Wednesday, June 19, 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 11 χρόνια φυλακή στον μουσουλμάνο κληρικό που έκαψε δημόσια την Βίβλο

 
Σε 11 χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε από Δικαστήριο της Αιγύπτου ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας Ahmed Abdullah (γνωστός και ως Abu Islam - είναι Σαλαφιστής) με την κατηγορία της προσβολής της θρησκείας και κάψιμο της Βίβλου.

Στον Αμπού Ισλάμ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής δύο ισλαμικών δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών – το ‘Umma’ και το ‘Mariya’ – επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο LE3000, αλλά η ποινή θα ανασταλεί εν αναμονή της έφεσης.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον Islam, το γιο του Abu-Islam, σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και σε πρόστιμο LE 2000, για τη συμμετοχή του στο κάψιμο της Βίβλου με τον πατέρα του. Καιαυτή η ποινή αναστέλλεται μέχρι τον εφετείο.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στις 11 Σεπτεμβρίου, το 2012, μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», ο μουσουλμάνος κληρικός έκαψε δημοσίως αντίτυπα της Βίβλου. Πριν φύγει από την διαδήλωση, είπε στο πλήθος ότι θα στείλει αργότερα τον εγγονό του να ουρήσει στην Αγία Γραφή.



Την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των κατηγοριών για βλασφημία και προσβολή της θρησκείας στην Αίγυπτο.

Η Αμνηστία δήλωσε ότι η πλειοψηφία αυτών που στοχεύονται από αυτές τις κατηγορίες στην Αίγυπτο είναι Κόπτες Χριστιανοί.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή Αμπού Ισλάμ για προσβολή του Χριστιανισμού.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails