Thursday, December 13, 2012

Διαμαρτύρονται γιατί η Μις Γαλλία είναι «λευκή σαν χιόνι»!


France 24 / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ: Μια ομάδα για τα δικαιώματα των μαύρων, διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα για τον τελευταίο διαγωνισμό ‘Μις Γαλλία’, επειδή ανέδειξε μια «λευκή σαν το χιόνι» νικήτρια μέσα από ένα πεδίο που, όπως ισχυρίζονται, δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του πολύ-εθνοτικού προσώπου της χώρας.

Η Marine Lorphelin, η 19χρονη μελαχρινή φοιτήτρια της ιατρικής από τη Βουργουνδία, στέφθηκε το Σάββατο «Μις Γαλλία 2013», αφού έβγαλε έξω την Μις Ταϊτή, Hinarini de Longeaux, στον τελικό γύρο.

Ο Louis-Georges Tin(φώτο) πρόεδρος του CRAN (Συμβούλιο Αντιπροσώπων των Μαύρων Ενώσεων), παραπονέθηκε τη Δευτέρα για την έλλειψη διαγωνιζόμενων από τις Αφρικανικές και τις Βορειοαφρικανικές κοινότητες της Γαλλίας. (σχ. ΚΟ: Ο Tin, που είναι από την Μαρτινίκα, είναι γνωστός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής).

"Η αποτυχία να εκπροσωπηθεί ο σύγχρονος γαλλικός πληθυσμός σε μια εκδήλωση όπως αυτή είναι προφανώς σοβαρή," είπε ο Tin σε μια δήλωση που εξέδωσε από κοινού με τον Fred Royer, τον δημιουργό της «Μις Μαύρη Γαλλία».

«Αυτό ισοδυναμεί με άρνηση της ίδιας της ύπαρξης των Γάλλων αφρικανικής καταγωγής».

Από τις 33 φιναλίστ στο διαγωνισμό του Σαββάτου, οκτώ ήταν από εθνοτικές μειονότητες με έξι από αυτές να προέρχονται από τα γαλλικά εδάφη του Ειρηνικού και της Καραϊβικής.

"Στον απαρχαιωμένο κόσμο της Μις Γαλλία, οι μαύροι προφανώς μπορούν να προέλθουν μόνο από υπερπόντια διαμερίσματα," έλεγε η δήλωση της CRAN.

«Όσο για τις Γαλλίδες με καταγωγή από την βόρεια Αφρική, εκπροσωπούνταν από μια μόνο υποψήφια, η οποία είχε εξαλειφθεί γρήγορα (ίσως πολύ μουσουλμάνα;)».

Στην Γαλλία κατοικούν περίπου πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, και οι περισσότεροι από αυτούς βορειο-αφρικανικής καταγωγής.

Η δήλωση εξέφρασε στο τέλος (με έκδηλη ειρωνεία) τη λύπη ότι η "Μις Γαλλία είναι άσπρη σαν το τελευταίο χιόνι τους έτους στα καμπαναριά της αιώνιας Γαλλίας."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails