Saturday, November 30, 2013

Η Γεωργία εισάγει κυρώσεις για κομμουνιστικά σύμβολα



Νοέμβριος 30, 2013.

Η Γεωργία εισάγει πρόστιμα για χρήση σε δημόσιους χώρους συμβόλων του Κομμουνισμού και του Φασισμού.

Σύμφωνα με αναφορά του Rbc.ru, σχετικές τροποποιήσεις έφερε το Κοινοβούλιο της Γεωργίας στη «Χάρτα της Ελευθερίας» και στον Κώδικα Διοικητικών Παραβιάσεων.
Σύμφωνα με το έγγραφο, προτείνεται για τις παραβιάσεις αυτές τιμωρία με πρόστιμο περίπου 600 δολαρίων.

Οι εμπνευστές της τροποποίησης της ‘Χάρτας’ εξήγησαν ότι:

 «Αυτό καθ’ αυτό, το καθεστώς του Ολοκληρωτικού Κομμουνισμού χαρακτηρίζεται ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε διάφορες μορφές  του αποτελεί μαζική τρομοκρατία φέροντας ατομικές και μαζικές δολοφονίες, καταστροφές και θανάτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πείνα, εξαθλίωση, βασανιστήρια και καταναγκαστική εργασία. Επίσης προβαίνει ο Κομμουνισμός στη δίωξη των εθνοτικών και θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων, περιορισμό της  ελευθερίας της συνείδησης, της γνώμης, της έκφρασης κ.α.».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα απαλειφθούν όλα τα σύμβολα, τα ονόματα σε κτήρια, μνημεία, δρόμους και πλατείες, σε χωριά και σε πόλεις με ονόματα που περιέχουν στοιχεία της κομμουνιστικής περιόδου καθώς και φασιστικές ονομασίες ή ονόματα ηγετών αυτών των ιδεολογιών».

Η «Χάρτα της Ελευθερίας» είχε τεθεί σε ισχύ το 2011. Σκοπός της ήταν να διεξάγει μεταξύ άλλων προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της καλλιέργειας των κομμουνιστικών και φασιστικών ιδεολογιών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails