Tuesday, October 4, 2011

Εβραίοι πυρπόλησαν τζαμί σε παλαιστινιακά εδάφη

Σ.Αντιπληροφόρησης: Αυτό βέβαια δεν αποτελεί είδηση για τα ελληνικά ΜΜΕ...Μόνο όταν γίνει κάτι σε καμιά Συναγωγή τρέχουν να καλύψουν το γεγονός τα "ελληνικά" ΜΜΕ..Για αυτό άλλωστε δεν είναι ούτε ελληνικά ούτε αντικειμενικά...



Ένα τζαμί σ' ένα χωριό Βεδουίνων στο βόρειο Ισραήλ πυρπολήθηκε και γκράφιτι έγιναν με σπρέι στους τοίχους του τη νύκτα της Κυριακής προς σήμερα, Δευτέρα, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής, σε μια επίθεση που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές.

"Κάηκε ολόκληρο το τζαμί --το χαλί, τα βιβλία, τα Κοράνια, όλα κάηκαν", δήλωσε προς το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού ο ιμάμης του χωριού Φουάντ Ζαναγκαρίγια. Ο Ζαναγκαρίγια είπε πως στην είσοδο του τζαμιού οι δράστες είχαν γράψει τις λέξεις "Πάλμερ" και "εκδίκηση".Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένα τροχαίο, στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο εβραίος έποικος Άσερ Πάλμερ και ο γιος του ηλικίας ενός έτους προκλήθηκε από Παλαιστίνιους που πέταξαν πέτρες στο αυτοκίνητο του εποίκου.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε πως το τζαμί υπέστη σοβαρές ζημιές, τα χαλιά και το εσωτερικό του κάηκαν και η λέξη "αντίτιμο" γράφτηκε με σπρέι στα εβραϊκά στους τοίχους του. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως προσβάλλει τις θεμελιώδεις αξίες του έθνους.

Για τους σκληροπυρηνικούς εβραίους εποίκους, ο όρος "αντίτιμο" σημαίνει αντίποινα για οποιουσδήποτε περιορισμούς επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον εποικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 και όπου οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails