Wednesday, October 23, 2013

Κόρη ραβίνου πήρε για συνεργάτιδα ο Εβραίος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κέρι για να λύσει το Μεσανατολικό!

Μέχρι και οι συνεργάτες τους πρέπει να είναι Εβραίοι.. Όχι μόνο οι πρωθυπουργοί και υπουργοί... Άντε και σε λίγο θα βλέπουμε στα υπουργεία Εξωτερικών των "Δυτικών" χωρών ραβίνους υπουργούς και οι προοδευτικοί θα λένε "Που το είδες το περίεργο; Μήπως είσαι ρατσιστής;"

Τι αμαρτίες πληρώνουμε Θεέ μου!

Η εμπειρία της Λόρα Μπλούμενφελντ σε θέματα Μέσης Ανατολής είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο πλευρό του Αμερικανού πρέσβη, Τζον Κέρι, που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή



Μια γνωστή "πένα" της Washington Post, η Λόρα Μπλούμενφελντ, θα περάσει το κατώφλι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνοντας θέματα στρατηγικής στη Μέση Ανατολή.


Η κάλυψη των θεμάτων αυτών μέσα από τις σελίδες της αμερικανικής εφημερίδας ενέπνευσε την αμερικανική κυβέρνηση για να της προτείνει να εγκαταλείψει το πόστο της στην εφημερίδα και να ενταχθεί στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι. 

Η εμπειρία της σε θέματα Μέσης Ανατολής είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο πλευρό του Αμερικανού πρέσβη που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων.  

Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια και εργάστηκε από το 1992 στην WAshington Post. Eχει αρθρογραφήσει και σε άλλες αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως "The New Yorker", "New York Times" και "The Los Angeles Times".Υπήρξε ανταπoκρίτρια στην Αίγυπτο, την Τουρκία,  την Ιορδανία και το Ισραήλ. Μιλάει άπταιστα αραβικά και Εβραικά.

Η Μπλούμενφελντ ένιωσε στο πετσί της τη βία μεταξύ Ισραηλινών - Παλαιστινίων όταν πριν από μερικά χρόνια, ο πατέρα της τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά Παλαιστινίων.   

Το 1986 όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, ένας ένοπλος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας στο κεφάλι τον Ραββίνο πατέρα της στην Ιερουσαλήμ. Ο πατέρας της επέζησε, ωστόσο, το σοκ που υπέστη η Λόρα ήταν τέτοιο που την οδήγησε στη Δυτική Οχθη απ΄όπου ξεκίνησε ως ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας να καλύπτει θέματα Μέσης Ανατολής αναζητώντας παράλληλα τον άνθρωπο που κόντεψε να σκοτώσει τον πατέρα της. 

Την εμπειρία της αυτή αφηγείται στο βιβλίο της που έχει κάνει θραύση στις ΗΠΑ, υπό τον τίτλο ΅Εκδίκηση, Μία Ιστορία Ελπίδας". 


Στο βιβλίο η Λόρα εξηγεί πως ψάχνει απεγνωσμένα τον άνθρωπο που τραυμάτισε τον πατέρα της.  

protothema

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails