναγιώτου, όντως έφτιαξε ένα μικρό στόλο, με 100 μαύρους εθελοντές, για να τους φέρει Ελλάδα, να πολεμήσουν τους Τούρκους. Ευρισκόμενοι στις Αντίλλες και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μπας Τερ, ο Παναγιώτου και οι άντρες του χάθηκαν μυστηριωδώς και κανένας ποτέ δεν άκουσε να ξαναμιλούν γι΄ αυτόν.

Είναι βέβαιο λοιπόν πως δεν έφτασαν στην Ευρώπη. Τι συνέβη, κατά πάσα πιθανότητα; Οι μαύροι «εθελοντές», όλοι του σκοινιού και του παλουκιού, δεν είχαν καμιά όρεξη να πάνε να πολεμήσουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Αντίθετα, καλόβλεπαν το χρυσάφι του Παναγιώτου. Βλέπετε, η παράδοση της πειρατείας ήταν ακόμη ζωντανή σε εκείνα τα μέρη. Τον σκότωσαν λοιπόν για να τον ληστέψουν και μετά διαλύθηκαν για να μην τους πιάσουν.

Ιδού και ο δεύτερος μύθος για τους Αϊτινούς που μας «αγαπάνε». Όχι μόνο δεν μας βοήθησαν αλλά λήστεψαν και σκότωσαν έναν Έλληνα! Όπως οι σημερινοί λαθρομετανάστες… Αυτά υπάρχουν στο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Στηβ το χαρούμενο κάθαρμα» σελ. 372-377. Για να μην γράφουν μερικοί ότι τους κατέβει.

Για το θέμα της φτωχής Αϊτής τώρα και τους εξαθλιωμένους κατοίκους που ζουν με ένα δολάριο την μέρα, η αλήθεια είναι ότι κυρίως ευθύνονται οι ίδιοι και οι μόλις μερικές δεκαετίες της «ανεξαρτησίας» τους από τους Γάλλους. Το Πορτ-ο-Πρενς δεν είναι σεισμογενές. Ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός έγινε το 1860 και πριν από αυτόν το 1770! Αν ήταν έτσι, τότε όλη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ερείπια!

Το πρόβλημα είναι ότι εκεί ελάχιστα κτίρια κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η πλειοψηφία είναι από αυτοσχέδια τούβλα λιγνιτότεφρας! Δηλαδή, δεν χρειάζεται σεισμός. Και μηχανάκι να πέσει πάνω του, θα γκρεμιστεί το σπίτι. Το ερώτημα είναι, γιατί όλα τα δεινά να πλήττουν την Αϊτή, το κράτος των πρώην αφρικανών σκλάβων και η γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία των ισπανόφωνων ιθαγενών, να είναι το δεύτερο πιο πλούσιο κράτος της Καραϊβικής; Οι δύο χώρες μοιράζονται το ίδιο νησί, την Ισπανιόλα.

Γιατί η Δομινικανή Δημοκρατία να έχει πλούσια δάση, εύφορο έδαφος και πολλές καλλιέργειες, ενώ η χώρα των πρώην αφρικανών σκλάβων δεν έχει πια τίποτα από όλα αυτά; Η απάντηση είναι απλή. Η Αϊτή, κυρίως τα τελευταία 40 χρόνια αποψίλωσε τα δάση της, καταστρέφοντας το περιβάλλον της σε βαθμό ερημοποίησης. Αυτό επέτεινε τις φυσικές καταστροφές και την φτώχεια. Και γι΄ αυτό δεν νομίζουμε ότι ευθύνονται οι κακοί Γάλλοι αποικιοκράτες… Τα δάση της Αϊτής είχαν την ίδια μοίρα με τα περισσότερα δάση της Αφρικής. Οι κάτοικοι κόβουν τα δέντρα για να τα κάνουν ξυλοκάρβουνο, το οποίο εμπορεύονται.

Επίσης χρησιμοποιούν τα ξύλα για ανάγκες όπως μαγείρεμα και θέρμανση. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η Νιγηρία. Είναι η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής και όμως οι περισσότεροι Νιγηριανοί μαγειρεύουν με ξύλα, ενώ η πρωτεύουσα τους, το Λάγκος έχει ηλεκτρικό ρεύμα μόλις μία ώρα ημερησίως! Για όλα αυτά, δεν νομίζουμε ότι φταίει η αποικιοκρατία. Οι μαύροι πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται και μόλις πέσουν, έρχονται λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι, όταν καταστρέψουν και την Ευρώπη, που αλλού θα βρούνε να πάνε;

ΑΜΥΝΤΑΣ, "ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ"

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails