Wednesday, April 24, 2013

"Σε βαλίτσες μεταφέρονταν τα λεφτά του Άκη"...


Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, έχει δώσει όλα τα στοιχεία για το από που έπαιρνε τα χρήματα και σε ποιους τα έδινε, τόνισε ο συνήγορός του, Στέλιος Γκαρίπης, βάζοντας ένα ακόμα "καρφί" στο πολιτικό "φέρετρο" του Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι στα πλαίσια της ανάκρισης που διεξάγεται στην Κύπρο εις βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της χώρας, κ. Μιχαϊλίδη, κ. Ζήγρας κατέθεσε ως μάρτυρας και από που έφευγαν τα χρήματα και που πήγαιναν», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Γκαρίπης, μιλώντας στον Alpha.
«Η κατάθεσή του ήταν ότι έπαιρνε χρήματα σε βαλίτσες και στη συνέχεια αυτά διοχετεύονταν στο εξωτερικό. Λόγω του ότι υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την προέλευση και τη μεταφορά των χρημάτων, επιλέχτηκε στη συνέχεια η μέθοδος των τραπεζικών επιταγών», δήλωσε ο δικηγόρος.
Ερωτηθείς γιατί δεν τον αποφυλάκισαν, ο κ. Γκαρίπης απάντησε ότι «δεν ήταν υποχρεωμένοι οι δικαστές εφόσον ο κ. Ζήγρας μίλησε, να τον αποφυλακίσουν, ούτε είχε γίνει κάποια συμφωνία ανάμεσα σ' εμάς και τους ανακριτές».
Σχετικά δε, με τη λαϊκή, όπως είπε, αξίωση, να βρεθούν τα χρήματα, ο συνήγορος του κ. Ζήγρα ανέφερε:«Ο κ. Ζήγρας, πως προκύπτει από την ανάκριση, είχε ως ρόλο να παίρνει τα χρήματα από κάπου και να τα πηγαίνει κάπου. Αυτό που έκανε ήταν να δώσει την συναίνεσή του να ανοιχτούν όσοι λογαριασμοί υπήρχαν στο όνομά του. Η ιδιαιτερότητα όμως των λογαριασμών είναι ότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Έπρεπε να δίνεται κάθε φορά συναίνεση εισαγγελέα για ξεχωριστό λογαριασμό, κάθε φορά σε ξεχωριστή τράπεζα».
Ο κ. Ζήγρας δεν γνώριζε τι ποσά μετέφερε», υποστήριξε ο συνήγορός του, αναφέροντας πως ήταν ο έμπιστος που έκανε τη μεταφορά. «Το κέρδος του κ. Ζήγρα ήταν ότι καλύφθηκαν τα έξοδα της νοσηλείας του για την αποθεραπεία του από τη λευχαιμία στη Γερμανία». «Στη συνέχεια ήταν ένας απλός στρατιώτης», πρόσθεσε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails