Monday, September 26, 2011

Αποδείξεις για τη δολοφονία μέλους της Χεζμπολλάχ από τους Σιωνιστές


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε την ομολογία ενός Ιορδανού Παλαιστίνιου, ο οποίος δήλωσε πως έδωσε στο Ισραήλ πληροφορίες που συνέβαλαν στην δολοφονία του επικεφαλής στρατιωτικού αξιωματούχου της Χεζμπολλάχ, Ίμαντ Μουγνίγια, στην Δαμασκό πριν από τρία χρόνια.  
Ο 35χρονος Ιγιάντ Γιούσεφ είπε πως είχε στρατολογηθεί από το Ισραήλ το 2006, έπειτα από μια επίσκεψή του στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Πρόσθεσε ότι εστάλη από τους ανθρώπους που τον χειρίζονταν στις Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών στην Δαμασκό το Φεβρουάριο του 2008 και τους μετέφερε πληροφορίες για το αυτοκίνητο του Μουγνίγια μερικές ώρες προτού ανατιναχθεί, την 12η Φεβρουαρίου. «Τους έδωσα τον αριθμό του αυτοκινήτου» είπε ο Ενάιμ στη συνέντευξη που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Το Ισραήλ διαψεύδει ότι αναμίχθηκε στην δολοφονία του Μουγνίγια, ο οποίος βρισκόταν στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων ξένων των ΗΠΑ.
Ο Μουγνίγια φερόταν να ενέχεται στις βομβιστικές επιθέσεις, το 1983, εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας και των δυνάμεων των πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Γάλλων κυανόκρανων στη Βηρυτό, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 350 άνθρωποι, και στις απαγωγές Δυτικών στο Λίβανο την δεκαετία του 1980. Το Ισραήλ τον κατηγορούσε ότι σχεδίασε τη βομβιστική επίθεση του 1994 σε εβραϊκό κέντρο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής η οποία προκάλεσε το θάνατο 85 ανθρώπων και ότι ενεχόταν στη βομβιστική επίθεση του 1992 στην ισραηλινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους.
 Ο Ενάιμ, ο οποίος είχε βάση την παραθαλάσσια πόλη Λαττάκεια, είπε πως εστάλη στην Δαμασκό τρεις φορές στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2008. Στις δύο πρώτες επισκέψεις του, του ζητήθηκε να εξερευνήσει μια συνοικία κοντά στις πρεσβείες του Ιράν και του Καναδά ώστε να εντοπίσει γραφεία της Χεζμπολλάχ ή της Χαμάς. 
 Στην τρίτη του αποστολή, εστάλη σε ένα δρόμο όπου είδε ένα ασημί αυτοκίνητο Pajero. Όταν έφυγε, οι Ισραηλινοί κατάσκοποι του είπαν να το ακολουθήσει και να διαπιστώσει πού πήγαινε. Αρνήθηκε, αλλά τους έδωσε τον αριθμό του. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails