Sunday, December 1, 2013

Ο άρρωστος ρατσισμός που κρύβουν οι "αντιρατσιστές"! Κάνουν αντισυλληπτικά εμβόλια σε Αφρικάνες μετανάστριες!

 Το Ισραήλ έχει παραδεχτεί ότι έκανε αντισυλληπτικές ενέσεις σε μετανάστριες απ' την Αιθιοπία, σύμφωνα με μια αναφορά της Haaretz. Ένας ισραηλινός δημοσιογράφος ανακάλυψε επιπλέον ότι οι ενέσεις χορηγήθηκαν σε γυναίκες χωρίς αυτές να γνωρίζουν τι είναι και χωρίς την συγκατάθεσή τους.



   Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Ron Gamzu, παραδέχθηκε την εφαρμογή της μεθόδου, χωρίς να αναφέρει τον εξαναγκασμό σε αυτήν, σε μια επιστολή του σε οργανώσεις για τη διατήρηση της υγείας. 



Στην επιστολή δίνει εντολή στους γυναικολόγους να μην ανανεώσουν τις συνταγές για το Depo-Provera στις γυναίκες από την Αιθιοπία, αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρηθεί ότι δεν κατανοούν την θεραπεία.

Το Depo-Provera είναι μία ένεση ορμονών που προλαμβάνει τη σύλληψη. Ο Gamzu απέστειλε το γράμμα ως απάντηση σε μια διαμαρτυρία από τον Sharona Eliahu-Chai, της Ένωσης για τα
Δικαιώματα των Πολιτών στο Ισραήλ. 

Εκπροσωπώντας τα δικαιώματα των γυναικών και τους μετανάστες από την Αιθιοπία, απαίτησε ένα τέλος στις ενέσεις ,καθώς επίσης να διεξαχθεί άμεσα έρευνα στις πρακτικές που εφαρμόζονται.

Παράλληλα ο Gal Gabbay, δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από 35 Αιθίοπες μετανάστες, ανακάλυψε ότι όσο οι γυναίκες βρίσκονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αιθιοπία, κάποιες φορές εξαναγκάζονταν με εκφοβισμό να δεχθούν την χορήγηση του Depo-Provera, συχνά μην γνωρίζοντας το γιατί. "Μας είπαν ότι είναι εμβόλια", είπε μια από τις γυναίκες. "Μας είπαν ότι οι γυναίκες που γεννούν συχνά υποφέρουν. Μας το χορηγούσαν κάθε τρεις μήνες. Τους είπαμε ότι δεν θέλαμε".

Τα ποσοστά γεννήσεων και οι δημογραφικές έρευνες στο Ισραήλ είναι συχνά πολιτικής σημασίας.

Το Ισραήλ διαχρονικά έχει επικεντρωθεί στην προώθηση των γεννήσεων Εβραίων, ώστε να διατηρήσουν την εβραϊκή πλειοψηφία, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά των New York Times σχετικά με την γονιμότητα και την τεχνητή γονιμοποίηση στη χώρα.

Οι Αιθίοπες Εβραίοι παραμένουν περιθωριοποιημένοι, συχνά ζουν σε απομονωμένες κοινότητες.

Εξαιτίας αυτού, πολλοί υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστών πιστεύουν ότι η μείωση των γεννήσεων των Αιθιόπων στο Ισραήλ έως 50% την τελευταία δεκαετία οφείλεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να περιορίσει την γονιμότητα των γυναικών, με αυτές
τις ενέσεις.

Η Hedra Eyal, επικεφαλής του προγράμματος Γυναίκα και Τεχνολογίες της εβραϊκής φεμινιστικής οργάνωσης Isha L'Isha, κατέθεσε μια αναφορά στην ισραηλιτική κυβέρνηση παρουσιάζοντας ένα δυσανάλογο αριθμό αντισυλληπτικών ενέσεων, 60%, που έχει χορηγηθεί στους Αιθίοπες μετανάστες.

Αναφέρει ότι ήταν αντιμέτωπη με τη σιωπή, ως τώρα. "Η ευκολία με την οποία η μαρτυρία μιας γυναίκας απορρίπτεται, ειδικά μιας μαύρης και φτωχής γυναίκας, είναι σοκαριστική, είπε η Eyal
στους Los Angeles Times. Ελπίζοντας ότι ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ θα αναλάβει περαιτέρω δράση, η Eyal τονίζει ότι θεμελιώδες αξίωμα πρέπει να αποτελεί "οι ίδιες οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για την υγεία τους και την γονιμότητά τους. Πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη και δίκαιη ενημέρωση πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες, και δεν φαίνεται να την είχαν".

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails