Tuesday, September 20, 2011

Αγγλία: Μουσικοί της Φιλαρμονικής του Λονδίνου τιμωρήθηκαν γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα εγκλήματα του Ισραήλ!


Η φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου τιμώρησε ένα τσελίστα και βιολιστές που ήθελαν να ακυρωθεί εμφάνιση Ισραηλινών μουσικών


Βίντεο απο τις διαδηλώσεις


Ο Tim Walker της φιλανθρωπικής Ορχήστρας του Λονδίνου είπε οτι οι αναστολές έστειλαν «ένα δυνατό και ξεκάθαρο μύνημα.»(Σ.Α: Οτι δηλαδή στην πραγματικότητα οι Εβραίοι στην Βρετανία ελέγχουν και τις ορχήστρες!!)

Η φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου έχει θέσει σε αναστολή 4 μουσικούς της για 9 μήνες γιατί χρησιμοποίησαν το όνομά της όταν κάλεσαν ανεπιτυχώς σε ματαίωση ενός κονσέρτου απο μια Ισραηλινή ορχήστρα στα Proms.

Την κίνηση ακολούθησε η επ’ αόριστο αναστολή μιας ανώνυμος βιολίστριας αφού αυτή υποτίθεται ότι προώθησε ένα «παραλήρημα» όταν οι Ισραηλινοί μουσικοί εμφανίστηκαν στο Royal College of Music πριν τη συναυλία στο Royal Albert Hall νωρίτερα τον ίδιο μήνα.


Σε μια δήλωσή του, ο Tim Walker, γενικός διευθυντής της LPO και ο Martin Hohmann, ο πρόεδρος, είπε ότι οι αναστολές έστειλαν «ένα δυνατό και ξεκάθαρο μύνημα ότι οι ενέργειές τους δεν θα γίνουν ανεκτές....η ορχήστρα ουδέποτε θα περιορίσει το δικαίωμα στους μουσικούς της να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις ελέυθερα, παρ’όλα αυτά η έκφραση αυτή θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη απο την LPO.


«Η εταιρεία δεν επιθυμεί να τελειώσει τις καριέρες των 4 ταλαντούχων μουσικών αλλά...για την Ορχήστρα του Λονδίνου η μουσική και η πολιτική δεν αναμειγνύονται».


Συμπλήρωσαν οτι η ορχήστρα δεν έχει πολιτικές ή θρησκευτικές συνεργασίες και πιστεύουν με δύναμη στην δύναμη της μουσικής που μπορεί να φέρει ειρήνη και αρμονία στον κόσμο, όχι πόλεμο, τρομοκρατία και διαμάχες.


Η LPO έθεσε σε αναστολή την τσελίστρια Sue Sutherley και τους βιολιστές Tom Eisner, Nancy Elan και Sarah Streatfeild μέχρι τον Ιούνιο του 2012 αφού υπέγραψαν ένα γράμμα ως μέλη της LPO καταγγέλοντας την Ισραηλινή Φιλαρμονική Ορχήστρα ως ένα όργανο προπαγάνδας του Ισραήλ.


Έγραφε το γράμμα: «Οι αρνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου κρύβονται πίσω απο ένα πολιτιστικό πέπλο καπνού. Η Ισραηλινή Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι ίσως το κυριότερο μέσο σε αυτή την εκστρατεία... Η πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που καθορίζεται σαν απαρτχάιντ απο τα Ηνωμένα Εθνη.»


Άλλοι υπογράφοντες το γράμμα, που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Independent δυο μέρες πριν την συναυλία, συμπεριλαμβανομένου: του συνθέτη Raymond Deane, της βιολίστριας Catherine Ford και Roy Mowatt(Orchestra of the Age of Enlightenment), της βιολίστριας Susie Maszaros(Chilingirian Quartet) και 16 άλλοι μουσικοί.


Η συναυλία της Ισραηλινής ορχήστρας της 1 Σεπτεμβρίου δέχθηκε επίθεση απο διαδηλωτές με τόση φασαρία που το BBC σταμάτησε την απευθείας αναμετάδοση, παρ’όλο που οι μουσικοί ολοκλήρωσαν την παράστασή τους που περιελάμβανε Bruch, Webern, Albeniz and Rimsky-Korsakov διευθυνόμενη απο τον Zubin Mehta.


Η Sarah Colborne, διευθύντρια της οργάνωσης Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη, που οργάνωσε διαδηλώσεις ενάντια στην συναυλία, είπε: «Θα τιμωρούσε η LPO μουσικούς που θα μιλούσαν ενάντια στο άπαρτχάϊντ στην Νότιο Αφρική, όταν ένα ίδιο κάλεσμα για μποϋκοτάρισμα εστηρίζετο απο καλλιτέχνες και ανθρώπους του αθλητισμού διεθνώς;


«Είναι ιλιγγιωδώς κακή απόφαση για την LPO να φαίνεται ότι επιτίθεται σε μουσικούς που απλώς φωνάζουν για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπερασπίζονται το ανθρώπινο δικαίωμα να καλούν σε μποϋκοτάζ ιδρυμάτων που υπερασπίζονται την κατοχή της Παλαιστίνης απο το Ισραήλ.
Αν η LPO θέλει πραγματικά να φαίνεται ουδέτερη και να υπερασπίσει ένα κατεχόμενο έθνος απο τον κατακτητή του, πρέπει να πάρει πίσω άμεσα αυτές τις γελοίες αναστολές των μουσικών.»


Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails