Tuesday, October 9, 2012

Νέα πράξη βανδαλισμού κατά ορθόδοξης εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ



Άγνωστοι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και ακαθαρσίες κατά της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Ιερουσαλημ, σε μία νέα πράξη βανδαλισμού κατά χριστιανικών μνημείων στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του εβραϊκού κράτους.

Από την επίθεση κατά της ρουμανικής ορθόδοξης εκκλησίας, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μεγάλο προάστιο των υπερορθόδοξων εβραίων Μέα Σαρίμ, δεν υπήρξαν θύματα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Ζημιές υπέστη η θύρα της εισόδου, τόνισε η ίδια, και πρόσθεσε πως η αστυνομία της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε έρευνες.

Η επίθεση αυτή αποτελεί μία συνέχεια των βεβηλώσεων που υπέστησαν καθολικά μοναστήρια στο Όρος Σιών και στο Λατρούν, κοντά στην ιερή πόλη και οι οποίες ξεσήκωσαν την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των θρησκευτικών αντιπροσώπων στους Αγίους Τόπους εκ μέρους παλαιστίνιων και ισραηλινών πολιτικών.

Οι καθολικοί επίσκοποι εξέφρασαν τη «βαθιά θλίψη τους για τις πράξεις αυτές» και ζήτησαν «να υπάρξει μία αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα ορισμένων ισραηλινών σχολείων, όπου διδάσκονται η περιφρόνηση και η μισαλλοδοξία».

Η πλειονότητα των ραββίνων απαγορεύει τις επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των θεσμών τους, όμως στερείται της δυνατότητας να εμποδίσει αυτές τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και βανδαλισμούς, οι οποίες αποδίδονται σε νέους που ανήκουν στους υπερορθόδοξους κύκλους και στην ακροδεξιά.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails