Saturday, September 28, 2013

Συρία: Οι αντάρτες φεύγουν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό


Σεπτέμβριος 27, 2013.

Οι πιο αποτελεσματικές δυνάμεις των ανταρτών της Συρίας  έχουν αποχωρήσει από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και διαμόρφωσαν τη δική τους συμμαχία με τους Σουνίτες ριζοσπάστες Ισλαμιστές.




Δεκατρείς ανταρτικές ομάδες ανακοίνωσαν τη δημιουργία μια νέας στρατιωτικής συμμαχίας. Ανάμεσά τους- η προσκείμενη στην Αλ Κάιντα στη Συρία- Τζμπχάντ αλ Νούσρα και τρεις μεγάλες ομάδες που  είχαν διαμορφώσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό- Λίμπ α Ταμβχίντ, Λίβα αλ Ισλάμ και η Σούκορ αλ Σαμ. Και οι τρεις ομάδες είχαν λάβει στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Joshua Landis, διαπρεπής Αμερικανός αναλυτής για τη Συρία, αναφέρει ότι «το βαρύ πυροβολικό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τώρα έχει υπογράψει συμφωνία με την Τζμπχάτ αλ Νούσρα».

Ο νέος συνδυασμός τζιχάντ αυτοαποκαλείται ‘Ισλαμικός Συνασπισμός’ και απαιτεί να απορριφθεί οποιαδήποτε βοήθεια της Δύσης προς τους αντάρτες.

Οι αντάρτες έχουν, ήδη, αρχίσει μια σφοδρή εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον των πρώην συναδέλφων τους στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Η ομάδα «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε» εξέδωσε ένα μανιφέστο στο οποίο κατηγορεί τον ΕΣΣ ότι στελέχη του, έχουν υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό.
Αυτή η στροφή των γεγονότων  έχει εκπλήξει την κυβέρνηση του Ομπάμα και δεν είναι σαφές τώρα ποιοι είναι ‘σύμμαχοι’ με τις ΗΠΑ και ποιοι όχι και γεννάται το ερώτημα ποιοι θα είναι αυτοί από τους αντάρτες που θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη ‘Γενεύη 2’, αφού ο «Ισλαμικός Συνασπισμός» δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτήν, σημειώνει το «Μινγκ νιουζ».

--


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails