Friday, August 30, 2013

Θεσσαλονίκη: Ο Μπουτάρης θέλει τα καταστήματα να εργάζονται τις Κυριακές


Αύγουστος 30, 2013.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θέλει να ευχαριστήσει τους τουρίστες από τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Σερβία, την Τουρκία και τη Ρουμανία και ζητά να ανοίγουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.


Ο Μπουτάρης πρότεινε τα καταστήματα να εργάζονται 12 με 13 αργίες κατά τη διάρκεια του έτους, παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος στην Ελλάδα αναφέρεται σε επτά αργίες όλο το έτος πέρα των συνήθων εργάσιμων ημερών. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προτείνει  ο αριθμός των ημερών αυτών να αυξηξηθεί. Ο Μπουτάρης την ιδέα αυτή την ονομάζει «Εμπορικό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη».

Ο Δήμαρχος της δεύτερης ελληνικής πόλης έστειλε την πρότασή του αυτή εγγράφως στον αντι-περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης , Γιώργο Τσαμασλή, που είναι υπεύθυνος για τα θέματα αυτά.

Η πρόταση αναφέρει ότι τα καταστήματα πρέπει να εργάζονται τις Κυριακές, ειδικά σε σημαντικές εκθέσεις, όπως η Διεθνής Έκθεση του Σεπτεμβρίου και σε περιόδου κατά τις οποίες υπάρχει μεγάλη προσέλευση τουριστών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Ο Μπουτάρης εξήγησε ότι είναι μια καλή ιδέα για τα καταστήματα, να είναι ανοικτά τις Κυριακές όταν είναι αργία στα Σκόπια, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και την Τουρκία, όταν, δηλαδή, έρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών από τις χώρες αυτές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει το κέντρο των εξελίξεων μεταξύ των τουριστών.

Αν υπάρξει συγκατάθεση σε αυτό το βήμα, ο Μπουτάρης θα προβεί σε διαφημιστική εκστρατεία στις χώρες αυτές  με το σύνθημα:  «Ψώνια Σαββατοκύριακο και διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει η νοτιοσλαβικής εφημερίδα των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

-


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails