Wednesday, January 18, 2012

Μια άγνωστη και αποκαλυπτική συνέντευξη του Μελ Γκίμπσον


Αποσπάσματα απο μια συνέντευξη που έδωσε ο Μελ Γκίμπσον το περιοδικό Playboy τον Ιούλιο του 1995 (Vol. 42 ; No. 7 ; Pg. 51)

Το εξώφυλλο του περιοδικού που κυκλοφόρησε με την συνέντευξη του Γκίμπσον


PLAYBOY: Τι σχέση έχει ο πατέρας σου (Hutton Gibson) με την οργάνωση Συμμαχία για την Καθολική Παράδοση, την οποία ένα περιοδικό αναφέρει ως «μια ακραία συντηρητική Καθολική ομάδα;»

GIBSON: Ο πατέρας μου την ξεκίνησε. Κάποιοι λένε ότι είναι ακραία, αλλά η οργάνωση επικεντρώνεται στο τι ήταν το ίδρυμα στις ΗΠΑ και που οδηγείται σήμερα. Ότι έχει αναφερθεί σχετικά με τα πιστεύω του έχει παρθεί απο την δεκαετία του ’60 με το ανανεωτικό Βατικανικό Συμβούλιο. Ολόκληρο το ίδρυμα έγινε μη αποδεχτό απο αυτόν, έτσι γράφει για αυτό.

.........

PLAYBOY: Πιστεύεις στην θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ή σε αυτήν που λέει ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα του;

GIBSON: Πιστεύω την δεύτερη εκδοχή που ανέφερες. 

PLAYBOY: Δεν πιστεύεις λοιπόν ότι προερχόμαστε απο μαϊμούδες και πιθήκους;

GIBSON: Όχι. Πιστεύω οτι αυτά είναι βλακείες. Αν δεν είναι βλακείες γιατί τότε υπάρχουν ακόμη γύρω μας πίθηκοι και μαϊμούδες; Πως γίνεται και οι πίθηκοι δεν έγιναν άνθρωποι ακόμη; Είναι μια ωραία θεωρία, αλλά δεν μπορώ να την καταπιώ. Υπάρχει σε αυτήν ένα μεγάλο κενό αξιοπιστίας. Η χρονολόγηση μέσω άνθρακα που σου λέει πόσο παλιό είναι κάτι, πόσο ακριβής είναι στην πραγματικότητα; Έχω ένα βιβλίο του Δαρβίνου στο σπίτι μου και κάποια πράγματα σε αυτό είναι πράγματι πολύ αστεία. Κάποια απο τα στοιχεία είναι πραγματικά, όπως ότι η καμηλοπάρδαλη έχει ένα μακρύ λαιμό ούτως ώστε μπορεί να φτάνει τα φύλλα των δένδρων. Αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να «καταπιεί» ολόκληρη την θεωρία.

PLAYBOY: Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν είσαι πολύ ανοιχτόμυαλος σε θέματα όπως η αγαμία, η έκτρωση, ο έλεγχος των γεννήσεων..

GIBSON: Οι άνθρωποι πάντα εστιάζουν σε θέματα όπως αυτά. Αυτά δεν είναι θέματα. Είναι αναμφισβήτητα. Δεν συζητάς καν τα θέματα αυτά.

PLAYBOY: Εσυ όχι; 

GIBSON:
Όχι.

PLAYBOY
: Τι λες σχετικά με το να έχουμε γυναίκες ιερείς;

GIBSON: Όχι. 

PLAYBOY: Γιατί όχι; 

GIBSON: Θα κατηγορηθώ πολύ για αυτό που θα πώ, αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες είναι απλά διαφορετικοί. Δεν είναι ίσοι. Με τον ίδιο τρόπο που εσυ και εγω δεν είμαστε ίσοι.

PLAYBOY: Αυτό είναι αλήθεια. Εσυ έχεις περισσότερα χρήματα.

GIBSON: Και εσυ μπορεί να είσαι εξυπνότερος, ή να έχεις μεγαλύτερο πουλί. Οποιαδήποτε και αν είναι αυτή η διαφορά, κανείς δεν είναι ίδιος. Και οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι ίδιοι. Σέβομαι βαθύτατα τις γυναίκες. Τις αγαπώ. Δεν ξέρω γιατί θέλουν να κατέβουν. Οι γυναίκες στην οικογένειά μου αποτελούν το κέντρο των πραγμάτων. Και πολλά καλά πράγματα προέρχονται απο αυτές. Τα αγόρια συνήθως τα κάνουν θάλασσα.

PLAYBOY: Αυτό είναι μια γενίκευση.

GIBSON: Οι γυναίκες είναι απλά διαφορετικές. Οι ευαισθησίες τους είναι διαφορετικές.

PLAYBOY: Κάποια παραδείγματα;

GIBSON: Είχα κάποτε μια γυναίκα συνεργάτιδα. Δεν δούλεψε η συνεργασία.

PLAYBOY: Γιατί; 

GIBSON: Αυτή ήταν μ...νί. 

PLAYBOY:
Και οι φεμινίστριες απειλούν να σε κυνηγήσουν. 

GIBSON
: Οι φεμινίστριες δεν με συμπαθούν, ούτε εγώ βέβαια αυτές. Δεν καταλαβαίνω το στόχο τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι φεμινίστριες τα έχουν με μένα, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό μου.
Feminists don't like me, and I don't like them. I don't get their point. I don't know why feminists have it out for me, but that's their problem, not mine. 

.................

PLAYBOY:
Τι αισθήματα έχεις για τον Bill Clinton;
 
GIBSON: Είναι ένας χαμηλού επιπέδου οπορτουνιστής. Κάποιοι άλλοι του υπαγορεύουν τι να κάνει.

PLAYBOY: Ποιοί; 

GIBSON: Αυτός που βρίσκεται στην διοίκηση πραγματικά δεν βγαίνει ποτέ στο προσκήνιο. Αν εγώ έδινα τις διαταγές για τους πυροβολισμούς δεν θα εμφανιζόμουν ποτέ. Εσύ θα το έκανες; Θα έχανες το κεφάλι σου. Συμβαίνει πάντοτε. Όλοι αυτοί οι Μονάρχες. Αν αυτός είναι ο ηγέτης την έχει βάψει. Τι τον κρατάει στη θέση του; Γιατί θα έμενες για αυτού του είδους κακοποίηση; Εκτός και αν πρέπει να μείνει για κάποιο λόγο. Ήταν προαποφασισμένο να γίνει πρόεδρος, ο Κλίντον, πριν 30 χρόνια, αν με ρωτάς.

PLAYBOY: Τότε ήταν μόνο 18 ετών. 

GIBSON: Κάποιος ήξερε ότι θα ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα. 

PLAYBOY: Το πιστεύεις στα αλήθεια αυτό; 

GIBSON:
Το πιστεύω. Ήταν μαθητής του ιδρύματος Rhodes, σωστά; Όπως ακριβώς ο Bob Hawke. Γνωρίζεις τι είναι ένας υπότροφος του Rhodes; Ο Cecil Rhodes ίδρυσε μια υποτροφία για νέους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να αγωνιστούν για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων. Έχεις ακούσει για αυτό ξανά; Τον George Bush; Την CIA; Πραγματικά είναι Μαρξισμός, αλλά δεν θέλουν να το αποκαλέσουν έτσι. Ο Κάρλ είχε την σωστή ιδέα, αλλά ήταν πολύ προχωρημένο να πεί τι ήταν πραγματικά. Πάρε την εξουσία αλλά μην το ομολογείς. Κάνε το κρυφά. Υπάρχει μια ολόκληρη τάση παγκοσμίως απο υπότροφους του Rhodes που θα γίνουν πολιτικοί σε όλο τον κόσμο.

PLAYBOY: Αυτό σίγουρα ακούγεται σαν παρανοϊκή έννοια της ιστορίας. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον θιασώτης της συνωμοσιολογίας.

GIBSON:
Ω γαμώτο. Πολλοί απο αυτούς έκαναν βλακείες. Υπάρχει κάτι που να συνδέεται με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που ο Λίνκολν έκανε, ο Κένεντι έκανε και ο Reagan προσπάθησε. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι ήταν ακριβώς, ο πατέρας μου, μου είπε για αυτό. Όποιος έκανε κάτι ιδιαίτερο με αυτό το θέμα που θα διόρθωνε την οικονομία μας εκδιιώχθηκε. Τέλος πάντων, θα βρεθώ νεκρός αν συνεχίσω να μιλάω για αυτά τα θέματα.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails