Sunday, June 27, 2010

Πορεία χιλιάδων Ισραηλινών προς την Ιερουσαλήμ υπέρ της απελευθέρωσης του Γκιλάντ Σαλίτ

 Σ.Α: Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η αλληλεγγύη. Στην πράξη όχι στην θεωρία. "Ενας για όλους και όλοι για έναν."

Χιλιάδες Ισραηλινοί ξεκίνησαν από νωρίς την Κυριακή πορεία από τα βόρεια της χώρας προς την Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, με στόχο την απελευθέρωση του επί τέσσερα έτη όμηρου στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.


Με σημείο εκκίνησης την...
.

οικογενειακή κατοικία του στρατιώτη στο Μίτζπε Χίλα, η πορεία οργανώθηκε από τους γονείς του Σαλίτ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την απαγωγή του στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πλειονότητά τους είναι ντυμένοι με λευκά μπλουζάκια και κασκέτα που γράφουν έγραφαν «Ο Γκιλάντ είναι ακόμη ζωντανός» ενώ κρατούν πανό που γράφουν «Ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι ο Γκιλάντ».

Ο πατέρας του Γκιλάντ, Νόαμ Σαλίτ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε: «Δεν θα γυρίσω σπίτι χωρίς τον Γκιλάντ». Στο τέλος της πορείας ο Νόαμ, η σύζυγός του Αβίβα και τα άλλα δύο παιδιά τους θα εγκατασταθούν σε σκηνή κοντά την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μέχρι την απελευθέρωση του γιου τους, όπως τονίζουν.

«Περιμέναμε επί τέσσερα χρόνια και περιμένουμε ακόμη, αυτοί που τον έστειλαν εκεί πρέπει και να τον φέρουν πίσω», πρόσθεσε ο Νόαμ Σαλίτ.

Η τύχη του Σαλίτ παραμένει άγνωστη καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον ζει ή όχι.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα Yediot Aharonot δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 72% των Ισραηλινών είναι υπέρ της ανταλλαγής εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και χαρακτηρισμένων από το Ισραήλ ως δολοφόνων, με τον Σαλίτ. Το 21% είναι αντίθετο στην ανταλλαγή. Ωστόσο, το 74% θεωρεί «αμελητέα ή ανύπαρκτη» την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος ο Γκιλάντ Σαλίτ «χωρίς το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους εκατοντάδες τρομοκράτες, αλλά και δολοφόνους»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/blog-post_5060.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails