Thursday, June 20, 2013

Αμαρτωλά πάρτυ στο δημόσιο τομέα εναντίον των Ελλήνων φορολογουμένων! Αυτά δεν τα βλέπουν οι αριστεροί πολιτικοί;

«Πάρτι» με προμήθειες σε εργαστήριο Νοσοκομείου- «Ζημιά» 4 εκατομμυρίων ευρώ

«Πάρτι» με προμήθειες έκανε διευθύντρια εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο - «Ζημιά» 4 εκατομμυρίων ευρώ


Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο το «πάρτι» που είχε στηθεί σε εργαστήριο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οπως αποκαλύφθηκε, επί μία πενταετία η διευθύντρια έκανε παραγγελίες προμηθειών που υπερκάλυπταν τις ανάγκες, με το μεγαλύτερο μέρος τους να καταστρέφεται.
Η 60χρονη είχε αναπτύξει την παράνομη δράση της στο εργαστήριο ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» την περίοδο 2007-2012. 


Οι αστυνομικοί, που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία του εργαστηρίου έπειτα από επώνυμες καταγγελίες, διαπίστωσαν πως η κατηγορούμενη παρήγγειλε πολλαπλάσιες ποσότητες αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για μία μόνο εξέταση σε ένα χρόνο παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις τα 21. Το επιπλέον 3.019 κόστισαν περισσότερα από 45.000 ευρώ στο νοσοκομείο, ενώ η συνολική ζημιά από τη δράση της 60χρονης ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Μάλιστα, οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες.

Σε βάρος της 60χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.

Ο συγκεκριμένος απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από τον φαρμακευτική εταιρεία και παρέμεινε στο εργαστήριο έως τον περασμένο Ιανουάριο όταν και απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διεξαγωγή της έρευνας. Το παραπάνω διάστημα δεν πληρωνόταν από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση.


iefimerida

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails