Monday, December 24, 2012

Το Ισραήλ καμαρώνει για τις εβραϊκές ρίζες του Τζον Κέρι



ΚΟ: Την Παρασκευή ανακοινώθηκε και επισήμως από τον Λευκό Οίκο ο διορισμός του γερουσιαστή Τζον Κέρι στο αξίωμα τουυπουργού των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο 68χρονος John Kerry είναι μέλος της γνωστής μυστικής αδελφότητας Skull and Bones («Κρανίου και Οστών»), μέλος του πανίσχυρου Council on Foreign Relations (CFR) και επίσημος προσκεκλημένος της Λέσχης Bilderberg το 2012. Αν και Καθολικός στο θρήσκευμα έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι «η Τορά, το Κοράνι και η Βίβλος έχουν την ίδια θεμελιώδη ιστορία που συνδέει τους αναγνώστες τους».

Times of Israel ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

  • Οι εβραϊκές ρίζες και οι απόψεις για την Μ. Ανατολή του John Kerry
  • Δύο από τους παππούδες του Τζον Κέρι ήταν εβραϊκής καταγωγής και ο αδελφός του Cameron ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό. 
  • Ο ίδιος είναι ένας συχνός επισκέπτης στο Ισραήλ που αντιτίθεται στους οικισμούς και επιμένει ότι ο πρόεδρος θα σταματήσει το Ιράν

 
Ο Τζον Κέρι, είναι συχνός επισκέπτης στο Ισραήλ, με ισχυρές φιλο-Ισραηλινές θέσεις, ο οποίος την προηγούμενη άνοιξη διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ ότι δεν χρειάζεται να έχουν "καμία αμφιβολία" για την αποφασιστικότητα του Ομπάμα να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Kerry υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής της στάσης του Ομπάμα για το Ιράν, τον περασμένο Μάρτιο και κατήγγειλε τον ανεπιτυχή Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Mitt Romney για τη λήψη υπερβολικά επιθετικών θέσεων σχετικά με την ιρανική πυρηνική απειλή. Μετά την επίθεση του Romney κατά του Ομπάμα για «μάταιη» προσέγγιση, ο Kerry αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι, "οι φαφλατοσύνες περί πολέμου βοηθούν μόνο το Ιράν".

Σε ομιλία του στο Council on Foreign Relations (CFR) 
Πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις, ο Kerry έχει υπάρξει ισχυρός επικριτής της ισραηλινής επέκτασης των οικισμών και των ισραηλινών περιορισμών στις προμήθειες που πηγαίνουν στη Γάζα.

Αν και είναι καθολικός στο θρήσκευμα, ένας παππούς και μια γιαγιά του Kerry ήταν Εβραίοι. Πριν από 20 χρόνια βρήκε ότι η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του ήταν Εβραία, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής προεδρικής εκστρατείας του 2004 έμαθε ότι και ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του ήταν Εβραίος επίσης.

Ένας γενεαλόγος προσελήφθηκε από την Boston Globe και διαπίστωσε ότι ο παππούς του Kerry, Frederick γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια σε μια μικρή πόλη στη Δημοκρατία της Τσεχίας. «Αυτά είναι απίστευτα πράγματα», είπε ο Κέρι στην Globe. "Νομίζω ότι είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον. Είναι μια αποκάλυψη. "

Ο Frederick Kerry γεννήθηκε ως Fritz Kohn, άλλαξε το όνομά του σε Kerry το 1902, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1905 - και αυτοκτόνησε σε ένα ξενοδοχείο της Βοστώνης το 1921.

Πριν η οικογένειά του μάθει την εβραϊκή κληρονομιά της, ο αδελφός του Τζον Κέρι, Cameron (φώτο: στα δεξιά) ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, το 1983, και παντρεύτηκε με ορθόδοξη Ιουδαία γυναίκα. Ο Cameron, επίσης, επισκέφθηκε το Ισραήλ και έκανε εκστρατεία στην εβραϊκή κοινότητα για λογαριασμό του αδελφού του το 2004, μιλώντας για τις απόψεις του John για το Ισραήλ, και εμφανίστηκε μαζί με τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ Alan Dershowitz, και τον συγγραφέα-κωμικό Larry David (ΚΟ: που σε εκπομπή του έχει βρίσει χυδαία τον Χριστό) και άλλους γνωστούς επίσημους Εβραίους.

Ο Cameron Kerry είπε τότε ότι ο αδελφός του συμμετείχε συχνά στο οικογενειακό γεύμα του Σαββάτου, ενώ ο γερουσιαστής είχε έρθει και σε ένα οικογενειακό δείπνο του εβραϊκού Πάσχα.

Στην τελευταία επίσκεψή του στο Ισραήλ, την άνοιξη, ο Τζον Κέρι είπε στον Πέρες για την αποφασιστικότητα του Ομπάμα να εμποδίσει το Ιράν, "Θα ήθελα να πω σε σας και στο λαό του Ισραήλ: Ελπίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη σοβαρότητα και τη δέσμευση του Προέδρου Ομπάμα ότι το Ιράν δεν θα πρέπει να έχει και δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα». Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μιλά για συγκράτηση, μιλά για πρόληψη"..

Σε ομιλία του στην πανίσχυρη εβραϊκή Anti Defamation League
Στο συνέδριο των Δημοκρατικών το περσινό φθινόπωρο, ο Kerry ανέφερε τους ύμνους του Νετανιάχου για την κυβέρνηση Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πει "ψέματα" για τον πρόεδρο και το Ισραήλ.

"Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να σταθεί πάντα με το Ισραήλ ενισχύοντας τις κυρώσεις κατά του Ιράν - και να μην κάνει καμία υποχώρηση", δήλωσε Kerry. "Ξανά και ξανά, η άλλη πλευρά έχει πει ψέματα σχετικά με τις θέσεις του προέδρου και τι έχει κάνει αυτός ο πρόεδρος."

Και συνέχισε, "ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους – είπε ότι οι δύο χώρες μας έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική….η συνεργασία μας για την ασφάλεια είναι άνευ προηγουμένου»...

Στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, ο Κέρι έκανε έκκληση συχνά για ταχεία πρόοδο προς μια λύση δύο κρατών, κυρώσεις για την επέκταση των οικισμών και, μέχρι την εμβάθυνση του εμφυλίου πολέμου, εμπλοκή με τη Συρία.

Άσκησε κριτική για τους ισραηλινούς περιορισμούς στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μετά την Επιχείρηση του προηγούμενου χειμώνα. Ο Kerry φέρεται να παρενέβη προσωπικά για να επιτρέψει σε φορτία ζυμαρικών αφού οι γραφειοκράτες του Ισραήλ είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ρύζι ήταν αρκετό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2012/12/blog-post_23.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails