Saturday, September 28, 2013

Κορυφαίος γενετιστής Watson: Οι Αφρικανοί είναι λιγότερο έξυπνοι απ' τους λευκούς!

Ο "φασισμός" είναι μια κατάσταση του μυαλού. Με τον όρο "φασισμός" σήμερα, οι άνθρωποι οδηγούνται σε συνειρμούς που έχουν να κάνουν με την επιβολή μιας άποψης δια της πυγμής.

Έτσι συνέβη και με τον κορυφαίο γενετιστή Watson, ο οποίος ενώ προσέφερε στην ανθρωπότητα μια απ' τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της, εκδιώχθηκε στο πυρ το εξώτερον απ' την σύγχρονη ιερά εξέταση της κατεστημένης επιστημονικής και πολιτικής κοινότητας, όταν διατύπωσε δημόσια τα συμπεράσματά του πάνω σε έρευνες που απέδειξαν ότι οι Αφρικανοί είναι λιγότερο ευφυείς απ' τους λευκούς.

Προσέξτε. Δεν παρουσίασαν επιστημονικές έρευνες δημοσίως για να αντεπιτεθούν, αλλά συκοφαντία και φίμωση. Όταν ήρθε στην Ελλάδα να κάνει διάλεξη, στην χώρα που όπως λένε οι υποκριτές "αριστεροπροοδευτικοί" γεννήθηκε η δημοκρατία, μερικοί υπερπροοδευτικοί αριστεροί προσπάθησαν να του επιτεθούν και να τον κτυπήσουν μέσα στο αμφιθέατρο! Με δημοκρατικές διαδικασίες πάντα.

Είδατε κανέναν να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι Αφρικανοί τρέχουν πιο γρήγορα απ' τους λευκούς; Όχι φυσικά.

Απ' την δημοκρατικότατη εφημερίδα independent

Ένας από τους πιο εξέχοντες και λαμπρούς επιστήμονες του κόσμου συνεπλάκη  σε μια απίστευτη διαμάχη εχθές το βράδυ αφού ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν μαύρο χρώμα είναι λιγότερο ευφυής από τους ανθρώπους με λευκό χρώμα και η ιδέα ότι ίσες δυνατότητες στην λογική μοιράζονταν από όλες τις φυλετικές ομάδες ήταν απλά μια αυταπάτη.



O James Watson κάτοχος του βραβείου νόμπελ για το ρόλο του στην αποκωδικοποίηση του DNA, ο οποίος διαχειρίζεται και διοικεί ένα από τα κορυφαία κέντρα επιστημονικής έρευνας στην Αμερική, απέσπασε μαζικά αρνητικά σχόλια και προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή για τα σχόλια που έκανε πριν την άφιξη του στη Μεγάλη Βρετανία σήμερα, για μία περιοδεία ομιλιών που συμπεριλάμβανε και το μουσείο επιστήμης του Λονδίνου.

Ο 79χρονος γενετιστής επανεκκίνησε το εκρηκτικό debate για τη φυλή και την επιστήμη, σε μια συνέντευξη του σε εφημερίδα, στην οποία ισχυρίστηκε ότι οι δυτικές πολιτικές προς τις αφρικανικές χώρες βασιζόταν λανθασμένα στην υπόθεση ότι οι μαύροι άνθρωποι είναι το ίδιο ευφυής όσο και οι λευκοί, καθώς σύμφωνα με τον Watson, όταν ερευνήθηκε το θέμα, τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα. Ο Watson ισχυρίζεται ότι μέσα σε μια δεκαετία θα ανακαλυφθούν γονίδια τα οποία είναι υπεύθυνα για τις διαφορές στην ανθρώπινη ευφυΐα. 

H νεοσυσταθείσα επιτροπή για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διάδοχος της επιτροπής για την φυλετική ισότητα, ισχυρίζεται ότι μελετάει τα ευρήματα του DR. Watson λεπτομερέστατα. O Dr. Watson είπε στην sunday times, ότι ήταν σκεπτικός για τις προοπτικές που έχει η Αφρική διότι όλες οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με την δικιά μας , αλλά όλα τα τεστ δείχνουν διαφορετικά. Είπε ότι υπήρχε μια φυσική επιθυμία να είμαστε όλοι ίσοι σαν άνθρωποι, αλλά άνθρωποι που έχουν αφεντικά με μαύρο χρώμα, έχουν διαφορετική εντύπωση για αυτό.

Οι απόψεις του αντανακλώνται στο βιβλίο του που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο οποίο γράφει. 

"Δεν υπάρχει ισχυρός λόγος να πιστεύουμε ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι γεωγραφικά χωρισμένοι, είχαν ίδια ανάπτυξη στις πνευματικές τους ικανότητες.Το ότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίδια λογική και ευφυΐα δεν σημαίνει ότι θα έχουν, το να θέλεις κάτι δεν είναι αρκετό, πρέπει να το αποδείξεις κιόλας."

Το παραλήρημα μας παραπέμπει στην διαμάχη που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 90 από το βιβλίο "Bell Curve" ένα βιβλίο από τον Αμερικάνο πολιτικό επιστήμονα, Charles Murray, στο οποίο ισχυριζόταν ότι διαφορές στο ΙQ ήταν γενετικές και συζητούσε τις επιπτώσεις που θα είχε ένας φυλετικός διαχωρισμός στην ευφυΐα. Το έργο του κατακρίθηκε παγκοσμίως, συγκεκριμένα από κορυφαίους επιστήμονες, που το περιέγραψαν σαν επιστημονικό ρατσισμό. 

Ο Watson Καταφτάνει στην Μεγάλη Βρετανία σήμερα για μια περιοδεία από ομιλίες προκειμένου να προωθήσει το βιβλίο του. Avoid boring people: Lessons from a life in Science. Ανάμεσα στις πρώτες του δραστηριότητες είναι και μια ομιλία στο κοινό του μουσείου της επιστήμης η οποία οργανώνετε από το κέντρο Ντανα, το οποίο ήταν οικοδεσπότης σε μια ομιλία για την ιστορία του επιστημονικού ρατσισμού. 

Κριτικοί του Dr. Watson ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να υπάρξει μία εύρωστη ανταπόκριση στα ευρήματα του watson από τους τομείς της επιστήμης και της πολιτικής. O Keith vaz, μέλος του εργατικού κόμματος δήλωσε: Είναι λυπηρό να βλέπεις ένα επιστήμονα τέτοιου βεληνεκούς να ισχυρίζεται κάτι τόσο αβάσιμο, αντιεπιστημονικό και υπερβολικά προσβλητικό. Είμαι σίγουρος ότι η επιστημονική κοινότητα θα απορρίψει, αυτά τα ευρήματα, τα οποία μάλλον είναι οι προσωπικές προκαταλήψεις του Watson. 


Ο Αμερικάνος επιστήμονας κέρδισε μία θέση στην ιστορία των μεγάλων επιστημονικών ανακαλύψεων του 20ου αιώνα όταν δουλεύοντας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ το 50 και το 60 και ήταν μέλος της ομάδας που ανακάλυψε τη δομή του DNA. Μοιράστηκε το νόμπελ ιατρικής το 1962 μαζί με τους Βρετανούς συναδέλφους του Francis Crick Και τον Νεοζηλανδό Maurice Wilkins. 

Το 1997 δήλωσε σε μια βρετανική εφημερίδα ότι μια γυναίκα θα έπρεπε να είχε το δικαίωμα να κάνει έκτρωση εάν τεστ έδειχναν ότι μπορεί το μωρό να ήταν ομοφυλόφιλο. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι μιλούσε για μία υποθετική επιλογή η οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να εφαρμοστεί. Επίσης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του χρώμα του δέρματος και σεξουαλικής επιθυμίας, δηλαδή ότι οι μαύροι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη λίμπιντο από τους λευκούς και άλλες φυλές, και υποστήριξε ότι γενετικά τεστ και γενετικές τροποποιήσεις θα έπρεπε να επιτρέπονται  διότι μια μέρα θα μπορούσαμε με αυτές τις τροποποιήσεις να διορθώσουμε την "κουταμάρα"(Stupidity).

 Επίσης έχει ισχυριστεί ότι η ομορφιά θα μπορούσε να τροποποιηθεί γενετικά, λέγοντας: Οι άνθρωποι λένε ότι θα ήταν τραγικό αν κάναμε όλες τις κοπέλες όμορφες, εγώ λέω ότι θα ήταν τέλειο. 

Το Cold Spring Harbor Laboratory, το εργαστήριο του Watson, Δήλωσε εχτές ότι ο Watson, δεν είναι διαθέσιμος για σχόλια. 

O Steve Rose, καθηγητής βιολογικών επιστημών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο και ιδρυτής της κοινότητα για κοινωνική υπευθυνότητα στην επιστήμη δήλωσε: Αυτός είναι ο Watson στο πιο προκλητικό και σκανδαλώδες του, έχει δηλώσει παρόμοια πράγματα για γυναίκες στο παρελθόν, αλλά δεν το έχω ακούσει ποτέ να προβαίνει σε ρατσιστικά σχόλια. Αν γνώριζε τις έρευνες πάνω σε αυτό το θέμα, θα ήξερε ότι είναι επιστημονικά έξω από τα νερά, και πολύ έξω κοινωνικά και πολιτικά

Αντιρατσιστές ακτιβιστές απαίτησαν τα σχόλια του Dr. Watson να θεωρηθούν σαν ρατσιστικά σχόλια και να μπει σε εφαρμογή ο αντιρατσιστικός νόμος. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης 1990, ένα γκρουπ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μαύρων δήλωσε: Είναι εκπληκτικό το ότι ένας άνθρωπος τέτοιου βεληνεκούς θα έκανε σχόλια τα οποία διαιωνίζουν το ρατσισμό με τέτοιο τρόπο. Αυτό που κάνει τροφοδοτεί μίσος και θα έπρεπε να διωχθεί ποινικά.

Ο δημοκρατικός διάλογος που είχαν οι αναρχοαριστεροί με τον καθηγητή Watson... Τον νίκησαν κατά κράτος στο διάλογο...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails