Thursday, December 19, 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "Nα αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ.Ξηρός"


Απίστευτη "ανθρωπιστική" ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τον κρατούμενο τρομοκράτη " Σάββα Ξηρό!
 
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να αντιμετωπιστεί «με τον δέοντα ανθρωπισμό» όπως χαρακτηριστικά λένε, από τη Δικαιοσύνη η νέα αίτηση διακοπής έκτισης ποινής του Σάββα Ξηρού, κάνοντας λόγο για ανάδειξη της «ξεχωριστής περίπτωσης του συγκεκριμένου καταδίκου».
 
«Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια,
 
όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού», σημείωνε στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το ελληνικό κράτος, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σ. Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) τον Σεπτέμβριο του 2010.
 
«Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
 
Έκρινε, δε, ότι η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του»,
 
υποστηρίζει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας υπογραμμίζει πως η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή, το γεγονός ότι ήταν τρομοκράτης δεν αναφέρεται, με τα προβλήματα του Σ. Ξηρού συνιστά «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση», η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης».
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails