Tuesday, May 28, 2013

Το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ λέει στους Έλληνες να μην ψηφίσουν Χρυσή Αυγή

sam__article
Συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» (στον Αθανάσιο Έλλις…) έδωσε ο μέγας και πολύς εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα του Αλαφούζου ως άνθρωπος «με σημαντικές διασυνδέσεις στα αμερικανικά κέντρα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής ισχύος».

Κατ’ αρχάς, ο αρχισιωνιστής εξέφρασε την απογοήτευση αλλά και την κατανόηση του εβραϊκού λόμπι για τη ματαίωση της επίσκεψης του φον Αντωνάκη στο παγκόσμιο σιωνιστικό συνέδριο που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα, λόγω μη πρόσκλησής του από τον Ομπάμα. Ωστόσο, δε διστάζει να τον χαρακτηρίσει«στενό και αγαπητό φίλο εδώ και δύο δεκαετίες» (του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ), ενώ χαρακτηρίζει «καλό μας φίλο» τον Αβραμόπουλο, που θα παραστεί αντί του φον Αντωνάκη στο συνέδριο.

Ακολούθως, απαντά ως εξής στην ερώτηση «Ποιες είναι οι προτεραιότητες στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις»:

«Όλα αυτά ενδιαφέρουν την Ουάσιγκτον, όπως επίσης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, από την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων μέχρι την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.».

Αμέσως μετά, μπήκε στο «ψητό» και συνέστησε στους Έλληνες να απομακρυνθούν από την «αηδιαστική» (τα αισθήματα είναι ασφαλώς αμοιβαία…) Χρυσή Αυγή:

«Όποιος ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να ανησυχεί βαθιά για τη Χρυσή Αυγή. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βιώνει μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, που ίσως αυξάνει την απήχηση που έχει σε κάποιους ένα λαϊκίστικο κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή με τις διαστρεβλωτικά απλουστευτικές απαντήσεις σε περίπλοκα ερωτήματα. Αλλά η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν είναι ο δρόμος προς μια καλύτερη και δυναμική Ελλάδα. Ούτε είναι οι εικόνες του νεοναζισμού, ιδιαίτερα σε μια χώρα που πολέμησε με τόση αποφασιστικότητα κατά των δυνάμεων εισβολής του Τρίτου Ράιχ και υπέστη τόσα δεινά από τη ναζιστική κατοχή. Η Ελλάδα θα ανακάμψει ως μια ευημερούσα χώρα. Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Αλλά αυτό θα συμβεί σε αντίθεση και όχι εξαιτίας της αηδιαστικής πολιτικής της Χρυσής Αυγής. Και για αυτό είμαι πεπεισμένος».

(ΥΓ) 1: Γιατί άραγε ο αρχισιωνιστής ασχολήθηκε –για μια ακόμη φορά- μόνο με την Χρυσή Αυγή κι όχι με τους υπόλοιπους… αντισυστημικούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Καμμένους κ.λπ.); Μήπως γιατί το μόνο αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα, το μόνο καρφί στο μάτι των παγκόσμιων εξουσιαστών, είναι η Χρυσή Αυγή κι όλοι οι άλλοι είναι παλιάτσοι του διεθνούς συστήματος εξουσίας και απολύτως ελεγχόμενοι απ’ αυτό;

(ΥΓ) 2: Αφού οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν στην Χρυσή Αυγή ποσοστά 11-12%, γιατί ανησυχούν τόσο πολύ και καθόλου δεν το κρύβουν οι διεθνείς ιέρακες; Μήπως ξέρουν τα πραγματικά ποσοστά και την διαρκώς αυξητική τάση τους, γι’ αυτό… καίγονται;

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails