Wednesday, April 24, 2013

Έβαλαν μπλόκο στους πλειστηριασμούς οι Ηρακλειώτες


Το είπαν και το έκαναν τα μέλη του κινήματος για τη Λαϊκή στάση πληρωμών που έβαλε μπλόκο στη διενέργεια πλειστηριασμών πραγματοποιώντας διαμαρτυρία έξω από...
το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της δράσης που αποφάσισε το κίνημα στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πέρα από το μπλόκο στους πλειστηριασμούς αποφασίστηκαν και παρεμβάσεις για την ενημέρωση των πολιτών με διανομή ενημερωτικού υλικού στις εφορίες, τον ΟΑΕΔ και σε λαϊκές αγορές.

Παρεμβάσεις για την ματαίωση ιδιωτικών πλειστηριασμων ξεκίνησαν από το Ρέθυμνο όπου μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά των πλειστηριασμών έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς που απειλούν ιδιώτες και επιχειρηματίες. Απώτερος στόχος του κύκλου κινητοποιήσεων της επιτροπής που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη είναι να παγώσουν οι πλειστηριασμοί έως ότου ανακάμψει η τοπική αγορά αλλά και όπως τονίζουν τα μέλη της επιτροπής να καταγγελθεί η δομή του πιστωτικού συστήματος.

Βραχνάς

Οι πλειστηριασμοί έχουν εξελιχθεί σε βραχνά για ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών αλλά και ιδιωτών του νησιού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξηθεί κατακόρυφα συγκριτικά με το προ κρίσης χρονικό διάστημα, η εκποίηση των περιουσιών τους από τις τράπεζες.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails