Thursday, June 6, 2013

Αίρεται ο αποκλεισμός κατάσχεσης πρώτης κατοικίας!

Πήρες δάνειο με υποθήκη το μισθό σου; Σου μείωσαν το μισθό οπότε δεν σου φθάνει για να ξεπληρώνεις το δάνειο; Κανένα πρόβλημα! Υποχρεωτικά υποθηκεύεις το.. σπίτι σου. Και οι αλήτες αυτό το ονομάζουν ελάφρυνση χιλιάδων νοικοκυριών!

Εδώ και μήνες η τρικομματική κυβέρνηση είχε αναγγείλει την κατάθεση νομοσχεδίου, με σκοπό την ελάφρυνση χιλιάδων νοικοκυριών και δανειοληπτών. Με τη χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου και το χαρακτηρισμό του ως επείγον, μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι υποχείριο ξένων συμφερόντων και συγκεκριμένα των δανειστών μας.

Μισθοί και συντάξεις συνεχίζουν τη καθοδική τους πορεία, με αποτέλεσμα, αρκετοί από τους δανειολήπτες να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των τραπεζών και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των δανείων να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρούν να διευκολύνουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εκείνες τις κοινωνικές ομάδες, των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις.
Όμως με την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση του εκάστοτε δανειολήπτη, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 2 του εν λόγω νομοσχεδίου οι «ενήμεροι» δανειολήπτες είναι υποχρεωμένοι να υποθηκεύσουν τα ακίνητά τους προκειμένου να υπαχθούν στην «ευνοϊκότερη» ρύθμιση. Και εκεί βρίσκεται η  ουσία του κατ΄ επιταγήν την τρόικας νομοσχεδίου. Όσοι έχουν δάνεια χωρίς υποθήκη, να τα μετατρέψουν σε ενυπόθηκα!
ethnikismos

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails