Monday, March 8, 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ!!! - Τελευταία νέα απο τη Βουλή

ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τελικά η ΝΔ τι ρόλο παίζει;

Η δε ιδεολογική του βάσις αποκαλύπτεται ήδη από την πρώτη σελίδα της αιτιολογικής εκθέσεως όπου και προς ενίσχυσιν δήθεν της αφομοιωτικής ικανότητος της ελληνικής κοινωνίας να αποδέχονται μετανάστες με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό, αναφέρεται η περίπτωσις των Μικρασιατών και των Ποντίων Προσφύγων μετά την Καταστροφή του 1922...δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες είναι το ίδιο με τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς...

Χθες πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων η πρώτη συνεδρίασις της αρμοδίας Επιτροπής Δικαιοσύνης και Εσωτερικών για το προτεινόμενο από το ΠΑΣΟΚ Νομοσχέδιο για την μαζική χορήγησι πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες.....




Επί καθημερινής βάσεως θα σας κρατώ ενημέρους για την εξέλιξι αυτής της διαδικασίας, μια και το ΠΑΣΟΚ, άριστο στην τακτική, αποφάσισε με ταχύτατες διαδικασίες να προχωρήση στην ψήφισι του σχετικού νομοσχεδίου μέσα σε αυτή την εβδομάδα (στην Επιτροπή) και προφανώς την άλλη εβδομάδα στην Ολομέλεια, ώστε να εκμεταλλευθή την αντίδρασι της Κοινής Γνώμης και των ΜΜΕ στα Οικονομικά Μέτρα κι έτσι να περάση σχεδόν ανώδυνα σε αυτή την φάση τουλάχιστον το μεταναστευτικό.

Η σκοπιμότητά του ως προς τις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές δεν κρύβεται αφού στο άρθρο 21, το οποίο προσετέθη τώρα, παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους, από την 31η Μαρτίου στην 30η Ιουνίου, ώστε να προλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μετανάστες να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Η δε ιδεολογική του βάσις αποκαλύπτεται ήδη από την πρώτη σελίδα της αιτιολογικής εκθέσεως όπου και προς ενίσχυσιν δήθεν της αφομοιωτικής ικανότητος της ελληνικής κοινωνίας να αποδέχονται μετανάστες με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό, αναφέρεται η περίπτωσις των Μικρασιατών και των Ποντίων Προσφύγων μετά την Καταστροφή του 1922...δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες είναι το ίδιο με τους Αφγανούς και τους Πακιστανούς...
Ό,τι θα σας γράφω εδώ, δεν θα προέρχεται από κομματική εμπάθεια αλλά θα είναι τα ίδια τα γεγονότα και όσο μπορώ γρηγορότερα θα ανεβάζω εδώ το σχετικό βίντεο από την επί της Αρχής Συζήτησι στην Βουλή, διότι επί των άρθρων δεν βιντεοσκοπείται.
Τί έγινε λοιπόν χθες;

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν το Νομοσχέδιο, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε, άρα μάλλον τελικά θα το υπερψηφίση αφού συνήθως το ΚΚΕ λέει σε όλα όχι από την αρχή.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Ν.Δ. κατεψήφισαν. Ο ΛΑ.Ο.Σ. με εισηγητή εμένα και η Ν.Δ. με εισηγητή τον κ. Νάκο.
Στην διαδικασία της προσκλήσεως των Φορέων που θα εξετάσουμε σε δύο ώρες, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε το Forum Μεταναστών, την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έναν σύλλογο Ποντίων, την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ν.Δ. πρότεινε την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής πολιτικής, το ΚΚΕ, κανέναν, εμείς τον Σύλλογο πολιτών του Κέντρου των Αθηνών "Ο Θησεύς" όπως εκπροσωπείται από τον κ. Θεόδωρο Κατσανέβα (η συγγενική του σχέσι με τον Πρωθυπουργό και οι κρυστάλλινες κατά του νομοσχεδίου θέσεις, όπως έχουν εκφραστεί στο ΠΑΡΟΝ σε σειρά άρθρων, αλλά και τηλεοπτικά θεωρούμε ότι θα είναι πολύ χρήσιμες στην μάχη), την Εθνική Επιτροπή Σωτηρίας όπως εκπροσωπείται από τον κ. Σπύρο Χατζάρα (η σχέσι του με το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και ο αγώνας του κατά του νομοσχεδίου, πιστεύουμε ότι το έδιναν το δικαίωμα να είναι παρών και να μιλήση), αλλά και την Ένωσι Ελλήνων Μεταναστών, όπως εκπροσωπείται από τον κ. Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί (οι θέσεις όπως εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου και στο άρθρό του στον προχθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ, θα έδιναν σε μας πολλά επιχειρήματα). Ο ΣΥΝ πρότεινε την Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δυστυχώς οι αποφάσεις προσκλήσεως λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Βέβαια βάσει κανονισμού η Αντιπολίτευσις δικαιούται τουλάχιστον τα 2/5 των φορέων. Εάν δηλαδή η Ν.Δ. υπεστήριζε έναν από τους δικούς μας, αυτός θα πέρναγε. Αρχικά δια του κ. Παυλόπουλου η Ν.Δ απέρριψε και τις τρεις προτάσεις μας, με το επιχείρημα ότι πρέπει να προσκαλούνται μόνον οι Θεσμοί, διότι εάν καλέσουμε έναν μόνον από τους Συλλόγους τότε θα κατηγορηθούμε γιατί δεν καλούμε τους άλλους. Όμως ο κ. Χατζηγάκης υπεστήριξε την πρότασί μας για τον ΘΗΣΕΑ του κ. Κατσανέβα. Έτσι ο κ. Σκανδαλίδης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής από τις τρεις μας προτάσεις απεδέχθη μόνον τον ΘΗΣΕΑ. Παρά την συνεχή μας μάχη και για τους άλλους δύο, άνευ ουδεμίας υποστηρίξεως στάθηκε αδύνατον να περάση η πρότασίς μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ν.Δ. καταψηφίζει μεν, διότι όπως λέει ο νόμος που εκείνη ψήφισε δίνει δικαιώματα και ιθαγένεια, άρα δεν χρειάζεται άλλος, αλλά στην πραγματικότητα είναι απούσα. Όπως από την αρχή όλοι γνωρίζαμε η Ν.Δ. σύρθηκε στο ΟΧΙ λόγω Καρατζαφέρη και αυτό είναι απολύτως σαφές σε όποιον παρακολουθήσει την Επιτροπή. Μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες. Η Ν.Δ. έχει 12 μέλη στην Επιτροπή και εμείς 3. Από τον ΛΑ.Ο.Σ. μίλησαν και οι τρεις δηλαδή το 100%. Από την Ν.Δ. οι τρεις δηλαδή το 30%. Επίσης εμείς κατ' εντολήν Καρατζαφέρη προχωρήσαμε στην Αντικατάστασι του κ. Αγγέλου Κολοκοτρώνη από εμένα στην Επιτροπή ειδικά γι'αυτό το νομοσχέδιο, λόγω της κομματικής μου θέσεως ώστε να δείξουμε ότι το κόμμα είναι παρών στην μάχη όσο γίνεται πιο δυνατά. Έτσι οι τρεις που συμμετέχουμε είναι οι Θάνος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης και εγώ. Ειλικρινά, για να μην μιλήσω για μένα διότι δεν είναι σωστό, άλλωστε θα δείτε σε λίγο την ομιλία μου, και ο Θάνος και ο Μάκης έσκισαν. Αντιθέτως η Ν.Δ. διετήρησε στην Επιτροπή τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος είναι και ο πιο δραστήριος ομιλητής τους εκεί. Αυτό είναι απόφασις προσωπική του κ. Σαμαρά, διότι είναι αρμοδιότητα του αρχηγού του κόμματος να καθορίζη τις συνθέσεις εκεί που θεωρεί την μάχη κρίσιμη.
Η μεγαλύτερη έκπληξη που δοκίμασα ήταν όταν ο κ. Παυλόπουλος, όπως θα δουν και οι άπιστοι Θωμάδες σε λίγες ώρες στο σχετικό βίντεο, στην θέσι που εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης για την Αντισυνταγματικότητα του Νομοσχεδίου βάσει και των θέσεων Τσάτσου, υπεστήριξε σε κοινή γραμμή με την κα Τζάκρη, τον κ. Ραγκούση, τον Συριζα κλπ ότι το νομοσχέδιο δεν έχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητος. Άλλη θέσι από την Ν.Δ δεν ακούστηκε οπότε προς το παρόν παραμένει ως η επίσημη θέσις της Ν.Δ. Φυσικά βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η ένστασις Αντισυνταγματικότητος θα υποβληθή κατά την έναρξι της συζητήσεως στην Ολομέλεια. Εκεί το κάθε κόμμα, ως κόμμα πια θα εκφρασθή και θα ψηφίση...ας ελπίσουμε ότι οι θέσεις Παυλόπουλου, θα είναι θέσεις Παυλόπουλου και όχι Ν.Δ....εάν η Ν.Δ. όπως διεφάνη από την χθεσινή συζήτησι, καταψηφίσει μεν το νομοσχέδιο, αλλά υπερψηφίσει την συνταγματικοτητά του, απορρίπτοντας την ένστασι Αντισυνταγματικότητος από πλευράς ΛΑ.Ο.Σ. αντιλαμβάνεστε τί θα σημαίνει αυτό...εμείς θα προσφύγουμε αμέσως στο ΣτΕ εναντίον του νόμου, αλλά θα βρίσκουμε μπροστά μας στο Δικαστήριο και τα επιχειρήματα της Ν.Δ. Δηλαδή οι αντίπαλοί μας θα έχουν ένα επιπλέον όπλο...και ο νοών νοείτο!
Για την δική μου ομιλία δεν θα πω απολύτως τίποτε, θα την δείτε σε λίγο και θα μου πείτε, όμως για την ομιλία του Μάκη Βορίδη οφείλω να σημειώσω ότι ήταν το κάτι άλλο. Η αναφορά του στην εξομοίωσι Μικρασιατών-Ποντίων προσφύγων με τους Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς εισβολής δημιούργησε πανικό στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ και σίγουρα θα αναγκασθή να απαντήση ο Υπουργός σήμερα.

Σε λίγο, στις 12.00 ξεκινάει η ακρόασις φορέων, όπου πλην του κ. Κατσανέβα, όλοι οι άλλοι είναι σφόδρα υπέρ. Οπότε καταλαβαίνετε πόση δουλειά έχουμε. Και στις 18.00 συνεχίζεται η συνεδρίασις επί της Αρχής, όπου θα τοποθετηθή και ο Υπουργός. Αύριο το πρωί στις 09.00 ξεκινάει η συνεδρίασις της Επιτροπής κατ'άρθρον και αν χρειαστή θα γίνη και πέμπτη συνεδρίασις αύριο το απόγευμα. Ο κ. Σκανδαλίδης ήταν σαφής, "πρέπει να έχουμε τελειώσει μέσα σε αυτή την εβδομάδα...", οπότε από αυτό και μόνον καταλαβαίνουμε ότι μάλλον έρχεται την επομένη εβδομάδα, πράγμα που οριστικά θα το γνωρίζουμε αύριο το μεσημέρι.

Υ.Γ.
Τώρα μου φέρνουν το DVD της χθεσινής Επιτροπής και σε λίγο θα είναι στον Ευώνυμο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχισθή και μετά την υπερψήφισί του!

Αναδημοσίευση απο http://eglimatikotita.blogspot.com

1 comment:

hellraiser said...

Η μιση βουλη ειναι βουλευτες Ποντιακης και Μικρασιατικης καταγωγης,αν περασει αυτη η αθλιοτητα μαυρο φιδη που τους εφαγε,θα φτυσουν το γαλα που βυζαξαν και λιγα λεω.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails