Tuesday, July 30, 2013

Ο Πάπας Φραγκίσκος των Εβραίων είπε ότι το Βατικανό επιτρέπει τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις των ιερέων!

Σχετικά με το γεγονός ότι ο Φραγκίσκος είναι ο Πάπας των Εβραίων δείτε εδω..

Φιλελεύθερη ήταν η τοποθέτηση του Πάπα Φραγκίσκου σε σχέση με το ζήτημα των ομοφυλόφιλων ιερέωνΦιλελεύθερη ήταν η τοποθέτηση του Πάπα Φραγκίσκου σε σχέση με το ζήτημα των ομοφυλόφιλων ιερέων
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από τη Βραζιλία προέβη σε μία φιλελεύθερη δήλωση, αναφορικά με τη στάση που κρατούσαν οι προκάτοχοί του, για το θέμα των ομοφυλόφιλων.

Βρισκόταν εντός του αεροπλάνου που θα τον μετέφερε στην Ιταλία, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους ιερείς. Τότε ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω το σεξουαλικό προσανατολισμό των ιερέων. Αν κάποιος άνθρωπος αναζητά τον Ιησού και το καλό, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτή τη συμπεριφορά;. Επιπλέον, προσέθεσε πως οι ομοφυλόφιλοι δε θα πρέπει να περιθωριοποιούνται, αντίθετα θα πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία.
Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι. Παράλληλα σύμφωνα με το news247, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο ποντίφικας είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι οριστική.
Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει όχι. Αυτή η πόρτα έχει κλείσει τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails