Monday, November 25, 2013

Αριστεροί - μαοϊστές κρατούσαν 3 γυναίκες αιχμάλωτες για 30 χρόνια σε κομμουνιστικό κοινόβιο στο Λονδίνο!


Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε τρεις γυναίκες σε κατάσταση δουλείας επί 30 χρόνια σε ένα σπίτι στο Λονδίνο, ένα 73χρονος Ινδός και η σύζυγός του, η οποία κατάγεται από την Τανζανία, είχαν ενεργό συμμετοχή στο μαοϊκό κίνημα τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.



Οι δύο ύποπτοι είναι ο Αραβίνταν Μπαλακρίσναν, 73 ετών, και η 67χρονη Τσάντα, οι οποίοι είχαν ιδρύσει ένα είδος κομμουνιστικού κοινοβίου, το Κέντρο Μνήμης Μάο Τσετούνγκ στο Μπρίξτον, ένα προάστιο στο νότιο Λονδίνο.

Με βάση έγγραφα που έχει στα αρχεία του ο ιστότοπος marxists.org ο Μπαλακρίσναν, που ήταν γνωστός με το όνομα «σύντροφος Μπάλα», υπήρξε στο παρελθόν μέλος της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αγγλίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) αλλά διαγράφηκε το 1974 με αφορμή τις «συνωμοτικές και αποσχιστικές δραστηριότητες» της «κλίκας» του και κατόπιν ίδρυσε ένα δικό του μαοϊστικό κίνημα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτόν, το 1978 η βρετανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο Κέντρο και συνέλαβε 14 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μπαλακρίσναν και η σύζυγός του, η αποκαλούμενη και «συντρόφισσα Τσάντα».

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί τη δεκαετία του 1970, χωρίς όμως να διευκρινίσει το λόγο και χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δύο από τις τρεις γυναίκες που απελευθερώθηκαν από το σπίτι είχαν γνωρίσει τον Μπαλακρίσναν με τον οποίο μοιράζονταν την ίδια «πολιτική ιδεολογία» και έζησαν μαζί του στο κοινόβιο.

Ο Μπαλακρίσναν και η γυναίκα του συνελήφθησαν μετά τη δραπέτευση των τριών γυναικών —μιας 69χρονης Μαλαισιανής, μιας 57χρονης Ιρλανδής και μιας 30χρονης Βρετανίδας— αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Σήμερα πολλές βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύουν μια επιστολή της νεότερης από τις τρεις «σκλάβες» στην οποία παρομοιάζει τον εαυτό της με «μύγα πιασμένη στον ιστό της αράχνης». Μέσα σε διάστημα επτά ετών η Βρετανίδα είχε γράψει περισσότερα από 500 γράμματα σε έναν γείτονα, τον 26χρονο Μάριους Φένεκ, με τον οποίο φέρεται να ήταν ερωτευμένη. «Αυτά τα τέρατα είναι τρελοί άνθρωποι, κακοί και ρατσιστές», γράφει η «Ρόζι» σε μία από τις επιστολές αυτές, περιγράφοντας το ζευγάρι. «Κλείδωσαν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και κρατούν τα κλειδιά πάνω τους για να μην μπορέσω να έρθω να σε δω ή να σε αφήσω να μπεις. Είναι επικίνδυνοι», γράφει η γυναίκα, φωτογραφίες της οποίας δημοσιεύονται σε πολλές εφημερίδες.

http://www.stoxos.gr/2013/11/30-3.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails