Saturday, May 21, 2011

Ο Εβραίος Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Κανών απαγόρευσε σε Δανό σκηνοθέτη να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ

Σ.Α: Εχουμε γράψει στο παρελθόν πολλές φορές για το εβραιοκρατούμενο Χόλυγουντ. Οι ίδιοι οι Εβραίοι έχουν πει αρκετές φορές δια του "Αμερικανικού" τύπου οτι "γνωρίζουμε οτι πολλοί ξέρουν πως εμείς οι Εβραίοι ελέγχουμε το Χόλυγουντ αλλά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πως θα συνεχίσουμε να το ελέγχουμε".

Ομως οι Εβραίοι δεν ελέγχουν μόνο το Χόλυγουντ. Ελέγχουν στην κυριολεξία όλο το "καλλιτεχνικό" χώρο. Περνούν έτσι το "εβραϊκό lifestyle(τρόπο ζωής) στην ανθρωπότητα, διαφθείροντας τα έθνη του πλανήτη.

Για αυτό πουθενά δεν θα δείτε ταινία ή καλλιτέχνη να ασκεί κριτική στους Εβραίους εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που κυριολεκτικά "εξαφανίζονται" απο τον χώρο μετά απο λίγο καιρό.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών είναι ο Εβραίος  Gilles Jacob που απέκλεισε τον Δανό σκηνοθέτη,Lars von Trier  απο το διαγωνισμό.
Ο Δανός σκηνοθέτης
LARS-VON-TRIER-large570
Η είδηση απο εδώ:

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών απέκλεισε τον Δανό σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ για τα χθεσινά σχόλια του για τον Χίτλερ.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Κάννες ότι «καταλαβαίνει τον Χίτλερ», έστω κι αν «δεν ήταν ένας καλός άνθρωπος», προκαλώντας δυσφορία στους παριστάμενους.
H οργανωτική επιτροπή χαρακτήρισε τον σκηνοθέτη "persona non grata". Σε ανακοίνωση της καταδικάζει τα σχόλια του για τον Χίτλερ και του Ναζί και συμπληρώνει:
"Καταδικάζουμε το γεγονός ότι το φεστιβάλ χρησιμοποιήθηκε από τον Λαρς Βον Τρίερ για να εκφράσει σχόλια που είναι απαράδεκτα και αντίθετα με τα ανθρώπινα ιδανικά που χαρακτηρίζουν το Φεστιβάλ".
Χθες, ο Δανός σκηνοθέτης άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" προκαλώντας με τις απόψεις του για τον Χίτλερ.
«Καταλαβαίνω τον Χίτλερ. Πιστεύω ότι έκανε άσχημα πράγματα, ναι οπωσδήποτε, όμως μπορώ να τον φανταστώ καθισμένο μέσα στο μπούνκερ του στο τέλος», δήλωσε ο κινηματογραφιστής, η ταινία του οποίου «Melancholia» παρουσιάστηκε χθες στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
«Λέω μόνον ότι καταλαβαίνω τον άνθρωπο. Δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, όμως καταλαβαίνω πολλά πράγματα σ' αυτόν και έχω μια μικρή συμπάθεια γι' αυτόν. Όμως ασφαλώς δεν είμαι υπέρ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είμαι εναντίον των εβραίων», συνέχισε ο 55χρονος Λαρς Φον Τρίερ, πιστός στη φήμη του ως... προβοκάτορα.
«Είμαι ασφαλώς με τους εβραίους, αλλά όχι υπερβολικά, επειδή το Ισραήλ γίνεται μερικές φορές ενοχλητικό», συνέχισε ενώπιον ενός ακροατηρίου μοιρασμένου ανάμεσα σε γέλια και ενοχλημένη σιωπή.
Δίπλα του, η πρωταγωνίστρια της ταινίας του, η Αμερικανίδα Κίρστεν Ντανστ, φαινόταν να δυσφορεί μουρμουρίζοντας μάλιστα «Oh my God» (Ω Θεέ μου).
Ο Λαρς Φον Τρίερ απαντούσε σε μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη γερμανική καταγωγή του την οποία ανακάλυψε το 1989, όταν πέθανε η μητέρα του.
Ο σκηνοθέτης είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι του αρέσει ο Άλμπερτ Σπέερ, ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας του Τρίτου Ράιχ. «Μου αρέσει. Είχε ταλέντο. ΟΚ, είμαι Ναζί».

1 comment:

Anonymous said...

Καλά ξεμπερδέματα Φόν Τρίερ κι ας μη μου πολυαρέσεις ως σκηνοθέτης. Είσαι και χριστιανός και το δείχνεις και στίς ταινίες σου...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails