Monday, June 3, 2013

Κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας: Για 140 euro σφαγίασε ο Πακιστανός τους Έλληνες εργοδότες του!



Με πτυσσόμενη διχαλωτή ράβδο έσφαξε τον άνδρα και με τσιμεντόπλακα τσάκισε το κεφάλι της γυναίκας
Συγκλονίζει η ομολογία του 23χρονου Πακιστανού, που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία ζευγαριού στο Αλιβέρι. 
Ο συλληφθείς ανακρινόταν χθες από το μεσημέρι και μετά από λίγες ώρες ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία. Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κάρτες τραπεζών, δύο κινητά τηλέφωνα και 140 ευρώ που είχε αφαιρέσει από τα θύματα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη έξι ομοεθνείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθαλψη του 23χρονου σε σπίτι στη Νέα Λάμψακο.

Ο 23χρονος παρείχε περιστασιακά κηπουρικές εργασίες στην οικία του ζευγαριού και, όπως είπε στους αστυνομικούς, σκόπευε να φύγει από τη χώρα με προορισμό την πατρίδα του, το Πακιστάν, καθώς είχε ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Το βράδυ του Σαββάτου, 1η Ιουνίου, μετά από κλήση της κόρης του ζευγαριού στην αστυνομία, στην οποία ανέφερε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους γονείς της, αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος πήγαν στο σπίτι στο Αλιβέρι και βρήκαν, αρχικά, νεκρή στην πίσω αυλή την 54χρονη, σε πρόσθια θέση με τραύματα στο κεφάλι και στη συνέχεια τον 56χρονο σύζυγό της στο υπνοδωμάτιο, σε ύπτια θέση με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου ο 23χρονος πήγε στο σπίτι του ζευγαριού, όπου περιστασιακά εκτελούσε κηπουρικές εργασίες. Στη συνέχεια, έχοντας σκοπό να αποκομίσει χρηματικό ποσό που πίστευε ότι τα θύματα κατέχουν στην οικία τους, προκάλεσε αρχικά τον θανάσιμο τραυματισμό της 54χρονης, την οποία χτύπησε στο κεφάλι με τσιμεντόπλακα που απέσπασε από την αυλή της οικίας. 
Μετά μπήκε μέσα στο σπίτι, την ώρα που ο 56χρονος αναπαυόταν και χρησιμοποιώντας αρχικά μία πτυσσόμενη διχαλωτή ράβδο, κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα στον λαιμό του θύματος, ενώ στη συνέχεια προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του με στραγγαλισμό και συγκεκριμένα με βρόγχο που σχημάτισε χρησιμοποιώντας λεπτό κορδόνι.
Πριν φύγει ασφάλισε την πόρτα του σπιτιού παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά. Έξω από το σπίτι του ζευγαριού τον περίμεναν πέντε από τους συλληφθέντες για υπόθαλψη ομοεθνείς του και τον μετέφεραν σε σπίτι στη Νέα Λάμψακο, όπου συνελήφθη χθες το μεσημέρι. Στο σπίτι βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη διάπραξη της διπλής ανθρωποκτονίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails