Friday, November 29, 2013

Καταδικάστηκαν λιμενικοί γιατί τους κατήγγειλαν λαθρομετανάστες για βία και οι αριστεροί χαίρονται!

Αναφερθήκαμε προ ολίγων ημερών στην έναρξη δίκης στο Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιώς, με κατηγορουμένους τρεις άνδρες του Λιμενικού και κατηγόρους δύο… Μαροκινούς λαθρομετανάστες (εκ των οποίων εμφανίστηκε ο ένας, γιατί ο άλλος έχει βολευτεί στη Νορβηγία). Εχθές βγήκε και η απόφαση: ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις λιμενικοί, για… κακοποίηση των λαθρομεταναστών, με ποινές 3 και 6 ετών αντίστοιχα!



Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκαν επίσης ποινές αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η κατηγορία ήταν ότι οι λιμενικοί τους βύθιζαν το κεφάλι μέσα σε κουβά μέχρι πνιγμονής, καθώς και ότι τους υπέβαλαν και στο βασανιστήριο της «εικονικής εκτέλεσης». Δηλαδή, πρόκειται για καταγγελίες οι οποίες δεν αποδεικνύονται και δεν μπορούν να ανιχνευθούν από ειδικούς (π.χ. ιατροδικαστές, σε περίπτωση ξυλοδαρμού). Αν καταλάβατε καλά, οι δύο λιμενικοί καταδικάστηκαν με μία και μόνη κατάθεση λαθρομετανάστη, χωρίς καμιά άλλη απόδειξη!!!

Έτσι, η «Ομάδα Δικηγόρων για Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών» (πρόκειται προφανώς για «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους» αριστερούς…), εξέδωσε την παρακάτω πανηγυρική ανακοίνωση, με την οποία συγχαίρουν τη στρατιωτική δικαιοσύνη και εκφράζουν την απαίτησή τους να σταματήσουν οι απελάσεις λαθρομεταναστών:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή της στρατιωτικής δικαιοσύνης και ελπίζουμε ότι θα δώσει ένα μήνυμα αποτροπής εγκληματικών συμπεριφορών σε βάρος προσφύγων και μεταναστών για τις οποίες δυστυχώς έχουν κατηγορηθεί μέλη του Λιμενικού Σώματος, ενός σώματος ασφαλείας με στρατιωτική δομή, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε δε ακόμη, ότι η ως άνω καταδίκη θα αποτελέσει παράδειγμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη, καθώς πρακτικές παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, έχουν καταγραφεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλαίσιο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, που όμως βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων».

Αυτό είναι το ψευτοδεξιό κράτος του φον Αντωνάκη και του «ευνομία παντού» Δένδια. Να το χαίρονται όσοι συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται, νομίζοντας ότι θα διώξουν τους λαθρομετανάστες!

(ΥΓ): Απορία: δηλαδή, αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τι διαφορετικό θα γινόταν;

ethnikismos.net

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails