Wednesday, April 17, 2013

Η βλακεία θριαμβεύει και στην υπόθεση της MARFIN απ' ότι φαίνεται!

Σ.Α: Αυτό το λέμε γιατί όπως φαίνεται οι μόνοι που δεν θα κατηγορηθούν ποτέ για το περιστατικό είναι αυτοί που έβαλαν τις φωτιές!

Δηλαδή αν πάνε μερικοί Έλληνες και κάψουν τα γραφεία κάποιου ανθελληνικού κόμματος τι θα γίνει μετά; Θα κατηγορηθεί το κόμμα και η ηγεσία του γιατί δεν είχαν τοποθετήσει τα κατάλληλα τζάμια και εξόδους κινδύνου;



marfin-aggeliki
Το κλίμα στην έναρξη της δίκης για τον φονικό εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου, τον Μάϊο του 2010, ήταν όπως αναμενόταν, ιδιαίτερα φορτισμένο , αφού οι συγγενείς των θυμάτων κλήθηκαν να ξαναζήσουν τον εφιάλτη...

Η αίθουσα γέμισε από τους συγγενείς και τους φίλους της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλια.
Όμως, ο πατέρας της Αγγελικής, έκανε τους πάντες να λυγίσουν λέγοντας προς τους δικαστές: "Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας".
Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, κατέθεσε πρώτος και είπε ότι η τράπεζα δεν έπρεπε να ήταν ανοιχτή μια τέτοια ημέρα αλλά και ότι στερούνταν βασικών στοιχείων ασφαλείας, όπως έξοδοι κινδύνου και πυρασφάλεια.
"Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου ... καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;", αναρρωτήθηκε ο τραγικός πατέρας.
Είπε επίσης ότι λίγες ημέρες πριν, είχαν γίνει και άλλες φθορές στην τράπεζα αλλά δεν είχαν βάλει θωρακισμένα τζάμια.
Είπε επίσης χαρακτηριστικά: "Είχε μπει πάλι φωτιά στο υποκατάστημα και τότε την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα". Και συνέχισε: "Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα".
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κων/νος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails