Friday, December 27, 2013

Και η Κου Κλουξ Κλαν ξεκινά αγώνα ενάντια στον ρατσισμό!

Διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερη ανάρτησή μας και θα καταλάβετε την αντιρατσιστική στροφή της ΚΚΚ!





Τις δεκαετίες του 50' και του 60', πολλοί έγχρωμοι και Εβραίοι κυνηγήθηκαν και θανατώθηκαν από την οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.


Στις μέρες μας όμως αυτήν η "σκοτεινή οργάνωση" φαίνεται πως θέλει να αποτινάξει από επάνω της τις μάυρες "σκιές" των σελίδων της ιστορίας που γράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ρίτσαρντ Πρέστον, "αυτοκρατορικός μάγος" των "Λευκών Ιπποτών του Ρόσελειντ", έκανε μια ομιλία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης στο Μέρυλαντ σε μια προσπάθεια της KKK να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω της τις ρατσιστικές συνήθειες του παρελθόντος και ότι πλέον άλλα είναι αυτά που απειλούν πραγματικά την Αμερική και όχι άνθρωποι άλλου χρώματος ή εθνικότητας.

"Δεν είμαστε κάποια εγκληματική οργάνωση ούτε μια ομάδα κακών ανθρώπων. Είμαστε μια χριστιανική οργάνωση. Έχουμε διαπιστώσει πως οι μαύροι, οι κίτρινοι οι μουσουλμάνοι ή οι Εβραίοι δεν είναι η πραγματική απειλή για την χώρα μας", δήλωσε ο Πρέστον και πρόσθεσε: "Αυτό που απειλεί την Αμερική στις μέρες μας δεν έχει να κάνει με χρώμα εθνικότητα. Πραγματικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά δε θέλουμε να τους διώξουμε ή να τους κυνηγήσουμε. Απειλή είναι η φιλοδοξία που έχουν κάποιοι για χρήμα, δόξα, αίμα και πολέμους. Αυτοί είναι ο πραγματικός εχθρός της χώρας μας".
 


Μάλιστα, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Kαλίλ Ζακί, ένας Αφρο - Αμερικανός που ζήτησε από τον Πρέστον και την ΚΚΚ  να διώξουν από επάνω τους την φήμη μιας οργάνωσης - μίσους που την "στοιχειώνει". 

Ο Πρέστον απάντησε ότι  ΚΚΚ δεν είναι ομάδα μίσους και παραδέχτηκε πως οι "πρόγονοί" τους έκαναν πολλά λάθη τα οποία οι σύγχρονοι σκοπεύουν να διορθώσουν.

Η ΚΚΚ ιδρύθηκε στο Τένεσι το 1865, προκειμένου να αποκατασταθεί η λευκή υπεροχή στις ΗΠΑ μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.  Τα μέλη της ομάδας φορούσαν λευκά ρούχα και κουκούλες, που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, εκτός από τα μάτια.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα η οργάνωση ασχολείται με την προσπάθεια για μια σκληρότερη νομοθεσία όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση και την "πτώση" του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρία.

"Όχι επειδή είναι μαύρος, αλλά επειδή δεν είναι Αμερικανός πολίτης ", σχολίασε ο Πρέστον.


http://www.stoxos.gr/2013/12/blog-post_6689.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails