Tuesday, March 30, 2010

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΓΙΑ "ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ" ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΥΒΡΙΔΙΑ"!!!

  • Τελικά, οι μύθοι του Αισώπου δεν λένε όλη την αλήθεια. Γιατί, στον original μύθο, ο τζίτζικας που γλεντάει όλο το καλοκαίρι, όταν έρχεται ο χειμώνας και δεν βρίσκει τροφή, τρώει ένα όχι στα μούτρα από τον μέρμηγκα και τελικά πεθαίνει
Αυτά, στον μύθο του Αισώπου. Γιατί, τελικά, ο σύγχρονος μύθος είναι διαφορετικός.
Πράγματι, ο σύγχρονος μέρμηγκας, Γερμανία – Μέρκελ, αρνήθηκε να δώσει τροφή στον σύγχρονο τζίτζικα, Ελλάδα – Παπανδρέου, όταν τελείωσε το τραγούδι του και τα γλέντια του (που κράτησαν για την ακρίβεια όχι ένα, όχι δύο, αλλά καμιά τριανταριά καλοκαίρια), στα οποία συμμετείχαν και ορδές ειδικών τζιτζικιών, που ζουν μόνο στην Ελλάδα – οι δημόσιοι τζίτζικες.
Όμως, τα παρακάλια του σύγχρονου τζίτζικα – ξέρετε τώρα «Δεν θα το ξανακάνω», «θα τραγουδάω λιγότερο», «θα δουλεύω περισσότερο», «θ’ ακολουθώ πρόγραμμα» κ.λπ., κ.λπ., κάπως έπιασαν τόπο.
Ο σύγχρονος μέρμηγκας δεν είναι τελικά τόσο άκαμπτος όπως του Αισώπου και, τελικά, ενέδωσε κατά το ήμισυ.
Ας δούμε πρώτα εάν περιορίσει το τραγούδι και αρχίσει λίγο να δουλεύει – όπως συνεχώς μας λέει – και εμείς θα έχουμε έτοιμο ένα πιάτο φαΐ, εάν πάνω στην προσπάθειά του – την οποία, όμως, πρέπει πρώτα να δούμε – πεινάσει, τότε να του δώσουμε κάτι να φάει για να μπορέσει να συνεχίσει!
Έτσι, στον σύγχρονο μύθο, ο τζίτζικας παίρνει παράταση και θα πρέπει ν’ αποδείξει ότι εκτός από «στην υγειά μας, ρε παιδιά», μπορεί και να δουλέψει.
Να βρει τροφή και να την αποθηκεύσει για τις δύσκολες μέρες. Μα, στ’ αλήθεια, μπορεί ο τζίτζικας να δουλεύει και να αποθηκεύει τροφή;
Εδώ, ένας προηγούμενος Παπανδρέου έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να γίνουμε καθαρόαιμοι τζίτζικες.
Τώρα, ένας άλλος Παπανδρέου (ο νεώτερος), μας λέει ότι μπορούμε να γίνουμε ταυτόχρονα και μέρμηγκες.
Για να δούμε, τελικά, ποιος θα έχει δίκιο: Ο Αίσωπος ή ο Παπανδρέου ο νεώτερος;
Π. ΔΙΠΛΑΣ


Αναδημοσίευση απο http://kostasxan.blogspot.com





1 comment:

Anonymous said...

Αν κατάλαβα καλά, στον σύγχρονο αυτό μύθο, δεν γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ των Ελλήνων-τζιτζικιών και Ελλήνων-μηρμηγκιών.
Γιατί εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κατατάξω όλους τους Ελληνες στα τζιτζίκια, όπως η κα Μεργκελ. Υπάρχει στην χώρα μας και ο φουκαράς του μεροκάματου στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος παράγει ασταμάτητα και για να μην σταματήσει να παράγει δεν αμοίβεται. Η φτώχεια είναι το καλύτερο κίνητρο. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία των μηρμηγκιών που παριστάνουν τους τζίτζικες. Δηλαδή η μεγαλύτερη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, με την νοοτροπία " Αφού τρύπωσα πρέπει να με ταίζετε". Και υπάρχει και η κατηγορία των καθαρόαιμων τζιτζικιών δηλαδή των πολιτικών και των "φίλων" τους που πάντα γλεντάνε. Το υβρίδιο δοκιμάστηκε απο τον Αντρέα και απέτυχε. Για να είμαστε πιο ακριβείς πέτυχε. Το υβρίδιο κράτησε στην εξουσία τους τζίτζικες που ρήμαξαν τα πάντα. Αυτό που γίνεται σήμερα απο τον Γιώργο είναι μία προσπάθεια να σωθούν απο την καταστροφή τα τζιτζίκια για να συνεχίσουν όσο μπορούν το γλέντι. Μεγάλη απογοήτευση για τα υβρίδια η κλωτσιά που εισέπραξαν όταν τελείωσε το γλέντι. Οσο δε για τα μηρμύγκια πάντα ήταν του κλώτσου και του μπάτσου. Και πάντα αυτοί φταίνε γιατί δεν παράγουν περισσότερο παρόλο που βλέπουν ότι αυξήθηκαν τα υβρίδια και οι τζίτζικες. Εντελώς ασυνείδητοι αυτοί οι μέρμυγκες! Χρειάζονται περισσότερα κίνητρα λοιπόν ( βλέπε ανωτέρω). Το κακό είναι ότι τα υβρίδια δεν καταλαβαίνουν οτι στην πραγματικότητα είναι μέρμυγκες απο την φύση τους, και έτσι έχουν κάνει δική τους ομάδα όχι για να αντισταθούν μαζί με τα τους μέρμυγκες αλλά για να διεκδικήσουν την καλλίτερη μεταχείρηση που είχαν. Και ζητούν μάλιστα απο τα μηρμύγκια υποστήριξη! Ετσι τα λιγοστά μηρμύγκια αυτης της χώρας έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό απο την έκπληξη. Τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Πόσους μπορούμε να ταίσουμε εμείς οι λίγοι; Αλλά τα μηρμύγκια έχουν και ενα άλλο χαρακτηριστικό. Δεν είναι πονηράκηδες. Στο βάθος τους αρέσει να παράγουν και να προσφέρουν στην χώρα τους. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτός είναι ό λόγος που ο Αντρέας εκπαίδευσε όσο μπορούσε περισσότερα υβρίδια και τα τοποθέτησε στον μηχανισμό είσπραξης. Γιατί βλέπετε αυτός ο αρχι-τζίτζικας δούλευε για μια σκοτεινή συμμορία κακομούτσουνων τεράτων που επιτίθενται σε μυρμηγκοφωλιές και αφού τις αδυνατίσουν τις καταλαμβάνουν και βάζουν όλα τα κακόμοιρα μηρμυγκάκια να δουλεύουν για λογαριασμό τους. Τώρα έχουν καταλάβει πλήρως την χώρα των Ελλήνων και συνεχίζουν και για τις διπλανές μηρνυγκοφωλιές.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails