Monday, November 18, 2013

IIF: "Ξεχάστε το κούρεμα του χρέους"


Απορρίπτει για ακόμη μια φορά και ο IIF το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών επιχειρήσεων προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα και να υπάρξει κλίμα… ανάπτυξης στην Ελλάδα. Θέλει δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχουν επενδύσει τα «κοράκια» της διεθνούς οικονομικής τάξης.

Με συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής για την Ευρώπη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού ινστιτούτου (IIF), Τζεφ Άντερσον περιγράφει τις ιδιωτικοποιήσεις ως την πλέον καθοριστική εξέλιξη όχι μόνο για την αύξηση των εσόδων αλλά κυρίως για την θετική ανταπόκριση που προκαλούν στις αγορές.
Εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» του χρέους, αλλά θεωρεί ότι η χρονική επέκταση των δανείων και η μείωση των επιτοκίων θα βοηθήσουν σημαντικά.
"Με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως τουλάχιστον τη διαβάζω εγώ, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει «κούρεμα». Δεν θα γίνει αποδεκτό από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ίσως και άλλων χωρών. Από την άλλη, εάν επεκτείνουν χρονικά το δάνειο και μειώσουν τα επιτόκια..." επισημαίνει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails